Råd for en god og trygg bilferie

Publisert: 19. mai 2020 | Kategori: Bilforsikring

 

Sommerferien står snart for tur, og mange av oss har kanskje måttet avlyse planlagte ferier til utlandet. Samtidig er dette en ypperlig sjanse å bli kjent med vårt eget langstrakte land.

Et lurt sted å starte planleggingen er å gjøre en grundig gjennomgang av bilens tilstand og forsikringer.  Har du husket solskjerming, sjekket at mobillading og kjøleboksen fungerer, og at aircondition er oppe og går? Men først og fremst bør du sjekke om bilen kanskje trenger større reparasjoner eller nye dekk. Vel så viktig er å sjekke at du har de nødvendige forsikringene på plass. Dette kan spare deg for både tid og penger om et uhell skulle skje. Som medlem i et LO-forbund får du en av markedets beste bilforsikringer, og gode råd på veien fra eksperter hos  Fremtind Forsikring .

– Sjekk om forsikringene du har i dag er dekkende nok for hendelser som kan oppstå på veien. Det kan fort sprenge feriebudsjettet  hvis bilen skulle kollapse underveis. Selv om bilen er i god stand, kan det være greit å vite at bilforsikringen dekker leiebil for eksempel – slik at ferien ikke er ødelagt selv om bilen skulle bli det, sier produktsjef hos  i Fremtind, Henrik Thesen.

– Bilferie i sommer har blitt mer aktuelt for mange. Det kan kanskje føre til at du kjører mer enn normalt, og dermed  bør du sjekke  hvilken kjørelengde  du har i avtalen din. Hvis du kjører lengre enn hva som er avtalt og får en skade, kan det føre til at  du får utbetalt mindre i forsikringsoppgjøret  ditt.

LOfavør-forsikringer

kjøper du på lofavor.no eller gjennom vår samarbeidspartner SpareBank 1. Forsikringene er levert av Fremtind Forsikring.

Fra Stillehavet til stilleleken

Gitt dagens reiseråd vil nok bilveiene se mange flere norske turister i år. Da gjelder det å beholde roen og ta hensyn til andre trafikanter. Husk  å ha riktig førstehjelpsutstyr og refleksvest i bilen. Og blir du som sjåfør fort distrahert av larm i baksetet, er det fint å en god lydbok eller gøy musikk i bakhånd – ­og sende en varm tanke til den forelderen som fant opp stilleleken.

Før du legger ut på tur, sjekk om forsikringen din inkluderer veihjelp  hvis du skulle få store eller små problemer på veien. Har du kun ansvarsforsikring er det være lurt å vurdere å oppgradere forsikringen  din, slik at  du får redning og veihjelp inkludert.

 

Toppdekning med LOfavør Bilforsikring

Som medlem av et LO-forbund får du toppdekning på bilforsikring uten å måtte betale noe ekstra. Toppdekningen dekker:

 • Ny bil ved totalskade på bil som er inntil 3 år gammel eller kjørt 100 000 kilometer
  • Leiebil i inntil 45 dager etter en skade som er dekket av forsikringen
  • Maskinskade på bil som er inntil 8 år gammel
  • Fastmontert utstyr på inntil 20 000 kroner
  • Løse gjenstander inntil 20 000 kroner
  •  Skade på glasstak inntil 30 000 kroner

Det er vår i lufta flere steder i landet, og snart er det sommer. Start sommerferien med en sjekk av bil og forsikringer.

God tur!