5 strender som får deg til å glemme vinteren

Publisert: 7. Mar 2018 | Kategori: Ferie

Nesten før nyttårskonfettien rakk å legge seg banket sibirkulda på døra og tvang oss inn i stillongs og ullundertøy. Fortvil ikke, Ving har nemlig den perfekte kuren mot vinterblues: lekre drømmestrender!

Skrevet av Vings utsendte

SIVALAI BEACH på Koh Mook

Om den thailandske øya har fått kallenavnet Perleøya fordi sanden er kritthvit eller fordi den fungerte som skjulested for piratskatter er uvisst, men uansett grunn er Koh Mook et aldri så lite strandparadis.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Du har hørt det før: blendende hvit sand, krystallklart vann, turkise bølger – det er nesten så du blir overrasket hvis stranden viser seg å være like lekker som lovet. Vel, reiser du til Koh Mook syd i Andamanhavet er det bare å gjøre seg klar for overraskelse. Når du hopper i land på øyas østside er det som å plante beina i en tønne med vaniljesukker. Myk puddersand kiler seg inn mellom tærne – og sanden er så hvit at selv den mest gustne vinterhud ser ut til å ha litt farge.

Det er ikke så mange hotell på Koh Mook, men et av de fineste er Sivalai Resort på øyas østspiss. Her finner du den fineste stranden, og ekstra deilig er det at du ikke trenger å bekymre deg for at sanden skal bli innpåsliten – du kan nemlig bo i en lekker strandvilla med egen solterrasse helt nede på stranden. Glem strandvesker og parasoller, her kan du nyte sol, skygge, bading og fullstendig avslapning fra din egen terrasse. Herlig!

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

LHAIVIYANI-ATOLLEN på Maldivene

Ferieparadiset Maldivene i Det indiske hav er akkurat like lekkert som på bildene du har sett. Kritthvite strender, krystallklart vann og herlige turkisblå laguner – selvfølgelig. Og noen av verdens vakreste korallrev. Bare glem skoene hjemme – her er det barfotluksus (eller svømmeføtter) som gjelder. Men ta gjerne med deg kjæresten!

Lhaiviyani-atollen på Maldivene. Foto: Ving

Mange tror at Maldivene er én lekker paradisøy, og ikke en øygruppe med nesten 1200 øyer. Når du reiser til Maldivene lander du som regel på hovedøya Male, og derfra tar du sjøfly til en av de små øyene, som sjeldent rommer mer enn ett resort. De mange øyene hører til et tjuetalls maldiviske atoller, og en av de absurd vakre sandstrendene du sikkert har drømt deg bort til tidligere finner du på Lhaiviyani-atollen.

Øya passer også perfekt for å utforske livet under havoverflaten

Kuredu Island er en av øyene som hører til den samme atollen, og det er et perfekt reisemål hvis du vil senke skuldrene og bare slappe av. Der er det nemlig ikke stort mer å gjøre enn å slappe av i vannkanten, lese en bok eller ta noen svømmetak.

Øya passer imidlertid også perfekt for å utforske livet under havoverflaten, og faktisk ligger Maldivenes største dykkersenter her. Ta gjerne med egen snorkel og dykkermaske! Dukk under og begi deg ut på oppdagelsesferd i det enorme fargesprakende akvariet med store stimer av fisk i alle farger, fasonger og størrelser.

FLIC EN FLAC på Mauritius

Alle mine klokker sier tikk takk, sang klokkemaker Flikk-Flakk en gang i tiden. På stranden Flic en Flac kan du glemme alt om tiden og bare nyte – dette er nemlig den mest populære stranden på vestkysten av Mauritius, med flust av aktivitet langs den 8 km lange sandstripen. Og som om stranden ikke er vakker nok i seg selv troner fjelltoppen Tamarin majestetisk i bakgrunnen.

Flic En Flac Beach på Mauritius. Foto: Ving

Med sitt postkortvakre, idylliske øylandskap og mer enn 160 km strender (!) er det jammen ikke rart Mauritius er på folkets reiseønskelister.

FORT MYERS BEACH i Florida

Med alle fornøyelsesparkene og severdighetene Florida er kjent for, er det noen ganger fort gjort å glemme at det også er stedet for mange fantastiske strender.

Brede, kremhvite Fort Myers Beach på Floridas vestkyst er en av The Sunshine States desidert beste strender. Stranden ligger på Estero Island, en langstrakt kyststripe ca. 2-3 mil fra sentrum av Fort Myers, og har broforbindelse til fastlandet.

Stemningen på stranden er avslappet og eksklusiv på samme tid, og selveste Thomas Alva Edison falt for Fort Myers allerede på slutten av 1800-tallet og bygde både laboratorium og vinterbolig her.

Litt lenger nord langs kysten finner du de to øyene Captiva og Sanibel, som også er verdt et besøk. Her kan du både være med på dyphavsfiske og dykke. Og ikke minst, strendene stiller i samme klasse som Fort Myers – de regnes som noen av Floridas aller fineste.

AMADORES på Gran Canaria

Amadores-stranden vest for Puerto Rico ble anlagt for bare noen år siden og er en av Gran Canarias aller beste. Stranden er en halv kilometer lang og bred som en fotballbane, og den er dekket av gnistrende hvit sand. Her kan du til og med gå barføtt uten risiko for å brenne deg, selv når solen er på sitt høyeste.

Amadores på Gran Canaria. Foto: Ving

Du kan late deg i en solstol enten på stranden eller ute på piren der det lufter litt mer og du slipper sand mellom tærne, og det er aldri lang vei til hverken iskrem, pizza eller oppblåsbare strandleker.

Det er lett å glemme tiden i omgivelser som dette

Områdene i hver sin ende av Amadores-stranden er supre steder å snorkle med masse fargerike fisk og tang. Hvis du er heldig kan det være du ser en litt skummel (men ufarlig) barracuda. Bare husk å smøre ryggen, det er lett å glemme tiden i omgivelser som dette!

Langs strandpromenaden ligger det flere hyggelige restauranter og kafeer, som skapt for lange lunsjer. Og får du lyst på et lite avbrekk fra stranden kan du rusle inn til Puerto Ricos lystbåthavn på den fine gangveien langs havet.

Fort Myers Beach i Florida. Foto: Ving