Hit bør du reise neste sommer

Publisert: 7. Jun 2018 | Kategori: Ferie

Har du allerede begynt å planlegge neste ferie? Det lønner seg å være tidlig ute om du vil sikre deg drømmeferien! Uansett om du skal reise med kjæresten, med familien eller venner, her får du tipsene du trenger for å finne det perfekte reisemålet.

Du som skal reise med små barn: Alcudia, Mallorca

Hva er det som gjør den spanske øya til en feriefavoritt, tiår etter tiår? Hint: Start med en milelang, hvit strand, legg til en kort flytur og topp det hele med barnevennlighet og autentisk sjarm. Vi går liksom aldri lei av Mallorca, og særlig ikke Alcudia. Helt siden 70-tallet har den spanske øya vært på topp blant nordmenns reisefavoritter.

– Det er ikke tilfeldig at barnefamiliene elsker Alcudia. Ingenting slår den lyse og langgrunne stranden der. Dessuten har Mallorca alt man trenger for en perfekt ferie. Sol, bad, god mat og bra shoppingmuligheter, sier informasjonssjef i Ving, Siri Røhr-Staff.

Mallorca. Foto: Ving

Noen av Mallorcas beste familiehotell ligger nettopp her og har gjort Alcudiabukten til barnefamiliens ferieparadis. Her ligger blant annet familiehotellet Sunwing Alcudia Beach rett ved den langgrunne, brede stranden. Hotellet skal denne vinteren gjennomgå en større renovering, og vil sommeren 2019 være nyoppusset og flott. Ving har også flere Family Garden-hotell som passer perfekt for barnefamilier. Viva Sunrise, Zafiro Tropic og Zafiro Bahia er tre av de mest populære hotellene i området.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Du som skal reise med litt større barn: Ayia Napa, Kypros

Du som trodde at Ayia Napa bare var for festglade ungdommer tar grundig feil. Faktum er at utelivet i byen er samlet på et lite område. Resten av stedet er ganske rolig, og det er et perfekt reisemål for familier. Her kan man reise på spennende utflukter, drive med vannsport, bade i det krystallklare vannet og spise god mat.

Se flere bilder i bildekarusellen:

 • Kypros. Foto: Ving

 • Kypros. Foto: Ving

 • Lefkas. Foto: Ving

 • Malaga. Foto: Ving

 • Mallorca. Foto: Ving

 • Montenegro. Foto: Ving

 • Parga. Foto: Ving

 • Thassos. Foto: Ving

 • Thassos. Foto: Ving

Sunwing Sandy Bay Beach er uten tvil det mest populære alternativet i Ayia Napa. Her har dere alt som skal til for å få en vellykket familieferie: Morsomme basseng, treningssenter og spa, komfortable leiligheter, barneklubb og aktiviteter. Like ved Sunwing Sandy Bay Beach ligger også superlekre Ocean Beach Club, familiehotellkonseptet som har blitt en suksess på Gran Canaria og Kreta.

For deg som reiser med venner: Malaga

Den lille storbyen Malaga har også økt i popularitet de siste årene, og er ikke lenger bare utfartsåren videre til de kjente badebyene langs Costa del Sol.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Det er ikke så rart, for med sin fine bystrand og summende atmosfære kan byen til tider minne om Barcelona i miniatyr.

– Malaga er en flott spansk by med sjel. Calle Larios er byens handlegate og sentrum med trendy butikker på rekke og rad, og i de trange brosteinsgatene som strekker seg ut herfra, finner du flust av koselige spisesteder og småbutikker, tipser Ann-Renée Degnes i Ving.

Følger du Calle Larios ned mot havnen og svinger til venstre inn på Paseo del Muelle Uno, får du en fin spasertur langs byens havnepromenade, og når den tar slutt er du på stranden La Malagueta.

Stranden er et par kilometer lang, og her er det både stråparasoller og solsenger.

– For en opplevelse utenom det vanlige bør du få med deg et skuespill på Teatro Romano. Det er et utendørs amfiteater fra keiser Augustus’ tid, der det fra tid til annen settes opp forskjellige forestillinger.

