Gunstig depositumslån for deg mellom 18 og 34 år

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 26. Aug 2015 | Kategori: Banktjenester

Det er vanskelig for dagens unge å komme seg inn på boligmarkedet. Mange velger derfor å leie, men kravet til depositum kan fort ødelegge for de som ikke har pengene tilgjengelig. Nå har det kommet en helt ny løsning som hjelper deg med dette.

De fleste unge har et ønske om å flytte hjemmefra før de har råd til å kjøpe eget, men de  færreste klarer å spare opp til kravet om egenkapital på 15 prosent mens de fortsatt studerer eller jobber som lærling.

Det er ikke bare store krav når du skal kjøpe egen bolig, men også når du skal leie. Det er vanlig at en utleier krever et depositum som sikkerhet for eventuelle skader og når denne ofte er på en sum av flere måneders leie, sliter mange med å kunne skaffe dette beløpet på kort tid.

Da kan løsningen være depositumslån fra LOfavør.

Depositumslån for unge

– På det private leiemarkedet som de fleste unge befinner seg i grunnet mangel på studentboliger og kommunale boliger, opplever de også at de trenger en ganske høy sum for å leie bolig, og da vil et depositumslån være til god hjelp, sier Rune Øglænd Breisnes, ungdomssekretær i Fagforbundet, som er LOs største forbund.

LOfavør lanserte nylig en medlemsfordel for deg som er ung og ønsker å komme deg på leiemarkedet, men ikke har penger til depositum. Med LOfavør Depositumslån kan du låne inntil tre månedsleier, eller opptil 30 000 kroner.

LOfavør lanserte nylig en medlemsfordel for deg som er ung og ønsker å komme deg på leiemarkedet, men ikke har penger til depositum

Flere unge mennesker har sett seg nødt til å ta opp forbrukslån for å betale depositumet på leiligheten, mens andre har valgt å betale med et kredittkort. Ulempen da er at det følger med høye renter som fordyrer lånet kraftig.

Med LOfavørs Depositumslån får du faktisk lavere renter enn andre bankkunder hos SpareBank 1, som er leverandør av lånet.

Avdragsfritt for studenter

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Hvis du ikke har mulighet til å låne av foreldre eller andre, er ofte det eneste alternativet et forbrukslån med høye renter. Med depositumslån slipper du å sette deg i en vanskeligere økonomisk situasjon, sier Rune.

For å få innvilget lånet må du kunne vise til en husleiekontrakt og ikke ha noen purringer eller betalingsanmerkninger registrert på ditt navn. Du kan få inntil fem års nedbetalingstid og du får halv pris på etableringsgebyret.

Det finnes andre aktører som tilbyr lignende lån, men pass på å sjekke rentene – for her er det ikke alle som tilbyr lønnsomme betingelser.

– Depositumslånet fra LOfavør er et veldig godt tilbud og absolutt et godt tiltak for unge medlemmer av et LO-forbund, avslutter Rune.

Er du mellom 18 og 34 år kan du benytte deg av en rekke medlemsfordeler i form av banktjenester, forsikringer, reiser og opplevelser.

Les mer om hvilke fordeler du får gjennom LOfavør Ung.

Priseksempel Depositumslån ung:

Lån av 21 000,- til 4,90 % i rente, nedbetalt over fem år med 30,- i termingebyr og 375,- i etableringsgebyr gir:

  • Terminbeløp: kr. 425,-
  • Effektiv rente: 9,07%
  • Totalsum: kr. 25 894,-