Medlem i et LO-forbund? Disse bankfordelene bør du vite om

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 6. Oct 2016 | Kategori: Banktjenester

Før eller siden oppstår det behov for ulike banktjenester som lån, sparing, kredittkort og forsikringer. Vet du at du som medlem i et LO-forbund har flere av disse tilgjengelig med gunstige betingelser? Her er noen av fordelene det kan være verdt å merke seg.

Fordi du allerede er medlem i et LO-forbund har du trolig LOfavør Innboforsikring i medlemskapet ditt. Dersom du velger å ha brukskonto, lån og sparing i samme bank, får du enda flere fordeler gjennom fordelsprogrammet LOfavør. Noen bankfordeler vil du kanskje ha mer bruk for enn andre – disse er det smart å huske på.

LOfavør Boliglån

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Bolig er den største investeringen vi gjør, og vi flytter gjerne flere ganger i løpet av et liv. Den aller første leiligheten oppgraderes når man plutselig flytter sammen med en partner, eller kanskje man får økonomi til å oppfylle drømmen om en enebolig til familien.

Utviklingen skjer ofte gradvis, men uansett hvilket utgangspunkt du har eller hvor i livet du er, starter prosessen med et boliglån.

Via LOfavør kan du søke om boliglån spesielt tilrettelagt for medlemmer*, og du kan oppnå gunstig rente på boliglånet ditt. Du får også en egen økonomisk rådgiver i SpareBank 1 som bistår deg i søknadsprosessen.

Visste du at du også har fordeler på leiebil? Det kan komme godt med når finansieringen er i orden og du skal flytte inn i din nye bolig.

*Priseksempel: Eff.rente 2,54 %, 2 mill., o/25 år, totalt: kr 2.693.267 Rentetilbudet fra banken kan påvirkes av din betalingsevne og sikkerhet.

LOfavør Billån

Du kan altså leie bil til en god pris, men for mange er det mer lønnsomt å ha en egen bil til disposisjon. Skal du kjøpe deg bil, enten brukt eller ny, trenger du kanskje kapital gjennom et billån.

Du som er medlem av et LO-forbund kan søke om LOfavør Billån til å finansiere bilkjøpet

Du som er medlem av et LO-forbund kan søke om LOfavør Billån til finansiering av bilkjøpet, levert av SpareBank 1 Finans*. Det er et gunstig lån med lavere etableringskostnader og termingebyr samt en konkurransedyktig rente.

LOfavør Billån er et salgspantlån, noe som betyr at det er selve kjøretøyet som er panteobjektet. Slik sparer du sikkerheten i boligen din. Her kan du lese noen tips til hvordan du skal unngå de vanligste bilkjøpfeilene.

*Priseksempel bil og caravan: Nom fra 3,95 %, eff fra 5,38 %. EK 35 %, 150.000,- o/5 år, etabl. geb fra 1.600,-. Tot 170.911,-.

LOfavør Konfliktlån

Fordelsprogrammet LOfavør har fokus på å ta vare på deg, både på jobb og privat. Havner du for eksempel i en konflikt på arbeidsplassen som også rammer deg økonomisk, kan du benytte deg av LOfavør Konfliktlån*.

For å få dette må det være en lovlig konflikt, og det er fagforeningen din som vil svare for om konflikten er lovlig eller ikke. Du vil kanskje aldri få behov for et slikt lån, men dersom det skulle skje får du én bekymring mindre.

*Priseksempel: Nominell rente fra 2,65%. Eff. rente fra 5,25 %. Effektiv rente er beregnet ut fra annuitetslån på 50.000,- med 3 års nedbetaling, etableringsgebyr kr. 0 og termingebyr kr 50. Total innbetaling blir kr. 53.867,-

Komplett tilbud av forsikringer

Det er flere fordeler ved å ha opprettet et kundeforhold til SpareBank 1. Gjennom samarbeidet med LOfavør kan du benytte deg av nyttige avtaler på ulike forsikringer som du garantert vil trenge eller som det er smart å ha. Samler du forsikringene dine hos SpareBank 1, kan du også få inntil 20 prosent i samlerabatt.

Samler du forsikringene dine hos SpareBank 1, kan du få inntil 20 prosent i samlerabatt

Les mer om det komplette forsikringstilbudet gjennom LOfavør.

LOfavør Ung

LOfavør kan tilby diverse fordeler som er spesielt gunstig for deg som er i oppstartsfasen og mellom 18 og 34 år. LOfavør Ung* inkluderer blant annet BSU med ekstra gunstige renter, et depositumslån som vil hjelpe deg med å betale et depositum når du skal leie leilighet, og Boliglån Ung med rentefordel og halv pris på etablering. Med andre ord – et godt utgangspunkt for de fordelene du kan komme til å trenge senere i livet.

*Priseksempel boliglån for unge: Et lån på 2 millioner kroner med 25 års nedbetaling. Lånet koster 8.773,- i måneden (Terminbeløp). Rente 2,25% Effektiv rente er fra 2,33%. Termingebyr kr 50,- Totalt kr. 2.631.478,-

Priseksempel depositumslån Ung: Lån av 21 000,- til 4,90 % i rente, nedbetalt over fem år med 30,- i termingebyr og 375,- i etableringsgebyr gir:

  • Terminbeløp: kr. 425,-
  • Effektiv rente: 9,07%
  • Totalsum: kr. 25 894,-

Les mer om hvilke bankfordeler LOfavør har forhandlet frem for deg.