Hva gjør du hvis du trenger veihjelp?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 3. Jun 2016 | Kategori: Bilforsikring

Du vet aldri når det kan oppstå uheldige situasjoner med bilen – uansett om det er en liten bulk eller en større kollisjon, et enkelt motorstopp eller et flatt hjul. Dekker bilforsikringen dette? Og hva gjør du?

Se for deg at du er på vei hjem fra hytta eller en lengre bilferie. Bilen er fullpakket med bagasje. Det er varmt, sola steker og de to barna i baksetet begynner å miste tålmodigheten og gir kraftig uttrykk for det. Så bryter bilen sammen og du står veifast langt forbi siste rasteplass og bensinstasjon.

Det er mange situasjoner som kan oppstå der du blir stående fast med bilen din, enten med små eller større skader

Eller tenk deg en situasjon der du har dårlig tid fordi du enten skal rekke en legetime, et intervju eller kanskje du er for sent ute til jobb. Så blir du nødt til å lukeparkere – selv om du helst skulle sluppet det i all hast. Midt i stresset klarer du å bulke bilen.

Kanskje er du heller en av de som slurver med reservehjulet? Du har det ikke i bilen eller så er det du har liggende ubrukelig grunnet for lite luft. Heldigvis er det hjelp å få.

Veihjelpsbeviset i bilforsikringen

Det er mange situasjoner som kan oppstå der du blir stående fast med bilen din, enten med små eller større skader. De vanligste grunnene til at folk trenger veihjelp er:

 • Kollisjon og utforkjøring
 • Punktering
 • Motorstopp
 • Fylling av feil drivstoff
 • Låst deg ute
 • Startvansker og flatt batteri

Med riktig bilforsikring har du én bekymring mindre – både når uhellet skjer og etterpå. Er du medlem i et LO-forbund får du gode vilkår på LOfavør Bilforsikring, levert av SpareBank 1 Forsikring.

Veihjelpsbeviset kan gi hjelp ved små og store problemer, langs veien og hjemme hos deg selv

En av de gunstige fordelene som følger med denne forsikringen er veihjelpsbeviset. Det er det samme hvor du befinner deg, veihjelpsbeviset kan gi deg hjelp ved små og store problemer, langs veien og hjemme hos deg selv – i Norge og Europa.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Dette gjør du dersom uhellet er ute

 • Sørg for at du er trygg. Det første du må gjøre er å plassere bilen slik at den ikke er årsak til noen farlige hendelser i trafikken. Sett på varsellys, ta på deg refleksvesten og sett varseltrekanten på veien
 • Ring og bestill veihjelp. SpareBank 1 Forsikring har åpent 24 timer i døgnet og ordner veihjelp uansett om du trenger øyeblikkelig eller praktisk hjelp. Det eneste du trenger når du ringer er registreringsnummeret på bilen din
 • Kontakt banken. De hjelper deg gjerne med riktig erstatning over telefonen
 • Ta vare på alle kvitteringer. Du må kunne vise dokumentasjon på ekstrautgifter du har hatt i forbindelse med skaden

Et godt tips er å legge veihjelpsbeviset i hanskerommet, slik at du alltid har det med deg. I SpareBank 1 finner du også beviset i mobilbanken eller på forsikringsoversikten. Da har du det lett tilgjengelig på mobilen.

Med LOfavør Bilforsikring får du god veiledning og hjelp, samt rask og riktig skadeoppgjør den dagen du kan komme til å trenge det.

Vi anbefaler LOfavør Bilforsikring. Da kan du få toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her.