Gjør du denne kredittkortfeilen?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 17. Mar 2016 | Kategori: Reiseforsikring

Bestiller du ferie med kredittkortet i tro om at du automatisk får med reiseforsikring på kjøpet? Da er du ikke alene. Men det er langt i fra alle kortene som gir deg denne dekningen, noe som kan føre til alvorlige konsekvenser.

Noen ganger er det slik at du får med en reiseforsikring hvis du betaler over halvparten av transportkostnader til en ferie med kredittkortet. Men det er en jungel av ulike kortutstedere der ute, og de samme vilkårene gjelder langt i fra alle.

Hvorfor er vi da så mange som tar dette for gitt?

Les vilkårene med liten skrift

De færreste av oss er flinke til å sette seg inn i vilkår og detaljer som står skrevet med liten skrift. Det kan derfor virke lettvint å bare booke tur fordi du har hørt at reiseforsikringen automatisk medfølger. Eller kanskje du ikke har en ordentlig oversikt over hvilke forsikringer du egentlig har og hvilke du bør ha. Uansett hvordan du vrir og vender på det – reiseforsikring er noe alle må ha på plass før avreise.

Uforutsette hendelser kan ramme alle og kan skje uansett hvor forsiktig du selv mener at du er

Uflaks på reisen uten forsikring kan nemlig få store konsekvenser og skrekkhistoriene om de som har opplevd akkurat det, er mange. Uforutsette hendelser kan ramme alle og kan skje uansett hvor forsiktig du selv mener at du er.

Det er ingenting som ødelegger en ferietur på samme måte som hvis du skulle bli frastjålet eiendeler eller bli syk og ende opp med svindyre legeregninger. For uten riktig reiseforsikring kan du plutselig skylde beløp på mange tusen – eller enda verre, millionbeløp.

Derfor lønner det seg å sette seg inn i hva som faktisk inkluderes når du bestiller ferien med et MasterCard. Les kortets vilkår med liten skrift – og les det nøye så du ikke får noen ubehagelige overraskelser.

Bruk MasterCard på ferien

Uavhengig av om du bestiller tur med kredittkortet eller ikke, så er det ingen tvil om at det er smart å bruke kortet under ferien. Men også her lønner det seg å vite litt om hva som er smart kredittkortbruk på reisen.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Forbrukerrådet anbefaler at du alltid reiser med to kort – ditt vanlige brukskort og et kredittkort. Husk å oppbevare de på to forskjellige steder, slik at du alltid har penger tilgjengelig hvis noe skjer med det ene.

Bruker du kredittkortet ditt aktivt på ferien beskytter du deg selv både mot svindel og misbruk, og du sikrer at ingen andre får ha det gøy med pengene dine. Skulle du ha uflaks slipper du dermed å bli personlig rammet.

Det eneste unntaket er hvis du skal i minibanken – her vil bruk av kredittkortet gi deg høye gebyrer, så ta ut penger med det vanlige kortet ditt.

Selv om du ikke har reiseforsikring inkludert i kortet ditt ved booking av ferie, bør du fremdeles bestille både hotell og leiebil med MasterCard. Selskapene reserverer gjerne et depositum i en periode som garanti for betalingen, og da slipper du at brukskontoen din plutselig har mindre penger enn antatt.

Med riktig reiseforsikring er du sikret uansett

Skal du være helt sikker på at du og din familie er dekket på reisen, er du nødt til ha en ordentlig reiseforsikring på plass. Det aller beste er en helårs reiseforsikring med toppdekning som gjelder fra du går ut av døren hjemme, med unntak av når du er på et arbeids- eller undervisningssted. Da får du for eksempel dekket mobiltelefon eller andre småting hvis det blir frastjålet, selv om du ikke har “reist” lenger enn til kaféen på hjørnet.

Det aller beste er en helårs reiseforsikring med toppdekning som gjelder fra du går ut av døren hjemme

Med LOfavør Reiseforsikring er både du og familien forsikret på reise hele året og i hele verden. Den gjelder i utgangspunktet for reise med inntil 70 dagers varighet, men du kan utvide antall reisedager til 90, 120 eller 180 dager ved behov. Når du er på ferie dekker forsikringen blant annet reisesyke og hjemtransport, avbestilling og tyveri av reisegods.

Velg mellom standarddekning som forutsetter at du reiser bort med minst én overnatting, med mindre reisen foregår med fly, eller toppdekning. Sistnevnte har ingen egenandel med unntak av behandlingsutgifter etter ulykkesskader.

Med LOfavør Reiseforsikring i ryggen har du én bekymring mindre og du er dekket uansett om du leser kredittkortinformasjonen med liten skrift eller ikke. Et godt tips er å laste ned LOfavør mobilapp slik at du alltid har reiseforsikringsbeviset lett tilgjengelig.

PRISEKSEMPEL VED UTSATT BETALING:

Effektiv rente 19,92 %, 15.000 kr, o/12 mnd, kredittkostnad 1282 kr. Samlet kredittbeløp 16.281 kr.