Malaga. foto: Ving

– Malaga er også et supert utgangspunkt for utflukter, og leiebil anbefales varmt. Kjør til de andre hyggelige landsbyene langs Solkysten, for eksempel Marbella og Estepona, eller ta turen helt ned til Gibraltar, foreslår Ann-Renée.

For deg som reiser med kjæresten: Lefkas

Lefkas ligger i Det joniske hav, vest for det greske fastlandet. På øyas sørspiss stuper de bratte, hvite klippene dramatisk ned i havet, og øya er i det hele tatt en naturopplevelse utenom det vanlige.

At Lefkas er noe for seg selv er Lén Kongerud helt enig i. Hun jobber som tekstforfatter i Ving og var på den greske øya med samboeren sin i fjor.

Lefkas. Foto: Ving

– Vi ble blant annet med på en utflukt i regi av Ving der vi besøkte strendene Egremni, Porto Katsiki, Agiofili og Lakka. Av disse synes jeg de to første var de mest imponerende, forteller Kongerud.

Når de ikke var på oppdagelsesferd langs vestkysten tilbrakte hun og samboeren feriedagene på det fine Signature-hotellet Porto Galini i nærheten av turistområdet Nidri. Hotellet er bygget i klassisk gresk stil med hvitkalkede vegger og blåmalte dører og vindusskodder, og det er kort vei ned til den fine, lille stranden nedenfor hotellet.

– Vi hygget oss både på hotellet og på stranden der, men på kveldstid var det koselig å dra inn til Nidri sentrum for å spise middag. Det tar bare drøye fem minutter med taxi, og det ligger mange sjarmerende restauranter helt nede ved vannet der, sier hun.

For deg som reiser alene: Parga

Å reise alene blir stadig mer populært, og det er en perfekt anledning til å gjøre akkurat det du vil – i ditt eget tempo. Hvis det du vil er å slappe av i rolige omgivelser på et hyggelig lite sted er greske Parga helt perfekt.

– Parga er det mest sjarmerende stedet jeg noen gang har vært. Grekerne bor her hele året, og du kommer tett på lokalbefolkningen som tar deg imot med åpne armer, sier Kaja Olafsen, som jobber i Vings gruppeavdeling og både har jobbet og feriert i den lille byen nordvest i Hellas.

Parga. Foto: Ving

– Hellas-idyllen assosieres ofte med de små greske øyene, så jeg var litt betenkt med tanke på at Parga er en del av fastlandet. Men det sekundet jeg fikk øye på den vakre byen, måtte jeg avskrive tanken. Byen føles like intim og hyggelig som en liten gresk øy, forklarer Kaja og legger til:

– Parga byr på nydelig mat, en herlig miks av greske tradisjonelle retter som kleftiko, souvlaki, gresk salat, tzatziki, grillet halloumi og saganaki, for å nevne noe. Det finnes også flere gode restauranter som serverer en blanding av gresk og italiensk mat.

For deg som vil oppleve noe nytt: Montenegro

– Liker du Kroatia, kan vi nesten garantere at du også kommer til å like Vings populære nykommer, Montenegro, sier Siri Røhr-Staff.

Hun forteller at det vakre landet kan friste med fine strender langs Adriaterhavet, i tillegg til en rik historie med godt bevarte middelalderbyer og en fargerik kultur. Og liker du å spise godt i ferien har du også kommet til riktig sted – her får du skikkelig god mat og drikke for en tredjedel av norske priser.

Montenegro. Foto: Ving

– I Montenegro trenger du aldri reise langt for å finne et favorittsted. Du kan velge mellom Budva med den gamle og vakre bydelen, Stari Grad og Slovenska Plaza – en kilometerlang strand med restauranter, fornyelsesområder og basarer. Eller gå for hyggelige og familievennlige Petrovac, som rommer alt man ønsker seg i ferien – en deilig strand ved Adriaterhavet, en skyggefull strandpromenade og et godt utvalg av barer, kafeer og restauranter, tipser Røhr-Staff.

Eller hva med det lille stedet Becici, syd for Budva, også kalt Budvas riviera? Her venter bra hotell, deilig strandliv og en livlig strandpromenade langs en nesten to kilometer lang strand. Vil du prøve noe nytt og spennende, men samtidig være garantert en god opplevelse, er Montenegro stedet å reise!