Storbyene du ikke må gå glipp av denne våren

Publisert: 8. Mar 2017 | Kategori: Ferie

Lyst til å reise på storbytur? Her får du reiseekspertenes tips og råd til hva du bør få med deg i tre av de mest spennende storbyene akkurat nå.

Lisboa er en av de storbyene som vokser mest i popularitet denne våren og sommeren, det forteller kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Lisboa er perfekt hvis du elsker å spise god mat og nyte det å ha ferie

For Maria Kristin Svendsen i Ving var Portugal lenge et mystisk reisemål – for hva befinner seg egentlig i nabolandet til feriefavoritten Spania? Men med lave priser og 300 soldager i året, var valget likevel enkelt:

NY STORBYFAVORITT: Stadig flere ønsker seg på storbytur til Lisboa. Portugals hovedstad er bygget på syv høyder, og går du inn i riktig gate råder det en gammeldags, nesten skjør stemning med stilige gamle kafeer og barer, frisørsalonger og skopussere. Foto: Ving

– Lisboa er perfekt hvis du elsker å gå rundt i trange gater, spise god mat og nyte det å ha ferie. Det er flust av vakre gater i denne byen, og bakkene går rett opp eller rett ned, forteller hun. Bydelen Bairro Alto – med sine små trange gater, koselige restauranter og masse folk ble Marias favoritt.

– Vi ble ble tipset om «A Tasca Do Chico», en liten bar hvor relativt ukjente musikere spiller og synger fado, en tradisjonell portugisisk musikktype, og opplevelsen var helt fantastisk.

Store deler av Lisboa ble ødelagt av et jordskjelv på 1700-tallet, men den eldste bydelen Alfama står fortsatt. Her finner du de små koselige husene, de vakre kirkene og de travle torgene. Fra borgen Castelo São Jorge får du fantastisk utsikt over byen.

– Det er veldig enkelt å komme seg rundt. Kollektivtilbudet er bra, og både trikker og T-baner går støtt og stadig. Og ikke glem å ta de små, søte trikkene minst én gang i løpet av besøket, tipser Maria.

Vil du heller ha storbytips fra New York, Reykjavik eller Roma? Klikk her!

London med barna

Nordmenn elsker London, og den britiske hovedstaden troner øverst på listen over reisemål flest av oss skal besøke denne våren og sommeren. Vings finansdirektør, Åse Næss Frengstad, og mannen Bjørn-Einar tok med barna på en vårtur til den engelske hovedstaden, og for Brage (7), Elise (10) og Gard (12) ble det tre dager fylt med spennende opplevelser og mye moro.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– For barna var Madame Tussaud’s, London Zoo og lekebutikken Hamleys i Regent St. høydepunkter. Hamleys er en av verdens største lekebutikker, med hele syv etasjer og alt fra pop up-bøker til modelltog i hyllene. Barna syntes selvfølgelig det var kjempestas, og selv jeg syntes butikken var helt fantastisk, forteller Frengstad.

Hun nøler ikke med å anbefale London til andre barnefamilier.

– Det er veldig greit å ha med seg barn til en storby som London. Det er mye å se og gjøre overalt, og det er spennende bare å gå rundt i gatene og se på de historiske bygningene og alle omgivelsene. Hvis du reiser med mindre barn er et besøk på den fantastiske lekeplassen Diana Memorial Playground i Kensington Gardens et must.

Åses beste London-tips:

– Bo sentralt! Det gjør alt mye enklere, og særlig hvis du reiser med barn. Vi bodde på Best Western Mornington Hotel som ligger i Bayswater, like ved Hyde Park. Fint hotell med perfekt beliggenhet og kjempegod frokost, anbefaler Åse.

Laidback i Barcelona

Barcelona, den spanske storbyen i Catalonia er også blant storbyfavorittene. Reiseekspert og blogger Erik Valebrokk forelsket seg i Barcelona for mange år siden. Han vet ikke lenger hvor mange ganger han har vært der, men tipper at det nærmer seg 40 besøk.

