Slik lever du best med bil i morgendagens byer

Skrevet av: Tonje Robertsen | Publisert: 19. Feb 2016 | Kategori: Ferie

Flere norske byer tar grep for å redusere trafikken. Bor du i en av de største byene, vil du snart kjenne disse tiltakene tettere både på kroppen og lommeboken. Men hvis du tenker litt alternativt, kan mye være løst. Du som vurderer å kjøpe bil – hva med heller å reise kollektivt i hverdagen og leie en bil ved behov?

Du som allerede eier egen bil, har sikkert alt begynt å justere deg. Har du for eksempel latt bilen stå bare fordi du visste at det kom til å bli vanskelig å finne parkeringplass når du kom tilbake? Eller tatt bussen når du egentlig kunne tatt bilen, utelukkende fordi du endelig hadde funnet gratis parkering til den?

Satser du heller på å leie en bil når du virkelig trenger det, slipper du disse utfordringene. Er du også medlem av et LO-forbund, får du gode fordeler på leiebil gjennom samarbeidet mellom LOfavør og Hertz Bilutleie.

Økte avgifter og nye forbud

Spesielt på kalde vinterdager er luftforurensning fra trafikken i byene et stort problem. Mange tettbefolkede strøk opplever også dårlig trafikkflyt på grunn av stadig høyere press inn mot bykjernene.

Flere norske byer har allerede begynt å sette ned foten

Flere norske byer har derfor allerede begynt å sette ned foten. De fjerner parkeringsplasser og øker parkerings- og bomavgifter. De innfører dieselforbud, miljøfartsgrenser og rushtidsavgifter.

Eksempelvis har flere hundre parkeringsplasser på gateplan blitt fjernet fra Oslo sentrum i løpet av de siste par årene. Senest i januar økte parkeringsavgiften innenfor Ring 1 i hovedstaden med 50 prosent. Trondheim, Kristiansand, Stavanger og Bergen har allerede innført rushtidsavgift.

Slipp bilbekymringene

For deg som bor i by vil det være mye å tjene på å leie bil, heller enn å eie en. Benytter du deg av kollektivtilbud, sykkel eller tar bena fatt i hverdagen, slipper du bekymringene om parkeringsplass og økte avgifter. Slik vil du også kunne bidra til bedre luftkvalitet i nærområdet.

En leiebil gir deg mer fleksibilitet

En leiebil gir deg også mer fleksibilitet med tanke på hvilke kvaliteter som er viktigst for den bilen du trenger akkurat der og da. Er det hestekreftene eller lagringsplassen som teller mest denne gangen?

Hvis det er snakk om vinterferie på fjellet med kompisgjengen, eller langtur på besøk til familie og venner utenfor byen, er du kanskje mest opptatt av bagasjeplass og komfort. Skal du derimot bruke bilen en dag eller to i byen, er det kanskje bedre med en liten kompaktbil som gjør det enklest mulig å manøvrere tett trafikk og trange parkeringshus.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Returbiler og delingstjenester

Hertz Bilutleie har 170 utleiepunkter i Norge. De har lansert to smarte, nye måter for deg å leie bil på. Nå kan du kjøre en leiebil gratis over en viss strekning via Freerider, eller finne tilgjengelige biler ved utlånspunkter med Bilpool.

Freerider er et såkalt returbiltilbud, der du kan kjøre en trygg og moderne leiebil tilbake til leiestasjonen den ble leid ut fra, uten å betale for den. Dette er fordi utleiere har en del biler som leies ut én vei og som må tilbake dit den ble leid ut fra.

Bilpool er en selvbetjent bildelingstjeneste som er veldig enkel å bruke – det er rett og slett samme konsept som bysykler. Bilen bestilles via en app og hentes på en parkeringsplass i nærheten av deg.
For mer informasjon om hvilke fordeler du får hos Hertz som medlem i et LO-forbund, kan du kontakte LOfavørs medlemstelefon.