Er du klar over verdien av innboet ditt?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 17. Aug 2016 | Kategori: Kollektive hjem

En av de viktigste forsikringene alle bør ha er en innboforsikring – og det nytter ikke å tenke at det ikke vil skje deg. Hvis uhellet først er ute, har du da totaloversikten over alle gjenstandene og verdiene dine?

Tenk over det – hvis du skulle skrevet ned alt du eier og har av gjenstander og verdier, ville du husket på alt? Vi har mye småting som er lett å glemme, men som samlet blir til en ganske stor sum. Mest sannsynlig eier du mer enn du tror.

Appen er nettopp til det formålet – for de færreste husker alt de har i hjemmet

Det er vanskelig å huske på alt, og derfor er det lurt å ta bilder av innboet – men hvor skal du lagre det? Det har ingen hensikt å ha bildene hjemme hvis leiligheten eller huset du bor i blir rammet av brann, vannlekkasje eller innbrudd.

LOfavør har utviklet en app som hjelper deg med å ha oversikten over verdiene og innboet ditt. Appen «Husk hva du har» er nettopp til det formålet – for de færreste husker alt de har i hjemmet.

– En av de store fordelene med appen er at du ikke trenger å tenke på hvor du lagrer bildene, du har tilgang til de uansett hvor du er, og kan rapportere direkte til forsikringsselskapet, forteller Per Cato Risberg, digital redaktør for LOfavør.

Ta bilder inne i skap og skuffer

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Har du oversikt over det totale innholdet i et skap inne på kjøkkenet eller på badet? Et godt tips er å åpne både skap og skuffer og ta bilder av hvordan det ser ut innvendig.

– Da kan du enkelt telle omfanget av hva du har. Kanskje henger det 15 skjorter og 10 kjoler på bildet, som du videre kan rapportere inn til forsikringsselskapet, sier Per Cato.

For du trenger ikke å ta bilder av alle små enkeltgjenstander i hjemmet, med mindre de er av høy verdi. Har du for eksempel en dyr jakke, en designerveske eller en spesiell samleplate i vinylsamlingen, ta et bilde og legg til prisen. Appen er bygget slik at du kan lage deg forskjellige virtuelle rom med bildene du har tatt av selve rommet og av de mindre tingene som ligger rundt omkring.

– Du kan tagge alle gjenstandene med en kjøpesum eller ta bilde av tilhørende kvitteringer og knytte de opp mot hverandre.

Er uhellet ute, kan du bare ved noen få tastetrykk sende en fullstendig skaderapport til forsikringsselskapet.

– Da får de ut en rapport med bilder, kvitteringer og de summene og kommentarene som er lagt til av brukeren, sier han.

Se video av hvor lett det er å ta feil av verdien på innboet.

Sikker lagring av bilder

Mange undervurderer viktigheten av å ha innboforsikring, særlig unge og studenter. Kanskje er du en av dem som tenker at innboforsikring ikke er noe vits og tenker at det ikke vil skje deg?

Uten en god innboforsikring på plass kan du i verste fall miste alt du eier uten å få noe tilbake

Som medlem i et LO-forbund er du så heldig at du kan være obligatorisk dekket av LOfavør Kollektiv hjemforsikring. I løpet av 2015 ble det rapportert totalt 39 049 skader gjennom denne innboforsikringen, noe som viser at du aldri kan vite når det samme vil skje deg.

Uten en god innboforsikring på plass kan du i verste fall miste alt du eier uten å få noe tilbake, men selv med forsikring må du kunne liste opp tingene du har mistet. «Husk hva du har»-appen er et enkelt, trygt og godt verktøy som hjelper deg med dette.

Slik laster du ned appen «Husk hva du har»

Tidligere har du kanskje lagret bildene i en safe, en bankboks eller en minnepinne som du har oppbevart et annet sted enn hjemme. Når du legger bilder i appen trenger du ikke tenke på om de faktisk er trygge der de ligger.

– Det er viktig for oss at det lagres et sikret sted i Norge og ikke i en sky vi ikke har kontroll på. Derfor valgte vi å samarbeide med den nasjonale leverandøren Evry, som lagrer alt sikkert i en fjellhall i Norge, sier Per Cato.

Forsterker tillitsforholdet

Appen er kun tilgjengelig for medlemmer av et LO-forbund. Har du allerede lastet ned LOfavør-appen, slipper du også å registrere ny bruker, men kan bruke samme påloggingsprofil. I tillegg “snakker” de to appene sømløst med hverandre.

– Det betyr at du enkelt kan åpne den ene når du er pålogget i den andre.

Et forsikringsoppgjør baserer seg ofte på tillit og troverdighet mellom forsikringsselskapet og forsikringstakeren, et forhold denne appen vil bidra til å forsterke. Den er nemlig gjennomgått av skadebehandlere hos LOfavørs samarbeidspartner SpareBank 1.

– De bekreftet at dette utgjør god dokumentasjon på hva som finnes i hjemmet ditt, avslutter Per Cato.

Last ned «Husk hva du har» og sikre eiendelene dine før det skjer noe.

Har du hus, trenger du husforsikring. Vi anbefaler LOfavør Husforsikring. Da får du automatisk toppdekningen hos vår samarbeidspartner SpareBank 1, uten tillegg i prisen. Les mer og sjekk pris her