Slik velger du riktig billån

Skrevet av: Plapre | Publisert: 30. Jun 2017 | Kategori: Banktjenester

Dersom du planlegger å finansiere bilkjøpet ditt, lurer du kanskje på hvordan du skal velge riktig billån? Vi guider deg gjennom de viktigste hovedpunktene for å gjøre valget litt enklere.

Det å kjøpe bil er en stor utgift, og for de aller fleste betyr det at man blir nødt til å ta opp et lån. Og det aller viktigste når du skal låne til bil, er at du ender opp med et lån du kan leve godt med.

Et billån sikrer at nedbetaling av lånet skjer i takt med verdifallet på bilen

Men har du tenkt over at det er smart å benytte bilen som sikkerhet for lånet? Da slipper du å bruke ledig sikkerhet i boligen din, og kan heller spare det til andre investeringer. Slik beholder du friheten til å bruke sikkerheten i boligen til større oppgraderinger hjemme, som til oppussing av bad eller kjøkken.

LOfavør Billån

LOfavør Billån, levert av SpareBank 1 Finans, er et slikt lån. Det er et såkalt salgspantelån, der selve kjøretøyet er panteobjektet. Som medlem i et LO-forbund kan du med LOfavør Billån få full finansiering av bilkjøpet, i tillegg til lavere etableringskostnader, lavere termingebyr og en konkurransedyktig rente.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Faktisk er det forhandlet frem et nytt og forbedret medlemstilbud – med gode rentefordeler som på sikt vil gi deg besparelser på lånet. Du får nå 0,3 prosent rabatt på lånerenten i forhold til ordinære betingelser.

Med bilen som eneste sikkerhet for lånet, kan du få inntil 10 års nedbetalingstid. Et billån sikrer at nedbetaling av lånet skjer i takt med verdifallet på bilen, slik at du unngår å betale ned på bilen lenge etter at den er solgt.

Nedbetalingstiden kan ikke være lengre enn at lånesaldo følger forventet verdifall på bilen, og som hovedregel skal ikke bilen være eldre enn 12 år når lånet er helt nedbetalt. Dette tilsier at dersom du kjøper en bil som er fire år gammel, kan du få inntil åtte års nedbetalingstid.

Kaskofritt billån

Er det en eldre eller rimelig bruktbil til mellom 30 000 og 100 000 kroner du skal kjøpe, kan et kaskofritt billån passe for deg. Med dette lånet kan du få inntil 90 prosent finansiering, så du trenger med andre ord ikke mer enn ti prosent egenkapital.

Du får god hjelp av rådgivere hos SpareBank 1 Finans

På kaskofritt billån gjelder heller ikke 12-årsregelen, så bilens alder og løpetid på lånet kan overstige 12 år. Med kaskofritt billån trenger du ikke å tegne kaskoforsikring, såfremt at du har råd til å skrote bilen ved ulykke, og samtidig fortsette å nedbetale gjelden.

God hjelp til å velge billån

En trygghet som sikrer deg om noe uforutsett skulle skje, er betalingsforsikring, som kan tegnes på alle lån. I tillegg til å gjøre deg opp noen tanker om lånetype og nedbetalingstid på billånet, bør du også tenke over dette:

  • Hvor lenge har du tenkt til å ha bilen?
  • Hvilke andre investeringsplaner har du?

Husk også at du oppnår den beste renten med 35 prosent egenkapital. Trenger du videre råd og veiledning til å velge den finansieringen som er best for deg, får du hjelp av rådgivere hos SpareBank 1 Finans. Du kan også føle deg trygg på at de bistår deg gjennom hele prosessen.

Som medlem i et LO-forbund har du fordeler innen billån. Les mer om priser, vilkår og nødvendig kontaktinformasjon på LOfavør Billån.

PRISEKSEMPEL:

Nominell rente fra 3,75 %, effektiv rente fra 5,33%. Ek 35%, 150.000,- o/5 år, etabl.geb 1.900,-. Totalt 170.753,-