Thailand – slik velger du riktig reisemål

Publisert: 29. Sep 2016 | Kategori: Ferie

Hva slags ferie du vil ha avhenger gjerne av hvem du reiser sammen med. Med barn, med venner, med kjæresten – den samme turen passer ikke for alle. Heldigvis har Thailand noe for enhver, og nå får du Vings reiseeksperter sine beste tips til hvor du bør reise.

KHAO LAK og PHUKET: For deg som reiser med barn

Phuket er knapt fem mil lang og to mil bred, likevel er den Thailands største og definitivt mest populære ferieøy. For en perfekt familiekombinasjonen kan dere begynne med en uke i avslappende og skjønne Khao Lak, rett nord for Phuket. Her møter tropisk regnskog kritthvite sandstrender, og både små og store stortrives på lekre og langgrunne White Sand Beach.

FAMILIEFAVORITTEN: På Sunwing Kamala Beach er rommene, hotellområdet og restaurantene tilrettelagt for at du og familien din skal få en finfin ferie. Foto: Ving

Etter en uke i Khao Lak kan dere vende snutene sørover til Phuket og øyas beste familiehotell: Sunwing Family Resorts. Det skal være gøy å dra på ferie med barna, og på Sunwing velger du rom som passer for akkurat deg og din familie, barn under 12 år spiser gratis og kan leke med Lollo & Bernie – alt er rett og slett tilrettelagt for at hele familien skal få en så vellykket ferie som mulig. Du kan velge mellom to Sunwing-hotell på Phuket: et på Bangtao Beach, og et på Kamala Beach.

Ps! Med Ving flyr du direkte mellom Oslo og Phuket i hele vinter. Glem mellomlandinger og mas!

KOH SAMUI eller KOH MOOK: For deg som reiser med kjæresten

Uansett om dere skal på bryllupsreise eller møttes for én måned siden og fortsatt er nyforelsket – romantiske Koh Samui er perfekt for en kjærlighetsferie. Den lille, trendy øya ligger omtrent 3 mil fra fastlandet, og er Thailands “boutique-øy” nummer én. Å feriere på Koh Samui er enkelt. Det gjelder bare å skille de myke, hvite strendene fra hverandre og lære seg hvor den ene byen, Na Thon, ligger.

ØYROMANTIKK: Glem tid, sted og hverdagsmas på romantiske Koh Mook. Foto: Ving

De fleste av øyas hotell og bungalower ligger langs de herlige strendene – og du finner alt fra bohemske bambushytter til 5-stjerners luksushotell her – perfekt for en parferie, uansett hva dere foretrekker.

Vest for det thailandske fastlandet, i Andamanhavet, ligger lille Koh Mook. Det er ikke så mange hotell på denne øya, men et av de fineste er Sivalai Beach Resort på øyas østspiss. Her finner dere den fineste stranden og kan bo i en lekker strandvilla med egen solterrasse – helt nede på stranden. Perfekt for kjærestepar som vil pleie kjærligheten og være litt for seg selv, i fantastiske omgivelser.

HUA HIN og BANGKOK: For luksusdyrene

Er du en skikkelig livsnyter som foretrekker det gode liv? Er eget basseng viktigere enn røde prislapper? Da bør du prøve 11 dager i en egen bassengvilla i Hua Hin. Det er slett ingen tilfeldighet at Kong Rama IV oppførte sitt vakre sommerpalass akkurat her, eller at den thailandske kongefamilien elsker å feriere her. Det er flust av luksuriøse strandhotell å velge mellom, og byen er berømt for sine utmerkede restauranter med havets delikatesser på menyen.

Thailand-ferien kan avsluttes med noen netter i en av suitene på Lebua at State Tower i Bangkok – et svært luksuriøst hotell midt i sentrum. I tillegg til lekre suiter har hotellet en spektakulær takterrasse med uslåelig utsikt over den fargesprakende hovedstaden. Alt i alt en 5-stjerners ferie!

