Dette må du vite når du skal forsikre bilen din

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 2. Oct 2015 | Kategori: Bilforsikring

Bilforsikring er noe alle bileiere må ha, men vet du hva forsikringen din dekker og hva du betaler for? Les hva som inngår i de ulike alternativene og finn den beste løsningen for deg og ditt behov.

Du vet aldri når uhellet er ute og derfor er det lurt å sette seg ordentlig inn i de ulike bilforsikringene som finnes. Bruker du litt tid på å finne den beste forsikringen for deg og din bil, vet du godt hva som dekkes – og du unngår å betale for mye.

Er du medlem i et LO-forbund får du gode vilkår på LOfavør Bilforsikring, levert av SpareBank 1 Forsikring.

Du må ha ansvarsforsikring

Som eier er du ansvarlig for bilen så fort den er på veien og det er derfor lovpålagt å ha en ansvarsforsikring. Dette gjelder uansett om du har kjøpt den brukt eller rett fra fabrikken – så sørg for at du har forsikret den nye bilen allerede før du henter den.

Ansvarsforsikringen dekker erstatninger for skader bilen din påfører andre personer, deres eiendeler og eiendom. Utgifter til rettshjelp er også inkludert. Ansvarsforsikringen dekker derimot ikke skadene på din bil.

Du bør også tenke på hvor avhengig du er av bilen i hverdagen

Når du skal velge riktig type bilforsikring bør du derfor først og fremst tenke på om du har råd til å betale en eventuell skade på egen bil. Du bør også tenke på hvor avhengig du er av bilen i hverdagen.

– Hvis bilen kommer ut for et uhell og må på verksted, klarer du deg uten? Eller trenger du en leiebil for å holde hverdagen i gang? Dette er viktig å finne ut av, sier Toralf Tveitå, produktsjef for bil i SpareBank 1 Forsikring.

Best dekning med Toppkasko

Er du avhengig av en leiebil om noe skulle skje med din egen, er Toppkasko det beste alternativet – særlig for deg som er medlem i et LO-forbund.

– Via LOfavør får du en fordel som gjør at du får leiebil inntil 30 dager for en fast pris. I tillegg får du med maskinskadedekning, som dekker skader på motoren på en bil som er inntil åtte år gammel. Mange av medlemmene tegner denne forsikringen og setter tydelig pris på den, sier produktsjefen.

Hvis noe skjer får du ikke bare leiebil, men også utvidet dekning, mindre utgifter og færre bekymringer.

Forsikringen er med på å gi deg og din familie en større forutsigbarhet og mer kontroll over økonomien

– Denne forsikringen er med på å gi deg og din familie en større forutsigbarhet og mer kontroll over økonomien og hverdagen.

Kasko eller Minikasko?

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Toppkasko anbefales altså hvis du ikke klarer deg uten bil. Men hvilke andre alternativer finnes det?

– Minikasko bør de aller fleste ha. Dette inkluderer blant annet veihjelp hvis bilen slutter å fungere. Får du flatt batteri, får du hjelp der du er og det har ingenting å si om bilen står hjemme i garasjen eller et annet sted. Denne fordelen kan du ha bruk for uansett, og særlig hvis du har en gammel bil, forteller Toralf.

Den enkle forsikringen er primært for deg som ønsker å forsikre bilen mot brann, tyveri og glasskader. Vil du i tillegg dekke alt det viktigste av skader etter kollisjon, utforkjøring og hærverk, bør du velge en vanlig Kaskoforsikring.

Hvilken type bilforsikring du bør velge avhenger av ulike faktorer som alder, tilstand og bruksområde på bilen. LOfavør Bilforsikring gir deg lavere egenandel og den raskeste bonusopptjeningen på markedet.

Gunstig bonussystem

Bonus er et system som fungerer slik at du får lavere pris på forsikringen din ved skadefri kjøring. Vanlige kunder får 20 prosent i startbonus, men som medlem i et LO-forbund får du 30 prosent. For hvert år du kjører uten skader øker bonusen din.

Vær forberedt før uhellet oppstår ved å sette deg godt inn i de ulike alternativene for å finne den beste forsikringen for din bil.

Med LOfavør Bilforsikring får du uansett veiledning og hjelp, samt raske, riktige og gode skadeoppgjør den dagen du trenger det.