Vinterens guide til Gran Canaria

Publisert: 9. Sep 2016 | Kategori: Ferie

Glem mørketiden. På Gran Canaria skinner vintersolen mer enn ti timer per dag i desember. Det er dobbelt så lenge som i Oslo en kald førjulsdag*. Er det rart vi får lyst til å emigrere?

Men det er ikke bare solskinn som er viktig når vi reiser på ferie. Vi søker også livskvalitet, og akkurat det er spanjolene eksperter på.

– På Gran Canaria finner du alt fra storbypuls og romantiske avkroker til barnevennlige hotell der de minste vil stortrives. Alt i en trygg ramme og i dannede former. Derfor er det kanskje ikke så rart at dette er nordmenns feriefavoritt nummer én, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen- Vonstett i Ving.

Men det finnes nyanser, også her. La oss se nærmere på den såkalte charterstripa i sør.

PLAYA DEL INGLÉS: Denne feriebyen ved sanddynene er fortsatt populær blant nordmenn. Foto: Ving

Les også: Syv gratis ting å gjøre på Gran Canaria

Fra fiesta til siesta

Playa del Inglés var i mange år ensbetydende med sydenferie, og feriebyen ved sanddynene er fortsatt populær. Kanskje ikke for barnefamiliene som ønsker store bassengområder og roligere forhold, men heller for par som trives der det skjer noe. Reiser du med barn, er det viktig at de har det best mulig. Og få steder på øya trives de like godt som på den halvmåneformede Amadoresstranden. Her er det ren, gylden sand og asurblått hav, og det er aldri lang vei til hverken iskrem, pizza, oppblåsbare strandleker eller et slag strandtennis. Får du akutt lyst på brunost eller melkesjokolade, så får du det i nærmeste supermercado.

– I likhet med Arguineguin og Puerto Rico, er Amadores et perfekt valg for deg som vil ha det godt og varmt i trygge rammer, med spanske priser og norske tendenser, mener reisejournalist og blogger Vibeke Montero.

AMADORES: Her finner du ren, gylden sand og asurblått hav. Foto: Ving

Gran Canaria for kjærestepar

Reiser du for å dyrke kjærligheten, så er romantiske Puerto Mogan midt i blinken. Der går dere hånd i hånd mellom hvite landsbyhus, som forenes av blomsteroverstrødde bueganger. Rosa bougainvillea, rosa bobler i glasset, og vips, så er stemningen der! Har dere sansen for det gode liv i eksklusive omgivelser, så stiller hotellstandarden i Maspalomas i særklasse. Her nyter du uten å løfte en finger.

– Vil du gire opp nytelsesnivået ytterligere et hakk, så booker dere en parmassasje på øyas beste spa som ligger i Bohemia Suites & Spa i Playa del Inglés. Du trenger ikke å være gjest på hotellet for å nyte godt av thaispaet Siam, tipser Montero.

PUERTO MOGAN: Et ypperlig sted å reise for å dyrke kjærligheten. Foto: Ving

Les også: Gran Canarias mest sjarmerende småbyer

Gran Canarias beste strand

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Beveger vi oss bort fra turiststedene i sør, er det naturlig å se til øyas hovedstad Las Palmas. Las Canteras-stranden er Gran Canarias aller beste, og langs den tre kilometer lange stranden ligger det fiskebåter i skarpe farger, robuste palmer, dusjer og toalett.

– Langs den vakre strandpromenaden ligger det typiske, spanske kafeer der et glass vin koster femten kroner. Spanskere blir det ikke!, mener Larsen-Vonstett i Ving.

Velg blant elegante og sentrale hotell, som for eksempel nyoppussede Reina Isabel, og nyt alt storbyen har å by på av spennende shopping og kulinariske opplevelser. Her ferierer du på øverste hylle, uten at det koster skjorta.

LAS PALMAS: Langs strandpromenaden i hovedstaden ligger mange sjarmerende spanske kafeer. Foto: VIng

Muskeljubel i fjellene

– Jeg elsker Gran Canaria! Hvor ellers får man sol hele året, et spektakulært landskap og fantastisk, kortreist mat? sier Björn Westin, som driver Rocky Adventure.

Den spreke svensken med tindrende grønne øyne og solbrun hud kom først til øya for å surfe. Så falt han pladask for de gamle pilegrimsledene i fjellene. I dag lever han av vandringsturismen.

– Stiene er folketomme, sier han begeistret, og viser mer enn gjerne vei til sin favorittlandsby Tejeda i fjellene. Kommer du hit rett etter jul, står hele dalen i fiolett mandelblomstring. Husk å pakke gode vandringssko!

EVENTYR: På Gran Canaria kan du også gå flotte fjellturer. Foto: Ving

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving.

  • PLAYA DEL INGLÉS: Denne feriebyen ved sanddynene er fortsatt populær blant nordmenn. Foto: Ving

  • AMADORES: Her finner du ren, gylden sand og asurblått hav. Foto: Ving

  • PUERTO MOGAN: Et ypperlig sted å reise for å dyrke kjærligheten. Foto: Ving

  • LAS PALMAS: Langs strandpromenaden i hovedstaden ligger mange sjarmerende spanske kafeer. Foto: VIng

  • EVENTYR: På Gran Canaria kan du også gå flotte fjellturer. Foto: Ving

* Kilde: www.timeanddate.com
Oslo: 180 soltimer i desember er lik 5,8 soltimer per dag.
Las Palmas: 317 soltimer i desember er lik 10,2 soltimer per dag.