Klassiker i ny blomst

Publisert: 6. Apr 2018 | Kategori: Ferie

Madeira er først og fremst kjent for sitt dramatiske landskap og sin grønne, frodige natur. I de senere årene har den kjente Atlanterhavsøya også gjennomgått en stor forandring – og blitt kåret til verdens beste øy.

Fra å ha vært et tradisjonelt reisemål for den litt eldre garde, framstår øya nå i ny blomst med lekre hotell, trendy restauranter og fantastisk shopping – i tillegg til å fortsatt kunne by på noen av Sør-Europas vakreste turopplevelser.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Det er gøy å se at også yngre generasjoner har oppdaget Madeira, for det er et vakkert sted for reisende i alle aldre – og spesielt for de som vil ha en aktiv ferie, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

På den spennende og grønne øya kan man nemlig dykke, sykle, klatre og ikke minst gå noen fantastiske turer i et unikt landskap. Madeira er kjent for sine levadaer, øyas gamle vanningskanaler.

De første ble bygget på 1400-tallet for å frakte vann fra den regnvåte nordsiden til den solrike siden i sør. De nyeste levadaene er fra 1970-tallet. Langs levadaene ble det anlagt stier for at de skulle kunne vedlikeholdes. Og levadastiene er populære turveier i dag.

– En tur langs disse stiene byr på fantastiske unike naturopplevelser. Det er mange ulike vanskelighetsgrader, på noen bør man gå med guide og på andre kan man klare seg fint med et kart, forteller Røhr-Staff.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Verdens beste

Det er ikke mange som er klar over det, men Madeira ble faktisk kåret til verdens beste øy under World Travel Awards 2017, og vant dermed over paradisøyer som Bali, Fiji, Maldivene og Seychellene.

– Om man har sett den nydelige gamlebyen med masse flott kunst, det fargerike matmarkedet Mercado dos Lavradores og ikke minst den spektakulære naturen, tror jeg mange vil si seg enig i dette, sier informasjonssjefen, som forteller at øya har fått en bra oppsving salgsmessig den siste tiden.

Funchal

Det har skjedd mye i Funchal i løpet av de siste årene. Den gamle bykjernen er renovert og har fått en skikkelig ansiktsløftning. Fine butikker og nyskapende restauranter har inntatt byen og folkelivet blomstrer. Ta for eksempel en titt på Rua Santa Maria, der kunstnere har dekorert nesten 200 av dørene i gaten slik at de fremstår som små kunstverk.

Her kan du bo:
Porto Santa Maria: Et elegant hotell med rolig beliggenhet i gamlebyen.
Cliff Bay Resort: En populær og tidløs klassiker.
Raga Hotel: Velkjent og populært hotell med hyggelig atmosfære og mange stamgjester.

Ponta do Sol

Navnet betyr “solpunktet” og det er lett å forstå når man har vært her. Ponta do Sol ligger i en liten bukt mellom Ribeira Brava og Calheta, ca. tre mil fra Funchal. Her kan du følge solen fra den går opp til den synker ned i horisonten. Atmosfæren er rolig og avslappet med små, hyggelige gater og flere utsøkte restauranter.

Her kan du bo:
Estalagem da Ponta do Sol: Lekkert designhotell i vakre, naturskjønne omgivelser
Hotel da Vila: Tidligere fengsel som nå er et lekkert designhotell.

Canico

Denne lille, sjarmerende landsbyen ligger en knapp mil fra Funchal. Canico består av den opprinnelige byen, som ligger et par kilometer fra kysten – en søvnig liten landsby med et vakkert torg, en labyrint av trange smug og en liten kirke som kronen på verket. Den nyere delen av Canico blir kalt Canico de Baixo, og ligger nede ved havet.

Det er her nede ved kysten de fleste hotellene ligger, på strandpromenaden som går langs klippene. Vings hotell ligger i Garajau, en liten by som ligger mellom Funchal og Canico. Herfra er det enkelt å ta lokalbussen inn til Funchal hvis du vil ha flere shoppingmuligheter enn de lokale butikkene langs hovedgaten som går tvers gjennom byen.

Her kan du bo:
Galomar: Et nybygget og moderne hotell med vakker beliggenhet ved havet.
Galosol ligger på en liten høyde i Canico og er en del av ferieanlegget Galo Resort som tilbyr et stort utvalg av sports- og fritidsaktiviteter.