Slik løste Stine pengefloken med LOfavør

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 26. Nov 2015 | Kategori: Juridisk

Stine Haugvaldstad fra Drammen var gravid med sitt første barn da det som skulle være en rolig tid frem mot fødselen, heller ble en slitsom kamp mot systemet. Heldigvis løste alt seg med juridisk bistand fra Advokatfirmaet Legalis AS.

Stine er en hardtarbeidende dame med en fysisk krevende jobb i helsevesenet – en jobb som potensielt kan være farlig for en som er gravid. I fjor sommer ble hun derfor sykemeldt under svangerskapet, men misforståelser og feilinformasjon førte til at grunnlaget for både sykepenger og foreldrepenger ble regnet feil.

– Jeg tenkte at dette går ikke – det er ikke riktig at jeg som har jobbet så mye skal få så lite foreldrepenger, forteller Stine oppgitt.

Ble tipset av LOfavør

Hovedproblemet i saken var at hun hadde to ulike stillinger, en i kommunen og en engasjementstilling i en privateid virksomhet der kommunen kjøper tjenester. Begge arbeidsplassene ligger i samme kommune og det oppsto kluss blant annet fordi de ble ført opp som samme arbeidsgiver på sykemeldingsskjemaene.

Stine klaget på feilberegningen, men fikk avslag – og fortvilelsen var stor. Da tok hun en telefon til Fagforbundet, som hun er medlem av.

– De tipset meg om å ringe LOfavør, og deretter fikk jeg beskjed om å kontakte Advokatfirmaet Legalis, forteller hun.

Advokaten min er helt vanvittig dyktig og har virkelig stått på

Der var det god hjelp å få hos advokat Olav Lægreid, som umiddelbart tok tak i saken.

– Stine hadde ikke forutsetning for å vurdere om NAV hadde regnet riktig, og derfor er det bra hun kontaktet oss. Slike beregninger er ikke enkle for vanlige folk, sier advokaten.

Advokaten løste flokene

I tillegg til at det var oppgitt feil informasjon om de to ulike arbeidsgiverne, sørget ikke legen for at Stine formelt sett ble kontinuerlig sykemeldt – noe hun skulle ha vært. Dette førte til et tilsynelatende opphold i sykemeldingsperioden.

– Det var et medisinsk grunnlag for å sykemelde henne fra midten av juni til hun fødte i oktober. Den varierte infoen på skjemaene var grunnen til at NAV regnet ut fra feil grunnlag, forteller advokaten.

Med hjelp fra legen fikk de fremvist at intensjonen egentlig var å sykemelde Stine for hele perioden, og at dette hadde støtte i journaler fra legebesøkene.

– Det var mange floker og mye frem og tilbake, men vi løste alle ved at legen til slutt skrev et brev der misforståelsene ble oppklart, forklarer han.

Fikk medhold i klagen

Stine er veldig takknemlig for hjelpen hun fikk og er kjempefornøyd med innsatsen til Legalis.

– Advokaten min er helt vanvittig dyktig og har virkelig stått på. Jeg likte særlig det at han var veldig klar og tydelig i hva jeg trengte å skaffe av papirer og hva jeg skulle spørre legen om. Det gjorde alt mye enklere, sier hun.

Legalis har vært helt supre og er et advokatfirma jeg virkelig anbefaler til andre som trenger juridisk hjelp

Klagefristen var egentlig utløpt, men de begjærte gjenopptak av saken fordi beregningene var bygget på feil faktum. De nye opplysningene førte til en ny behandling hos NAV Klageinstans. Stine fikk deretter medhold i klagen, og både sykepenger og foreldrepenger ble regnet ut på nytt med riktig grunnlag.

Saken har uheldigvis tatt veldig lang tid – og ennå er ikke alt helt i orden. Stine venter fremdeles på siste rest av sykepengene hun har krav på.

– Her er det NAV som strekker ut tiden med eviglange frister for seg selv, men hjelpen jeg fikk fra Legalis har vært fantastisk. De har behandlet saken raskt fra sin side, og har vært serviceinnstilte, hyggelige og hjelpsomme, smiler hun.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Anbefaler Advokatfirmaet Legalis

Den lange prosessen har vært en påkjenning for Stine og familien.

– Det har jo tatt langt over ett år og jeg har brukt masse tid og krefter på saken. Prinsippet er at man skal få det man har tjent seg opp til og jeg unner ingen å slite slik jeg har gjort. Jeg føler mye av permisjonen min har blitt ødelagt på grunn av dette, sier hun.

Hun og mannen koser seg likevel sammen det nye tilskuddet i familien, og ser frem til å legge hele saken bak seg. Stine takker advokatfirmaet for rask og god hjelp.

– Legalis har vært helt supre og er et advokatfirma jeg virkelig anbefaler til andre som trenger juridisk hjelp.

Som medlem i et LO-forbund har du advokatbistand hos Legalis som en medlemsfordel. Advokatfirmaet har lang erfaring og er spesialister innen de fleste rettsområder man støter på som privatperson.

Les mer om den juridiske bistanden LOfavør tilbyr via Legalis.