Gode tips til en fantastisk ferie i Norden

Publisert: 18. Jul 2014 | Kategori: Ferie

Sommeren er her for fullt og det er tid for å nyte ferien. Men uansett om du ønsker å slappe av med sand mellom tærne, eller du foretrekker fart, spenning og sekk på ryggen, trenger du ikke dra langt. Mulighetene i Norge og Skandinavia er rett utenfor døren din.

Scandic og Nordic Choice Hotels beste reisetips

Scandic anbefaler:

  • Vi har akkurat åpnet Scandic Ørnen i Bergen som jeg tør påstå er det flotteste hotellet i byen.
  • Nå i juli åpner Scandic Havet i Bodø. Scandic Havet ligger helt på bryggekanten og fra utsiktsbaren i 17. etasje vil man ha full oversikt over hele Bodø by, samt kunne se Lofoten i vest og Svartisen i sør
  • Tromsø er en annen populær by, og Scandic Ishavshotel, med byens beste beliggenhet, har dessuten akkurat sluttført en storstilt utbygging og oppussing.

Nordic Choice anbefaler:

  • Det nyåpnede Clarion Hotel The Edge er det perfekte hotell for å oppleve Tromsø
  • Luleå i Sverige er en flott destinasjon med sitt fantastiske Clarion Hotel Sense – en virkelig spennende sommerdestinasjon.

– Norge er jo et fantastisk land å feriere i. Hvor ellers finner du dype fjorder, høye fjell, fantastiske strender og lune svaberg – og innimellom den vakre naturen koselige små tettsteder og byer? Det å ta en hotellferie i Norge er dessuten ikke så dyrt som mange tror, sier Kristian Røise Dahl, PR-rådgiver i Scandic Hotels.

Og billigere kan det blir dersom du er medlem av et LO-forbund. Gjennom LOfavør får du nemlig en rekke feriefordeler både hos Scandic og Nordic Choice Hotels. Det er ikke bare i Syden du kan skape uforglemmelige ferieøyeblikk.

Halvparten ferierer i Norge

For selv om paella, moussaka, pasta og shish kebab lokker nordmenn til sydligere strøk hvert år, er det mange av oss som velger å feriere i nord. En undersøkelse gjennomført av TNS Gallup for NHO Reiseliv viser at fire av fem nordmenn har planer om å ta sommerferie i år. Så mange som halvparten av oss legger sommerferien til eget land. Så hva er det de fleste av oss ønsker å oppleve?

– Våre gjester er i stor grad på jakt etter opplevelser. Opplevelsene finner de på fjellet, ved sjøen eller i storbyene. Og selvfølgelig lokker storbyer som Oslo, Bergen, Tromsø, Gøteborg, Stockholm og København med shopping, kulturtilbud, fornøyelsesparker og noen av verdens beste restauranter.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– I tillegg merker vi at flere av våre gjester ønsker å benytte toget for å komme seg fram til feriedestinasjonen. Det er en behagelig og miljøvennlig fremkomstmåte, sier Partneransvarlig Mie Skau Vedeler i Nordic Choice Hotels.

Røise Dahl i Scandic ser de samme trendene hos sine gjester. Han sier vi generelt ønsker å oppleve mer enn tidligere.

–  Aktivitetsferier er i skuddet, og gjerne i kombinasjon med vill og vakker natur som man finner mange steder i Norge, men kanskje spesielt på Vestlandet og i Nord-Norge. Dessuten er en kort “storbyferie” i for eksempel Oslo, Bergen, Trondheim eller Stavanger aldri feil.

Over 400 hoteller å velge mellom

Sitter du derfor i disse dager og lurer på hva du skal ta deg til i fridagene, trenger ikke løsningen være langt unna. Scandic Hotels tilbyr 230 hoteller over hele Norden. Nordic Choice Hotels tilbyr over 170 hoteller på over 100 destinasjoner, slik at du og ditt reisefølge alltid finner et hotell som passer deres behov.

Som medlem av et LO-forbund er det derfor bare å pakke bagen og reise. Enten du vil reise kort eller langt, får du fordelen og ferien du har ventet på. God sommer!