Dette vet du kanskje ikke om bilforsikringen din

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Jun 2016 | Kategori: Bilforsikring

En bilforsikring er ikke bare en bilforsikring. Selv om du har slått deg til ro med den du har valgt til bilen din, er det vanlig å sitte igjen med noen spørsmål. Her får du svar på det de fleste lurer på.

Det at alle bileiere må skaffe bilforsikring, er allmennkunnskap. På forhånd har du gjort deg opp en mening om hvilken type bilforsikring som gir deg den beste dekningen til din bil og ditt bruk.

Men hvem gjelder egentlig forsikringen for, kan du endre kjørelengde og hva er bonus? Her er svarene på noen av de vanligste spørsmålene om bilforsikring.

Hvem skal bilforsikringen stå på?

Skal du kjøpe deg din første bil og lurer på om forsikringen skal stå på deg eller om den kan stå på foreldrene dine? Regelen er at det er eieren av bilen som skal stå som forsikringstaker. Derfor kan ikke foreldrene dine forsikre bilen hvis det er du som står som eier.

Hvem gjelder egentlig forsikringen for, kan du endre kjørelengde og hva er bonus?

Det finnes unntak til regelen om at bileieren må være den samme som forsikringen står på. Er bilen registrert på deg, kan nemlig en ektefelle eller samboer stå som forsikringstaker.

Hva er bonus?

Bonus er som en belønning for å kjøre skadefritt og gir deg rabatt på bilforsikringen. Har du ikke hatt bilforsikring tidligere er startbonus 20 prosent, men er du medlem av et LO-forbund får du høy startbonus og raskere bonusopptjening. Med LOfavør Bilforsikring kan du opparbeide deg toppbonus inntil fire år raskere enn det som er vanlig i markedet.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

I tillegg slipper du bonustap ved første skade etter kun tre skadefrie år med 75 prosent bonus.

Slik endrer du kjørelengde

Når du tegner bilforsikring oppgir du hvor langt du tror du kommer til å kjøre i løpet av ett år. Denne er det viktig å følge med på, for hvis du overskrider avtalt kjørelengde og havner i en ulykke, kan dette føre til redusert oppgjør.

Ser du at kjørelengden går over det du først har oppgitt, kan du enkelt justere opp denne i nettbanken eller forsikringstjenesten. Kjørelengden kan også settes ned, men da må du kontakte bankens kundesenter.

Ikke alle kan låne bilen

Har du ungdom i familien du vil låne bilen din bort til, kan det være greit å vite at det faktisk er større sjanse for at det skjer et uhell hvis du låner den bort til noen under 23 år. Da kan også egenandelen øke dersom det først oppstår en ulykke.

Med LOfavør Bilforsikring kan du føle deg trygg på at du får den oppfølgingen du trenger

Hvis du vet at bilen kommer til å bli brukt av noen under denne alderen, kan du legge til en egen ungdomsgaranti for å slippe økt egenandel.

Gunstig bilforsikring

Som medlem i et LO-forbund får du gode vilkår på LOfavør Bilforsikring, levert av SpareBank 1 Forsikring. Med LOfavør Bilforsikring kan du føle deg trygg på at du får den oppfølgingen du trenger.

For mer informasjon og fullstendige vilkår kan du kontakte din nærmeste SpareBank 1 eller kontakte LOfavør Medlemstelefon.