KOH PHANGAN – BANGKOK – KOH SAMUI: For festløvene

LIV OG RØRE I BANGKOK: Dra innom Thailands hovedstad for en storbyopplevelse utenom det vanlige. Foto: Ving

Hvis du blir rastløs av å ligge på stranden i timevis og foretrekker festligheter og yrende folkeliv bør du reise til Koh Phangan og oppleve et ekte Full Moon Party på stranden. Her snakker vi selvlysende kroppsmaling og drikke servert i bøtter. For ikke å glemme alle utestedene i Bangkok! Thailands hovedstad har selvfølgelig et heftig natteliv der du kan slå deg løs på dansegulvet langt ut i de små timer – eller til soloppgang.

Etter noen intense dager med fest og moro kan du for eksempel sette kursen mot trendy Koh Samui og lade batteriene litt – det kommer du nok til å trenge!

PHUKET og BANGKOK: For deg som reiser på budsjett

Vi har alle tenkt det samme – vi vil så gjerne reise, men økonomien holder oss igjen. Hvis du vil oppleve Thailands fantastiske klima, mat, kultur og natur uten å gjøre for stort innhugg i feriebudsjettet – let etter rimelige overnattingsalternativer. Leilighetshotellet Orchid Kathu Heights på Phuket er et godt alternativ, og det finnes mange flere å velge mellom. Rimelige hotell har ikke alltid strandbeliggenhet, men flere setter opp daglige gratisbusser til stranden.

I storbyen Bangkok kan du bo på gjestehus, hostell og enkle hotell for under 500 kroner natten. Thailand er i tillegg et av de aller rimeligste å feriere i, så du kan både spise og drikke godt uten at det lugger altfor mye i lommeboken.

PHUKET og BANGKOK: For deg som reiser på budsjett – men vil ha det lille ekstra

BILLIG OG BRA: Thailand er et av de rimeligste ferielandene, og her kan du både spise, drikke og bo bra til en rimelig penge. Foto: Ving

Her er et hett tips til deg som helst vil leve luksuriøst, men ikke har ubegrenset budsjett: start ferien enkelt og rimelig, og unn deg skikkelig luksus de siste dagene. Begynn for eksempel med 10 netter i Phuket og oppgrader de siste to. Enten oppgradert rom på samme hotell, eller kanskje et helt annet, mer spektakulært hotell?

Et alternativ er å avslutte ferien med skikkelig storbyluksus på et hotell som Banyan Tree i Bangkok – et skikkelig populært luksushotell midt i sentrum.

RAILEY BEACH, PHI PHI ISLANDS, KOH LANTA og KOH NGAI: For eventyrerne

Reis på øyhopping! Den thailandske skjærgården er tettpakket av herlige øyer for alle eventyrlystne. Du kan bryne deg på fjellklatring på Railey Beach , snork(l)e på Phi Phi – eller oppleve Koh Rok med sitt krystallklare vann og klovnefisker – eller kanskje leie moped og dra på oppdagelsesferd på feriefavoritten Koh Lanta.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Når du er fornøyd og mettet på opplevelser kan du koble av og senke skuldrene på paradisøya Koh Ngai i et par dager. På bare to uker rekker du fint å oppleve flere av Thailands fineste og mest spennende steder, så her er det ingen vits i holde seg på ett sted!

Og du, nå kan du reise på rundreiser fra Thailand også – til både Kambodsja og Vietnam! Du flyr rett til Phuket og fortsetter så mot Bangkok. Derfra drar du på rundreisen i Kambodsja eller Vietnam, så er du noen dager i Bangkok, før det hele avsluttes med en uke på Phuket.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving. Les mer om feriefordelen du får gjennom LOfavør.

OPPLEV MER: Hvorfor ikke kombinere Thailand-ferien med Kambodsja eller Vietnam?