Frihet på ferie med leiebil

Publisert: 27. Jun 2014 | Kategori: Ferie

Mange av oss leier bil når vi er ute og reiser. Enten du skal feriere i Norge eller i utlandet, gir tilgangen på bil deg friheten til å se og oppleve steder du ellers ikke ville fått med deg. Husk bare å gå nøye gjennom leiekontrakten. Sure overraskelser og dyre regninger bidrar nemlig ikke til gode ferieminner.

Huskeliste for deg som skal leie bil
  • Sjekk prisen, vær klar over hva du betaler for og hva som eventuelt kommer i tillegg.
  • Sett deg grundig inn i kontrakten.
  • Ta med førerkort og kredittkort.
  • Oppgi navn på alle som skal kjøre bilen. Merk at ekstra sjåfør ofte koster ekstra.
  • Inspiser bilen og sjekk at eventuelle skader er registrert før du leier.
  • Ta bilder slik at du kan dokumentere bilens stand.
  • Sørg for at kilometerstand noteres på kontrakten både ved ut- og innlevering.

Ved å gå gjennom kontrakten skikkelig før du signerer, får du innblikk i hvilke forsikringer som er inkludert i prisen, hvilke vilkår som følger med, og hvor mye drivstoff du har betalt for. Går du grundig til verks før du kjører av gårde, har du ditt på det rene dersom det skulle oppstå uoverensstemmelser i etterkant mellom deg og utleier. Det lønner seg alltid, uansett hvor du leier bil og hvem du leier av.

Vit hva du betaler for

– Det er overraskende mange nordmenn som leier bil i ferien, og en klar fordel er jo at du er mobil og kan styre hverdagen litt mer selv. Skal du leie bil er forsikringsvilkårene det første jeg ville sjekket. Vit hva som er inkludert i den prisen du betaler. Jeg har hørt historier om folk som får kjedelige overraskelser når de leier lokalt i utlandet. Da blir det ofte dyrere enn du hadde regnet med, sier Hallvard Nerbøvik, salgs- og markedsdirektør i Hertz Bilutleie.

Han mener alle kjøreglade og ferieklare nordmenn bør kjenne til betingelsene og vite hva egenandelen er på ulike typer skader. I tillegg kan det lønne seg å inspisere kjøretøyet både før du tar med deg bilen, og før du leverer det tilbake.

– Du bør gå over bilen og se etter skader. Det skal alltid følge med en skadelogg i bilen, og du bør sjekke at eventuelle skader er registrert i loggen. Ta bilder med mobilkameraet ditt. Eventuelt kan du be en ansatt sjekke at bilen er i god stand sammen med deg. Dette er viktig uansett hvor i verden du leier bil. Finner utleier skader på bilen som ikke har blitt registrert før du signerte kan du nemlig bli belastet for reparasjonen. Da er det veldig greit å ha et norsk kundesenter som vil ta dialogen med det lokale kontoret for deg. Den servicen får du om du leier bil fra Hertz, sier han.

Alltid 10% rabatt på grunnpris

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Kanskje du skal på roadtrip på tvers av USA, eller kanskje storslått natur og bilferie i Lofoten kaller? Uansett hvor i verden du leier bil, får du som er medlem av et LO-forbund gode fordeler på leiebil gjennom samarbeidet mellom LOfavør og Hertz. 10% rabatt får du alltid – uansett, men slår du til på et av de mange gode kampanjetilbudene kan du få opp til 33% avslag på grunnprisen. Det gir deg ekstra penger til feriekosen.

– Husk alltid å ta med deg førerkort, og gjerne to ulike kredittkort tilfelle det ene ikke har dekning. Hvilken aldersgrense utleier opererer med varierer fra land til land, men her i Norge kan du leie fra du er 19 år dersom du har hatt lappen sammenhengende i ett år eller mer. Både vi og LOfavør er opptatt av trygghet, og leier du bil av en global aktør som i tillegg har et norsk kundesenter, kan du være sikker på å bli forstått uansett hva som skulle skje, avslutter Nerbøvik.