Ekspertenes reisetips

Publisert: 7. Jun 2018 | Kategori: Ferie

Noen reiser definitivt mer enn andre. På hovedkontoret til Ving sitter mange med mer reiseerfaring enn de fleste. Hva tar de med seg på tur? Og hvordan planlegger de reisen? Her får du inside-tipsene!

Ann-Renée Degnes

Salgskoordinator og avdelingsleder for nettsupport i Ving

– Jeg liker å planlegge turen på forhånd for å få mest utbytte av oppholdet. Jeg googler masse og leser meg opp på hva jeg vil se og gjøre. Leiebil er et must for å oppleve destinasjonene på best mulig måte, eller eventuelt sykkel om jeg er i en by.

Ann-Renée. Foto: Privat

– Jeg dobbeltsjekker også at navnet på billetten er i samsvar med navnet i passet mitt (som selvsagt er gyldig), for det er dyrt å endre eller rette det hvis det er feil – og noen ganger umulig.

– På turen har jeg alltid med meg en god bok eller flere, powerbank til mobilen, sarong (flott å ha på stranden til å ligge på, eller ha rundt seg som beskyttelse for sol, eller hvis det er litt kjølig), solbriller og gode sko. Og solfaktor 30! Det er ikke gøy å ødelegge ferien ved å bli solbrent, og jeg vil gjerne at huden skal ha det bra når jeg blir gammel.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Kjersti Engebrethsen

Tekstforfatter i Ving

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Før jeg reiser tømmer jeg søppelkasser og kaster eller fryser mat som kommer til å gå ut på dato mens vi er borte. Jeg sørger også alltid for at oppvaskmaskinen er tom for å slippe ubehagelig lukt når vi kommer hjem.

– Jeg har alltid med kredittkort, pass og en liten reisehøyttaler så jeg kan ha musikk på rommet. Reiseapotek med gnagsårplaster, hodepinetabletter, allergitabletter og magetabletter er et must. Bok, antibac, to par solbriller, solkrem til ansiktet, klokke som tåler vann, adaptere og headset med støyreduksjon.

– Jeg har også med joggesko og treningstøy hvis jeg skal være borte mer enn én uke, og en strandbag hvis jeg skal sole meg og bade.

Kjersti Engebrethsen. Foto: Privat

– Skal jeg til varmere strøk når det er kaldt i Norge, tar jeg flip flops i håndbagasjen og passer på å ha sommerlige klær under når jeg reiser, sånn at jeg kan ta av meg genseren og brette opp buksene når jeg lander.

– Jeg reiser aldri med masse smykker, belte eller sko med mye metall – det er å be om trøbbel i sikkerhetssjekken på flyplassen.

Katrine Parker

Yield Manager i Ving

Katrine Parker. Foto: Privat

– Til tross for at jeg har reist veldig mye, er jeg faktisk en elendig pakker. Mitt triks er at jeg alltid har med stor koffert – uansett hvor lenge jeg skal være borte. Og jeg har alltid med for mange sko… Dessuten er jeg opptatt av å ha med «riktig» tøy, det vil si at plaggene passer til ulike anledninger.

– Om jeg er usikker, legger jeg frem et antrekk med tilbehør for så å ta bilde av det. Da er det mye lettere å se om det vil funke, enn om jeg bare slenger noe i kofferten.

Lene Moxnes

Tekstforfatter i Ving

– Jeg har laget ferdige pakkelister for forskjellige typer reiser og ferier, som for eksempel «Hotellferie storby», «Hotellferie sol og bad». Da går pakkingen som en lek! I tillegg til selvsagte ting som joggesko, sandaler, undertøy, bikini, varm genser og toalettsaker har jeg listet opp spesifikke ting som er lett å glemme, som kontaktlinser, hårbørste, pose til skittentøy, kompresjonsstrømper, solhatt, liten selskapsveske, strandbag og lignende.

Lene Moxnes. Foto: Privat

– På reisemålet bruker jeg Snapchat og Google Maps til å lage album der og da på mobilen. Istedenfor å ta bilder med kameraet, tar jeg bilde med Snap, legger på en passende tekst og lagrer bildet. Så finner jeg frem stedet på Google Maps og tar screenshot, slik at jeg senere kan orientere meg frem til hvor jeg var – og eventuelt tegne det inn i papirkartet for å ta vare på steder som er verdt å besøke igjen.