Vinterguide: Hit bør du reise på ferie

Publisert: 4. Sep 2017 | Kategori: Ferie

Dette er de beste stedene for en ferie full av solskinn og spennende opplevelser i vinter!

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Det virker som om det stadig blir mer og mer populært å reise vekk når vintermørket og kulda gjør sitt inntog her hjemme, sier markeds- og kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum fra Ving.

I år er det særlig Kanariøyene, Thailand, Den dominikanske republikk og cruiseferier som frister oss.

– Gran Canaria er som vanlig en klar favoritt blant nordmenn, og det er gøy å se at nyheten Den dominikanske republikk også lokker denne vinteren.

Fossum skjønner godt at folk unner seg en uke eller to i varmen i løpet av vinteren.

– Den norske vinteren har sin sjarm, men lite slår å bytte ut snøslaps med en strandferie og spennende opplevelser, sier hun.

Visste du? Som medlem av et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Tilbringer vinteren i eksotiske omgivelser

Sammenlignet med i fjor ser Ving en økning i antallet personer som velger å bestille vinterferien tidlig. Det er med andre ord ingen grunn til å sitte på gjerdet. Katrine Parker jobber i Ving og er blant dem som gjerne legger en ferieuke eller to til vinterhalvåret.

– Jeg elsker å forkorte vinteren med et par ukers ferie i februar eller mars. Solen sørger for litt ekstra energi i vintermørket, og du kan nærmest føle våren rett rundt hjørnet når du kommer igjen, forteller hun.

I tillegg er været som regel perfekt, med mildere temperaturer enn om sommeren. Til nå har spennende steder som Cuba, Aruba og Mexico stått på programmet for Parker og ektemannen.

BEDRE ENN PÅ BILDENE: Mauritius’ hvite sandstrender og krystallklare vann er enda finere i virkeligheten, ifølge Katrine Parker. Foto: Ving

– Nå er vi godt voksne og ferdige med skolebarn, så vi trenger ikke å ta hensyn til skoleferier eller velge barnevennlige hotell lenger. Vi reiser gjerne langt og prioriterer å bo bra, gjerne på 5-stjerners hotell som er kun for voksne, tipser hun.

Forrige vinter sto den eksotiske drømmeøya Mauritius for tur, og i år vurderer de en tur til Bahamas, forteller Katrine.

–  Øyene i Karibia er en klar favoritt både hos meg og mannen min, men etter at vi besøkte Mauritius for første gang i 2009 var vi begge fast bestemt på at vi måtte tilbake dit også. Du har helt sikkert sett bildene av kritthvite strender og snorkling i krystallklart vann, men det er faktisk enda finere i virkeligheten.

Kort vei til nordmenns vinterfavoritt

Eksotiske reisemål blir mer og mer populært, men aller flest skal til den populære ferieøya Gran Canaria i vinter. Kanskje ikke så rart, når du kan velge mellom alt fra spennende storbyliv i Las Palmas til fornøyelsesmetropolen Playa del Inglés og rolige perler som Puerto de Mogán på den solsikre sydkysten.

ET MUST: De berømte sanddynene i Maspalomas på Gran Canaria er et vakkert syn, og et must for alle førstegangsbesøkende. Foto: Ving

– Noe av det beste med Gran Canaria er at du ikke trenger å tenke på været. Det er alltid fint! Jeg elsker også at kanarierne er så «cariñosos». De er varme, åpne og lette å prate med, sier Sarah Sundstrøm, som jobber som destinasjonssjef for Ving på den mest klassiske av alle Kanariøyene.

Ifølge Sarah er sanddynene i Maspalomas og en dagstur med bil i fjellene et must.

– Det er utrolig hvordan naturen endrer seg underveis, og du kan stoppe i hvilken som helst koselig by på veien. En av mine favoritter er Puerto de las Nieves, tipser Sarah.

Karibisk cruise og drømmestrender

Også Vings reiserådgiver Kristina Erlandson Hauge anbefaler vinterreiser og setter kurs mot varmere strøk i vinterhalvåret. I fjor var hun og en venninne på cruise i Karibia, og ferien om bord på Celebrity Reflection falt så godt i smak at de gjentar suksessen i år.

– Turen var helt fantastisk, og vi fikk med oss fire forskjellige reisemål på ni dager til en ganske hyggelig pris. Denne vinteren skal vi innom flere nye steder, som Guadeloupe, Saint Lucia og Barbados, forteller Kristina.

Ifølge Vings markedsdirektør er det stadig flere som reiser på cruiseferie.

– Ving har doblet salget årlig siden vi startet med cruiseferier i 2014, og også i vinter ser vi at antallet cruisereisende øker. Det virker som om flere og flere har kastet de gamle cruisefordommene over bord og oppdager at cruise er en kjempefin måte å få både opplevelser og avslapping i en og samme ferie, forklarer Fossum.

KAST LOSS: Vil du se mest mulig i vinter? På cruise i Karibia får du både i pose og sekk: sol, late dager og spennende opplevelser i land. Foto: Ving

Kristina synes det aller beste med vinterreisene er at du har noe å glede deg til gjennom sommeren, og at vinteren blir mye kortere.

– Vinteren er den desidert beste tiden å reise på, og jeg vil anbefale alle å prøve hvis de ikke allerede har gjort det. Jeg reiser egentlig alltid i perioder når ikke så mange andre reiser, for da er det litt mindre folksomt, og ikke minst kan du få reisene mye billigere enn i høysesong, tipser hun.

Thailandsk solskinn og gjestfrihet

Thailand har etablert seg godt som en vinterfavoritt hos mange nordmenn. Kanskje ikke så rart, med temperaturer på rundt 30 grader og minimalt med regn fra desember til mars.

– Thailand er herlig. Jeg har vært flere steder, men favoritten min er nok den lille øya Koh Mook som jeg besøkte med samboeren min, sier Lén Kongerud i Ving.

Koh Mook har få hotell, ingen biler, bare motorsykler – og på østsiden kan du bo i bungalow rett på det som sies å være øyas fineste strand. Puddermyk og hvit som vaniljesukker.

GLEM ULLSOKKENE: Thailand er også en klar vinterfavoritt hos oss nordmenn. Med Ving flyr du direkte til Phuket og lekre strender, som denne på Phi Phi. Foto: Privat

– Vi hadde sol hver eneste dag og storkoste oss. Restauranten som ligger helt ute på denne øyspissen i øst flytter bordene ut på kveldstid, så her spises middagen under stjernene og barføtt i sanden, sier Kongerud. Hun er ikke i tvil om at vinterreiser er å foretrekke.

– Når vinteren er på sitt aller kjipeste, det siste, seige strekket i februar og mars, da er det så fint med en dose energifremkallende solpåfyll. Jeg har reist til varmere strøk i denne perioden flere år på rad, og det kan absolutt anbefales, fortsetter Kongerud.

Husk at du som medlem av et LO-forbund kan benytte deg av feriefordelen hos Ving!