Pass godt på eiendelene dine i ferien

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 30. Jun 2016 | Kategori: Reiseforsikring

Det å reise på ferie er ikke alltid bare lek og moro, for som turist er det større risiko for at du blir utsatt for tyveri. Med noen forhåndsregler kan du likevel føle deg litt tryggere i ferien – og har du husket på den viktige reiseforsikringen?

Både på vei til og under ferien er du muligens litt mer stresset enn vanlig – du er på nye steder og det er mange inntrykk å ta til seg. Det er mange faktorer som spiller inn på det faktum at du kanskje ikke er like oppmerksom som ellers, noe som gjør at du lettere kan bli offer for ran og tyveri.

Det kan være greit å vite at du kanskje ikke får tilbake på reiseforsikringen hvis du lar bagasjen din stå ubevoktet

For ofte skjer det fordi vi selv er uforsiktige. Nordmenn er i tillegg attraktive for tyver fordi mange av oss vifter rundt med dyre ting, som mobiler, solbriller og vesker. Det aller tryggeste for ferien er å la de mest dyrebare tingene ligge igjen hjemme, men du bør uansett bruke sunn fornuft når du er ute blant mennesker. Med disse triksene kan du unngå å bli ranet på ferie.

Risikoen starter allerede på flyplassen

At risikoen er størst i sommermånedene er kanskje ikke så rart. Det er da de fleste av oss drar på ferie, og vi pakker med oss mye forskjellig. Det vet også tyvene, og derfor starter risikoen allerede på flyplassen hjemme i Norge.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Hvor setter du bagasjen mens du sjekker inn? Her er det mange som har opplevd å bli frastjålet eiendeler – til og med hele traller fulle av bagasje. Det skal ikke mer enn et uoppmerksomt øyeblikk til før tyvene slår til. De har nemlig sett deg lenge før du har sett dem. Reiser dere flere sammen, er det derfor lurt at én sjekker inn, mens en annen passer på bagasjen, før dere bytter på.

Det samme gjelder når dere skal på toalettet, en tur innom taxfree-butikken og når dere kommer frem til feriedestinasjonen. Det vil også lønne seg å komme raskt til bagasjebåndet, slik at ingen rekker å oppdage at kofferten din ikke blir hentet med en gang.

Det er dessverre mange av oss som ikke passer like godt på egne eiendeler og det kan være greit å vite at du kanskje ikke får tilbake på reiseforsikringen hvis du lar bagasjen din stå ubevoktet. Du har nemlig et ansvar selv for å passe på tingene dine.

Slik kan du unngå tyveri

Ulike steder i Spania ligger ofte på topp når det gjelder erstatningkrav etter ferier, og da særlig Barcelona. Andre storbyer som Praha, Roma, men også vår egen hovedstad Oslo er også steder der mange opplever lommetyveri. For det er særlig i store folkemengder du bør være på vakt. Blir du stadig dultet borti, merker du kanskje ikke om noen har ekstra lange fingre.

Her har du noen huskeregler:

  • Unngå trengsler så godt det er mulig. Skal du likevel ferdes i store folkemengder, bør du unngå å ha veska på skulderen. Gå med den tvers over kroppen og hold godt på den. Ta også av deg ryggsekken og ha den foran deg slik at du har bedre kontroll.
Slik laster du ned LOfavør-appen
  • Ikke oppbevar eiendeler i lommer eller i sekken på ryggen. Mange er vant til å ha både lommebok og mobil i baklomma, men dette er et enkelt sted å stjele fra. Oppbevar derfor penger og kort på innerlommer. Du kan også kjøpe et magebelte eller en smal veske til pengene som du kan bære usynlig under klærne.
  • Ikke gå på utrafikkerte veier om kvelden eller natten. Unngå også å gå alene.
  • Ha heller ikke smykker, kontanter og dyr mobil eller kamera lett synlig for andre. Da får tyvene lettere øye på akkurat deg.
  • Lås verdifulle ting inn i safen på rommet. Du trenger vel egentlig ikke å ha alle verdiene dine på deg?
  • Ikke la mobilen eller annet utstyr ligge åpent på kafebordet eller lignende, men legg det bort når du ikke bruker det.

Det er ikke bare i storbyene du bør være på vakt. Vær også oppmerksom mens du nyter late dager i solsengen. La for eksempel ikke ting ligge ubevoktet når du skal ta deg en dukkert, men sørg for at noen passer på. Kanskje trenger du heller ikke å ha med deg så mange verdisaker når du likevel bare skal slikke sol?

Husk reiseforsikringen

Du har hørt det før, men vi sier det igjen: Husk den viktige reiseforsikringen! Altfor mange reiser uten, men visste du at én av ti får bruk for reiseforsikringen på reisen? En ferie uten reiseforsikring kan faktisk ruinere deg.

Er du medlem i et LO-forbund, kan du benytte deg av LOfavør Reiseforsikring. Velger du toppdekning er du i tillegg forsikret fra det øyeblikket du forlater hjemmet med inntil 70 dager per reise. Forsikringen gjelder også for ektefelle eller samboer og barn under 20 år, uavhengig av om dere reiser sammen eller hver for dere.

Reiseforsikringen leveres av SpareBank 1, som nylig fikk tommel opp og største smilefjes i en test

Reiseforsikringen leveres av SpareBank 1, og fikk nylig tommel opp og største smilefjes i en test utført av Norsk Familieøkonomi. Da vet du at du har et kvalitetsprodukt du kan stole på. Enda tryggere på reisen blir du hvis du sørger for å ha reiseforsikringsbeviset med deg både fysisk og digitalt. Last derfor ned LOfavør-appen, så har du den alltid på deg når du er ute – enten om du er på sightseeing eller på stranda.

Med LOfavør Reiseforsikring kan du kose deg på reisen uten bekymringer. God ferie!