Slik finner du det perfekte hotellet

Publisert: 5. Feb 2018 | Kategori: Ferie

Det er ingen hemmelighet at det er stor forskjell på hotell, og lite slår følelsen av å sjekke inn på det perfekte hotellet i ferien. Her er de beste tipsene for å finne hotellet som passer best for akkurat deg.

Ving er Norges største reisearrangør, og ifølge informasjonssjef Siri Røhr-Staff vet de godt hvor viktig hotellopplevelsen er for at ferien skal bli vellykket.

– De siste årene har vi sett at hotellet blir viktigere og viktigere. Det er mye mer enn bare et overnattingssted – det er nesten som et reisemål i seg selv. Noen velger faktisk hotellet først og lar det avgjøre hvor de reiser på ferie, sier Røhr-Staff.

Ving har gjennom flere tiår utviklet et flertall skreddersydde hotellkonsepter

Allerede i 2014 slo Ving fast i sin Ferierapport at vi er mer opptatt av hotellopplevelsen enn før. Vi har det fint hjemme, og vi vil ikke ha det noe mindre fint på ferie. I tillegg bruker vi mye tid og en god del penger på ferien vår, så vi vil aller helst bo på et hotell der vi ikke bare trives, men storkoser oss.

– Et hotell som ikke faller helt i smak kan nok legge en liten demper på ferien, så det er viktig at hotellet du velger passer for deg og dine behov, sier informasjonssjefen.

Sunwing Makrigialos på Kreta. Foto: Ving

Hun understreker også at man gjerne har ulike ønsker og forventninger, og at vi noen ganger ønsker vi oss én ting av hotellet, mens vi neste år kan ønske oss noe helt annet.

For å gjøre det lett for deg å finne hotellet som passer for deg, har Ving gjennom flere tiår utviklet et flertall skreddersydde hotellkonsepter. Uansett om du reiser med barn, uten barn, på budsjett eller med vennegjengen finnes det et godt hotellalternativ for deg.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Hotell for deg som reiser med barn

Når du reiser med barn er det flere hensyn som må tas enn ellers, og et av de viktigste kriteriene er at barn må få lov til å være barn der man bor. Det gjør de på Sunwing Family Resorts – Vings egne familiehotell.

– Noe av det første som slo meg da jeg bodde på et Sunwing-hotell for første gang var at her kunne jeg som mamma virkelig slappe av, for ungenes behov ble så godt ivaretatt, forteller informasjonssjefen.

Sunwing Arguinegun. Foto: Ving

Ving har ti Sunwing Family Resorts på populære reisemål flere steder i verden, reisearrangøren har brukt de siste 45 årene på å forbedre hver minste detalj for at hele familien skal få en så avslappende og vellykket ferie som mulig.

– Det gjelder alt fra utstyr som stoler, vogner og lignende, til barneklubber og mat tilpasset små ganer. Jeg bor fortsatt på Sunwing hotellene selv om barna mine har blitt eldre, for det er godt tilpasset større barn også – med egne ungdomsklubber og masse sportsaktiviteter, sier Røhr-Staff.

Også Vings nye familiekonsept Ocean Beach Club har blitt svært ettertraktet. Hotellene har lekkert design og flott beliggenhet, og er samtidig tilpasset familier med barn i alle aldre.

Hotell for deg som reiser med kjæreste eller venner

For den ultimate parferien anbefaler Ving blant annet det lekre luksuskonseptet Casa Cook. Foreløpig finnes det bare to hotell; ett på Rhodos, og det andre på Kos.

Lén Kongerud jobber i Ving og besøkte nyåpnede Casa Cook på Kos i fjor høst. Hun forteller om et gjennomført hotellkonsept der lite er overlatt til tilfeldighetene.

– Fra det sekundet jeg gikk inn på hotellområdet kjente jeg skuldrene senke seg, og ti minutter senere jeg var forelsket i konseptet. Da vi skulle sjekke inn ble vi servert iskald, hjemmelaget limonade og kunne slappe av i de store, myke sofaene eller i de bohemaktige hengekøyene på terrassen utenfor resepsjonen. Casa Cook er et litt annerledes luksushotell, for her er det avslappet luksus som gjelder, sier hun.

Sunprime Miramare Beach. Foto: Ving

Arkitekturen på Casa Cook er urban og minimalistisk, rommene er lekkert innredet i jordfarger og med naturmaterialer, og ved bassenget og på stranden like ved kan du se langt etter harde plastsenger. De er nemlig erstattet med store, myke loungesenger.

