4 storbyer for strandløvene

Publisert: 29. Jun 2018 | Kategori: Ferie

Synes du det er minst like gøy å shoppe og oppleve nye ting som det er å ligge på stranden? Da er dette storbyene for deg! Her får du nemlig både i pose og sekk.

Barcelona

I en av Europas hippeste og mest spennende byer, Barcelona, kan du ta turen innom stranden når som helst, den ligger nemlig midt i byen. Selvsagt må du også besøke La Sagrada Familia – den eksentriske arkitekten og multikunstneren Antoni Gaudís ufullendte kirke som ble påbegynt allerede i 1882. Og Parc Güell på høyden med vakker utsikt over byen.

Barcelona. Foto: Ving

La Barceloneta – den langstrakte stranden – ligger midt i byen og venter på deg. Den kilometerlange stranden er en av byens eldste, og ligger i det gamle fiskeområdet med samme navn.

Stranden har badevakter og fasiliteter som restauranter, kafeer, solsenger, lekeplass, garderober, dusj, toaletter og WiFi.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Det tilbys også en lang rekke aktiviteter som for eksempel strandvolleyball, strandtennis og bordtennis.

Tips! For en litt annerledes frokost eller lunsj kan du gå på Brunch and Cake. Her har de herlige salater, kaker og frokosttallerkener. Det finnes også en liten gate mellom Rambla Catalunya og Passeo de Gracia som heter Passatge de la Concepció med flere hyggelige spisesteder, for eksempel Boca Grande, Boca Chica, og El Japones.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Nice

Nice er Frankrikes største turiststed, og ikke uten grunn. Solen skinner nesten bestandig over byens blomstermarkeder, trendy butikker og utsøkte restauranter. Og ikke minst – strendene ligger midt i byen.

Det meste er vakkert i Nice, og det er noen severdigheter du absolutt ikke må gå glipp av: Vieille Ville – gamlebyen med sine trange smug og pastellfargede hus. Promenade des Anglais – den flere kilometer lange strandpromenaden som er kantet med palmer og vakre husfasader.

Nice. Foto: Ving

Promenade des Anglais har hele 15 private og offentlige strender du kan boltre deg på, og det er minst like hyggelig å ta en spasertur langs promenaden, nyte lyden av bølgene mot stranden og duften av deilig mat som serveres á la Provençale. Maten og vinen i området er en opplevelse i seg selv, og det merkes at Italia bare er tre mil unna – menyene er en perfekt blanding av det italienske og det franske kjøkkenet.

I gamlebyen finner du flere gode sjømatrestauranter, og mange spisesteder tilbyr 3-retters menyer til gode priser. I Nice lever du rett og slett det gode ferielivet.

Palma

Mallorcas hovedstad Palma er en storby i lite format, full av kulturopplevelser, deilige tapasrestauranter og mange shoppingmuligheter. Få byer har en så harmonisk blanding av gammelt og nytt.

Palma. Foto: Ving

I det ene øyeblikket rusler du rundt i pittoreske middelaldersmug blant lokale håndverkere, lekende barn og kafeer, og i det neste kan du slappe av på en solseng på den ca. 400 meter lange bystranden Playa de Can Pere Antoni.

Når du er solmett kan du mingle med det spanske in-folket på hippe restauranter, gallerier, designerbutikker, eksklusive beach clubs, barer og diskotek. Og bare et steinkast unna ligger Palmabukten med enda flere strender og noe for enhver smak. Alle badestrendene i Spania er offentlige, så sjansen er stor for at du vil finne din egen favorittstrand blant Mallorcas mange små og store viker.

Palma. Foto: Ving

Tips! En av Palmas beste tapasbarer, Bar Espana, finner du litt bortgjemt i Carrer de Can Escursac. Menyen fås bare på spansk – hvis du er usikker på hva du skal velge kan du bestille en Tabla Mixta. Da får du et lite fat med forskjellige godbiter som ost og spekeskinke.

New York

New York er en av verdens heftigste storbyer med både shoppingmuligheter og utallige restauranter i verdensklasse, men visste du at det finnes strender der også?

New York. Foto: Ving

Hopp om bord metrolinje D, Q, N eller F fra Manhattan i retning Brooklyn og gå av på Stillwell Avenue. Rett ved ligger verdenskjente Coney Island med en lang, fin strandpromenade og en like lang sandstrand.

Langs promenaden ligger pølsekjendisen Nathan’s Famous, fornøyelsesparken Deno’s Wonder Wheel Amusement Park og New York Aquarium, for å nevne noe.

  • New York. Foto: Ving

  • Nice. Foto: Ving