Hurtigruten tar opp kampen mot engangsplast

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 13. Aug 2018 | Kategori: Ferie

Hurtigruten er mer enn ikoniske reiser gjennom trollbindende landskap, selskapet har de siste årene også markert seg som et av verdens mest miljøbevisste rederier. De fortsetter nå med å ta opp kampen mot det som er i ferd med å bli et av vår tids største miljøproblemer – plasten.

Hvert år havner åtte millioner tonn plast i havet, og de enorme mengdene skaper store konsekvenser for livet i sjøen. Plast er med andre ord et raskt voksende miljøproblem, og det anslås at det innen år 2050 vil være mer plast enn fisk i verdens hav. Flere, også store selskaper, bør derfor bidra til å redusere plastforbruket – noe Hurtigruten nå går i bresjen for.

Hurtigruten håper å kunne vise andre at det er mulig å gjøre noe med problemet

Med målet om å bli verdens første plastfrie rederi har Hurtigruten bestemt seg for å kutte all unødvendig engangsplast, både til sjøs og på land.

Kutter blant annet én million sugerør

Fra i sommer var engangsplasten borte fra kystruten Bergen – Kirkenes og flere av ekspedisjonsskipene. Plast-stoppen inkluderer hotellene, restaurantene og resten av virksomheten datterselskapet Hurtigruten Svalbard driver på den norske øygruppa.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Unødvendig engangsplast som fjernes er produkter som sugerør, rørepinner, plastglass, samt bestikk, tannpirkere, poser og forklær i plast. Ved å kvitte seg med plastsugerørene, sørger Hurtigruten for én million færre sugerør i omløp. Også engangspakker med smør skal fjernes, noe som tilsvarer over 800 000 pakker i året.

Det utgjør store mengder og en betydelig forskjell når et så stort selskap gjør et så viktig miljøtiltak, og Hurtigruten håper nå å kunne vise andre at det faktisk er mulig å gjøre noe med problemet. Hurtigruten ber i tillegg leverandører om å kutte ned på mengden plast.

– Ingen kan vinne krigen mot plast alene. Vi trenger gode allierte. Derfor stiller vi nå enda strengere krav til våre leverandører, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten i en pressemelding.

Enda flere miljøtiltak

Men det er ikke bare fjerning av plast Hurtigruten gjør for å spare miljøet. De siste årene har de gjort flere miljøoppgraderinger av flåten, blant annet ved å bygge om flere skip til gass- og batteridrift, og å sørge for at de alltid bruker det reneste drivstoffet tilgjengelig.

Alle skipene langs norskekysten gjøres også klare for landstrøm, slik at de kan slå av dieselmotorene og heller bruke strøm produsert på vannkraft når de ligger i havn. Dette vil føre til mindre utslipp og renere byluft.

Rabatt på reiser med Hurtigruten

Parallelt med å gjøre en innsats for miljøet fortsetter Hurtigruten å skrive historie, og fyller hele 125 år i 2018! Hurtigruten har siden 1893 seilt langs norskekysten hver eneste dag. Det er fremdeles en helt unik opplevelse, og kalles ikke verdens vakreste sjøreise uten grunn.

Du og familien får alltid 10 prosent rabatt på Hurtigrutens reiser langs norskekysten

Har du ennå ikke opplevd Norge fra vannet, eller sett all den flotte og majestetiske naturen som landet vårt har å by på? Som medlem i et LO-forbund har du en medlemsfordel hos Hurtigruten: Du og familien får alltid 10 prosent rabatt på Hurtigrutens reiser langs norskekysten, i tillegg til fem prosent rabatt på Hurtigrutens Explorerreiser. Utforsk det varierte kystlandskapet fra Hurtigruten – en opplevelse dere sent vil glemme!

Her kan du lese mer om fordelen din hos Hurtigruten.