Eksotiske sommerferier blir stadig mer populære

Publisert: 7. Apr 2017 | Kategori: Ferie

Har du lyst til å dykke ved fargesprakende korallrev, seile langs en tropisk kyst sammen med ville delfiner og gi smaksløkene nye opplevelser? Da er du ikke alene – stadig flere reiser nemlig langt når de drar på sommerferie i år.

– Vi ser at stadig flere ønsker seg til spennende reisemål, og nesten dobbelt så mange som i fjor skal til mer eksotiske steder denne sommeren, sier Svein Erik Bjørheim, sjef for Vings ruteflyavdeling.

Skal jeg anbefale én ting på Seychellene, så er det øyhopping

Ifølge Bjørheim er Mauritius, Maldivene og Bali blant sommerens favoritter, mens Sri Lanka har størst salgsøkning med hele 62 prosent det siste året. Selv kastet han seg på den eksotiske bølgen da kona Lisbeth fylte 50 år. Da gikk turen til øyriket Seychellene i Det indiske hav.

STRENDER I VERDENSKLASSE: Øya Praslin i Seychellene har noen av verdens beste strender. Foto: Privat

– Vi hadde lyst til å oppleve «drømmestrender» i virkeligheten, og dette var en perfekt anledning. Seychellene passer bra for par som ønsker å slappe av og nyte hverandres selskap. For å få mest mulig ut av turen kombinerte vi flere øyer, og de beste dagene hadde vi på paradisøya Denis Island, forteller Bjørheim.

– Skal jeg anbefale én ting du må gjøre på Seychellene, så er det øyhopping. Det trenger ikke å være snakk om mange øyer, kanskje bare et par. Praslin og Mahe er de største øyene, og de kan fint kombineres med to-tre netter på mindre steder som Denis Island eller La Digue. Det er for øvrig på La Digue du finner de velkjente, spektakulære granittformasjonene på strendene, tipser Bjørheim.

Ikke gå glipp av:

 • Stranden Anze Lazio på Praslin. Regnes som en av verdens beste strender.
 • Den privateide øya Denis Island. Rullebanen er en gresslette.

Lettere å velge eksotiske reisemål enn før

At Ving samarbeider med flere ruteflyselskap, gjør det enklere å reise til eksotiske steder som paradisøyene i Det indiske hav, Bali, Sri Lanka og Malaysia, for å nevne noen.

 • FEIRET 50 ÅR I PARADIS: Svein Erik og kona Lisbeth reiste til Seychellene da hun fylte år. Der ventet drømmestrender og avslappende dager i solen. Foto: Privat

 • STRENDER I VERDENSKLASSE: Øya Praslin i Seychellene har noen av verdens beste strender. Foto: Privat

 • LANDER PÅ GRESSET: Når du flyr til den lille øya Denis Island i øyriket Seychellene, lander du på denne noe utradisjonelle rullebanen. Foto: Privat

 • AKTIVITETER FOR ALLE: Paradisøya Mauritius i Det indiske hav passer for de fleste og har blant annet et stort aktivitetstilbud. Foto: Ving

 • SÅ DELFINER: Da Terje og familien leide en katamaran og seilte langs kysten av Mauritius, fikk de selskap av flere delfiner. Foto: Ving

 • ØYPARADIS I DET INDISKE HAV: Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende ferieøyene i Det indiske hav, og her kan du blant annet dykke ved fantastiske korallrev, prøve dyphavsfiske eller dra på champagne-piknik ved en av de turkisblå lagunene. Foto: Ving

 • STOP-OVER I DUBAI: Når flyet mellomlander i Dubai, er det en perfekt anledning til å tilbringe noen dager i den ekstravagante og overdådige metropolen – kanskje også på stranden? Foto: Ving

 • NOE FOR SEG SELV: De kan skilte med verdens høyeste bygg, en kunstig øygruppe formet som et verdenskart og et av verdens mest luksuriøse hotell: Burj Al Arab. Når hypermoderne Dubai skal settes på kartet, spares det ikke på kruttet. Foto: Ving

– Flyselskap som Emirates har etablert seg med ruter fra Oslo. Det har ført til kortere reisetid, og ikke minst – betydelig lavere priser på flybillettene, sier Svein Erik Bjørheim.

Terje Grue, administrerende direktør i Emirates Norway, bekrefter trenden med at stadig flere velger eksotisk.

– Sommeren er blitt en veldig sterk sesong for eksotiske langreiser. Nordmenn liker tydeligvis å oppleve nye reisemål, og vi er ikke redde for å tråkke opp litt upløyd mark, sier han. Selv lot han seg overtale til en Mauritius-ferie for noen år siden.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Jeg må innrømme at jeg forelsket meg litt i Mauritius. Både fordi vi bodde på lekre hotell der vi ble skjemt bort og vartet opp, men også fordi reisemålet passet så godt for hele familien. Det var et stort aktivitetstilbud å velge fra, og øya er rett og slett herlig å oppleve for både store og små.

Det mest stabile sommerværet finner du på vest- og nordsiden av øya, og en av de flotteste opplevelsene Grue og familien hadde var da de seilte langs vestkysten med katamaranen de hadde leid for dagen.

– Vi så delfiner som spratt ut av bølgene langs båten, og vi ble servert en fantastisk barbeque-lunsj om bord. Mannskapet disket opp med hummer, fersk fisk, kylling og godt drikke i glasset, og hele turen var magisk, minnes Grue.

Båtturen var rett og slett så bra at Grue anbefaler alle å gjøre det samme.

Ikke gå glipp av:

 • Dykking eller snorkling ved korallrevene. Forhør deg med hotellet for å finne de beste stedene.
 • Le Morne Brabant får du fantastisk utsikt, men turen opp tar noen timer og du bør være i god fysisk form.

Populært med en flypause i Dubai

Både Grue og Bjørheim påpeker at mange velger å ta noen dager i Dubai og De forente arabiske emirater på veien til eller fra eksotiske reisemål som Mauritius, Sri Lanka og Maldivene.

Dubai er en perfekt blanding av London, New York og Tokyo

– En «stop-over» i Dubai fungerer veldig godt av flere årsaker. Mange liker å kunne dele opp reisen i litt kortere flyturer. Dubai ligger bare drøye seks timer fra Oslo, og flyreisen går unna i en fei. Om bord får du en hyggelig lunsj med godt drikke, rekker å se en film og noen episoder av favorittserien, og kanskje kose deg med litt snacks – så er man fremme i Dubai, forteller Grue, som selv tok noen dager i Dubai på vei til Mauritius.

NOE FOR SEG SELV: De kan skilte med verdens høyeste bygg, en kunstig øygruppe formet som et verdenskart og et av verdens mest luksuriøse hotell: Burj Al Arab. Når hypermoderne Dubai skal settes på kartet, spares det ikke på kruttet. Foto: Ving

For mange er Dubai det første møtet med et arabisk land og kan oppleves som ganske annerledes.

– Når jeg blir spurt om å beskrive Dubai, så synes jeg det skaper et godt bilde av reisemålet når jeg sier at Dubai er som en perfekt blanding av London, New York og Tokyo – og den topper de alle tre fordi det også er flotte strender og bademuligheter.

STOP-OVER I DUBAI: Når flyet mellomlander i Dubai, er det en perfekt anledning til å tilbringe noen dager i den ekstravagante og overdådige metropolen – kanskje også på stranden? Foto: Ving

– Etter to-tre dager i denne fascinerende byen er både små og store klare for reisen videre; fulle av forventninger til en ny flytur – og ikke minst til å komme frem til den «virkelige» ferien, avslutter Grue.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill reisen via LOfavør.