Barcelona er en av Vings mest populære storbyer, og selvsagt må du besøke La Sagrada Familia – den eksentriske multikunstneren Antoni Gaudís ufullendte kirke som ble påbegynt allerede i 1882. Foto: Ving

– Det er noe med stemningen der som tiltrekker meg. Alt er veldig laidback i Barcelona, samtidig som du ser utrolig mye kreativitet og skapende kraft, i alt fra mat og drikke til kultur og design. Menneskene her er tradisjonsbundne på en måte som gjør at de ikke virker bakpå og konservative, men heller fremtidsrettede og innovative. De utvikler hele tiden arv og tradisjon – med respekt for det som har vært og nysgjerrighet overfor det som skal komme.

Erik har mange gode minner fra Barcelona, men ett av de beste er fra et uventet møte med lokalbefolkningen på den lille restauranten El Racó del Mariner.

 • NY STORBYFAVORITT: Stadig flere ønsker seg på storbytur til Lisboa. Portugals hovedstad er bygget på syv høyder, og går du inn i riktig gate råder det en gammeldags, nesten skjør stemning med stilige gamle kafeer og barer, frisørsalonger og skopussere. Foto: Ving

 • SPENNENDE UTFLUKT: Fra Lisboa kan du dra på dagstur til UNESCO-byen Sintra (40 min. unna) og utforske flere slott, f.eks. kongefamiliens tidl. sommerslott (t.v.), eller Quinta da Regaleira (t.h.) – bygget av en mann som bare ville ha sitt eget slott med labyrinter og tårn. Foto: Maria K. Svendsen

 • PORTUGISISK FOLKESANG: I Lisboa kan du høre fado på restauranter, kafeer og i gatene, gjerne akkompagnert av gitarspill. Som så mange andre musikksjangre er det ofte kjærlighet det synges om, med både sjel og innlevelse. Foto: Maria K. Svendsen

 • GLAD I LISBOA: Maria Kristin Svendsen i Ving tipser deg til å reise til Lisboa. Foto: Privat

 • TA MED BARNA PÅ STORBYTUR: Ta dere tid til å spasere i gatene, se på de fantastiske bygningene og å gå over London Bridge, råder Åse. Foto: Ving

 • GRØNNE LUNGER: Åse anbefaler at du bor i nærheten av en park i London. En tur i parken er et perfekt avbrekk fra den hektiske storbypulsen, både for barn og voksne. Foto: Åse Næss Frengstad

 • FAMILIETUR TIL LONDON: Åse Næss Frengstad og Bjørn-Einar reiser gjerne til London med hele familien. Foto: Privat

 • Barcelona er en av Vings mest populære storbyer, og selvsagt må du besøke La Sagrada Familia – den eksentriske multikunstneren Antoni Gaudís ufullendte kirke som ble påbegynt allerede i 1882. Foto: Ving

 • ELSKER BARCELONA: Reiseekspert Erik Valebrokk har vært i Barcelona flere ganger enn han kan huske og kjenner byen godt. Akkurat nå er det Vermut som gjelder på barfronten i den spanske storbyen. Foto: Helle Øder Valebrokk

– Restauranten tilhører det lokale fiskermiljøet og lå tidligere nede i den mer industrielle delen av havneområdet. Her ser du absolutt ingen turister og min kone og jeg kom gående bak to eldre lokale herrer som ikke fikk bord. De så på oss og himlet med øynene – som om vi skulle få bord når de ikke fikk det – og da de var vel avvist og vi presenterte oss ble vi med et vennlig smil vist rett til bordet til deres store forbauselse. Der har du for å bestille bord på forhånd!

Kjekt å vite om storbyreiser med Ving
 • Ving har reiser til over 50 storbyer blant annet i Europa, USA, og Asia.
 • Alle storbyreisene finner du på ving.no/lofavor.
 • Du er dekket av pakkereiseloven, og Ving tar vare på deg hvis uhellet er ute.
 • Du kan fly direkte fra flere norske avreiseflyplasser.

Eriks beste Barcelona-tips:

– Ikke vær redd for lommetyver! Barcelona har et ufortjent dårlig rykte i så måte. Det er ikke verre her enn veldig mange andre steder, men du må jo bruke huet og passe på også. Ikke glem at du er i en storby med alt det innebærer.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500 kroner i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på lofavør.no.