Fire grunner til at du bør fylle opp BSU-kontoen før nyttår

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 14. Nov 2018 | Kategori: Banktjenester

For å nå boligdrømmen er det smart med en BSU-konto som du sparer i jevnlig. Men du har vel tenkt til å fylle den opp til maksgrensen før utgangen av året? Ifølge forbrukerøkonom Magne Gundersen, er det nemlig bare gode grunner til å gjøre nettopp det.  

Vi nærmer oss slutten av året, og er det én ting du bør prioritere før kalenderen viser 2019, så er det å fylle opp BSU-kontoen din. Og hvis du ikke har opprettet en egen konto for Boligsparing for Ungdom, er det ingen grunn til å vente.

Rentefordelen for deg som er medlem får du på toppen av bankens høye rente.

– Det er ingen spareordning som er i nærheten av å være så gunstig som BSU. Du får banknorges beste rente og staten sponser deg i tillegg med 200 kroner for hver tusenlapp du sparer, sier Magne Gundersen i SpareBank 1.

Her er forbrukerøkonomens fire gode grunner til å fylle opp BSU-kontoen før utgangen av året.

1. Gunstig skattefradrag

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Den største fordelen med å fylle opp BSU-kontoen er at du får skattefradrag for sparingen. Sparer du maksbeløpet på 25 000 kroner i år, får du derfor 5000 kroner tilbake på skatten til sommeren, forklarer Magne.

Med andre ord vil du faktisk tjene penger på å være flink til å spare – og det er jo bare positivt.

2. Veldig god rente

En BSU-konto gir deg allerede gode renter, men dersom du er medlem i et LO-forbund får du enda bedre renter – nemlig 0,25 prosentpoeng ekstra.

– Rentefordelen for deg som er medlem får du på toppen av bankens høye rente. Det aller beste er derfor å fylle opp kontoen så tidlig på året som du kan, men det viktigste er at du gjør det innen året er omme.

3. Send et godt signal til banken

Ved å velge BSU som sparemetode for å nå boligdrømmen, viser du banken at du er flink til å spare.

– En god sparer, er en god lånekunde – noe som vil være nyttig den dagen du skal til banken for å søke boliglån. At du sparer jevnt og trutt er et godt signal å sende til banken, sier Magne.

4. Nå boligdrømmen enda litt raskere

Selv om BSU vil hjelpe deg godt på vei inn på boligmarkedet, vil det ta ganske lang tid å spare opp til maksgrensen på 300 000 kroner. Sørger du for å fylle opp kontoen hvert år, vil det ikke ta mindre enn 12 år å nå maksbeløpet. Magnes siste tips er derfor å spare i tillegg til BSU-kontoen.

BSU er den desidert smarteste måten å spare på

– Du har all grunn til å spare i BSU, men spar ekstra ved siden av for å få fart på sparingen. Husk også at du må ha en skattbar inntekt på minimum 75 000 kroner for å utnytte skattefradraget fullt ut.

Det betyr at dersom du har et frikort og ikke betaler skatt, så får du heller ikke noe tilbake på skatten. De gode rentene vil fremdeles stå der, men dersom du ikke har tjent nok til å betale skatt, kan det være en idé å spare på en annen konto.

Flere medlemsfordeler

LOfavør har forhandlet frem aktuelle fordeler for deg som er mellom 18 og 34 år og medlem i et LO-forbund. En ekstra gunstig BSU-rente er bare én av disse, og vil særlig komme godt med den dagen du er i etableringsfasen.

– For å kjøpe bolig trenger du både egenkapital og sparepenger, og BSU er den desidert smarteste måten å spare på, avslutter Magne.

Les mer om de ulike fordelene som ligger i LOfavør Ung.