– Det finnes også en egen juicebar og en interiørbutikk der du kan kjøpe med deg de stilige tingene du finner på hotellrommet hjem, forteller Kongerud entusiastisk.

Ifølge henne er Casa Cook perfekt både for par og venner som er på utkikk etter en avslappende ferie. Kongerud har tidligere også bodd på Vings voksenkonsept Sunprime Hotels og beskriver det som nok et favorittkonsept.

– Jeg husker godt den første gangen jeg bodde på Sunprime. Det var på lekre Sunprime Miramare på Rhodos, og det var så fantastisk stille og rolig ved bassenget!

For voksne på utkikk etter en skikkelig ferieoase er Vings Sunprime-hotell et perfekt valg

Alle Vings Sunprime-hotell har nemlig en aldersgrense på minst 16 år, så det er ikke et eneste høylytt barn i sikte. Og når man selv reiser uten barn, da er det mange som setter pris på at hotellet ikke er fullt av andres barn.

– For voksne på utkikk etter en skikkelig ferieoase er Vings Sunprime-hotell et perfekt valg. I likhet med Sunwing er også Sunprime et konsept Ving har brukt mange år på å skreddersy til gjestene.

Nylig åpnet Ving et nytt Sunprime-hotell på Kypros, og i sommer får Sunprime-familien nok et tilskudd i familien: Sunprime Pearl Beach på Kos.

– En annen fordel med å velge Sunprime er at du automatisk får Easy Travel på mange av hotellene. Det innebærer at du kan sjekke inn bagasjen på hotellet når du skal hjem og spasere rett forbi køen på flyplassen. I tillegg får du ha med deg 10 kg ekstra bagasje, helt gratis. Denne fordelen får du også på flere Sunwing-hotell, tipser Kongerud.

Hotell for deg som vil bo luksuriøst

Er du en av dem som foretrekker litt luksus i ferien? Da er du ikke alene, for vi nordmenn – vi liker luksus. Det viser blant annet Vings undersøkelse om ferieluksus, der 33.000 reiseglade fra hele Norden svarte.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Hele 63 prosent av de spurte nordmennene sier at de en eller flere ganger har bodd på et femstjerners hotell.

– Dette bekrefter noe vi har sett i mange år, nemlig at nordmenn gjerne unner seg mer når det kommer til ferie. De siste årene har vi også sett en tydelig trend der stadig flere velger 4- og 5-stjerners hotell i ferien, forklarer Vings informasjonssjef.

Og Ving har selvfølgelig hotell som tilfredsstiller luksusglade nordmenn. De mest luksuriøse finner du under merkelappen Signature by Ving. Dette er utvalgte luksushotell for deg som vil ha en drømmeferie i ordets rette forstand.

– Signature-hotellene finner du nesten overalt, fra Venezia til Seychellene, i Hellas, Spania og Brasil – for å nevne noen. Du kan velge mellom elegante boutiquehotell, spahotell, unike designhotell og klassiske luksushotell, sier Røhr-Staff.

Hotellene har alltid 5 vinger, og på ving.no finner du både Signature for voksne og mer barnevennlige alternativer.

Hotell for deg som reiser på budsjett

Leter du etter et bra hotell til en lav pris? Da er Vings smartline-konsept noe for deg.

– Tanken bak disse hotellene er kort og godt å gi deg så mye valuta for pengene som mulig, tipser Røhr-Staff.

Hun forteller at hotellene som har fått smartline-stempelet er nøye utvalgte, rimelige hotell som passer for deg med et litt smalere feriebudsjett.

Smartline-hotell i Kroatia. Foto: Ving

– Det betyr imidlertid ikke at vi kutter ned på kvaliteten, forsikrer informasjonssjefen. Smartline-hotell har nemlig alltid 3–4 vinger, bra beliggenhet, avslappet atmosfære og stort sett alt du trenger for en vellykket ferie.

Vings Family Comfort-hotell er også et godt alternativ for deg som er ekstra prisbevisst.

– Family Comfort-hotellene er velholdte, populære og prisgunstige, og de har familievennlige rom og leiligheter. Du finner dem på de fleste av våre mest populære reisemål, også storbyer, og de har alltid har sentral beliggenhet. På de aller fleste får du også rabatterte priser for barn, avslutter hun.

Vings reiseeksperter deler sine hotelltips:

  • Det lønner seg alltid å være tidlig ute, spesielt hvis du har sett deg ut et bestemt hotell eller ønsker et spesifikt hotellrom.
  • Velg bort hotell med fasiliteter du likevel ikke kommer til å benytte deg av.
  • For å få mer ut av feriedagene kan du dele opp ferien i to med en uke på to ulike hotell og/eller reisemål.