Slik sikrer du deg drømmeferien i vinter

Publisert: 29. Aug 2016 | Kategori: Ferie

Med utallige fristende reisemål å velge mellom er det ikke alltid så lett å vite hvor du skal reise for å få akkurat den drømmeferien du er ute etter. Her får du de beste tipsene!

– Det er viktig å undersøke litt før du velger hvor dere skal dra. Eksotisk er nemlig ikke synonymt med sol året rundt. Skal du for eksempel reise i januar, februar eller mars er Maldivene et sikkert kort, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett i Ving.

– Maldivene er mitt paradis på jord. Det er det eneste stedet jeg har vært i verden hvor jeg er totalt avslappet og ikke føler jeg MÅ gjøre noe, forteller Kjersti Engebrethsen, tekstforfatter i Ving som har besøkt Maldivene flere ganger.

Maldivene består av rett i underkant av 100 øyer for besøkende, og i følge Kjersti passer Maldivene i utgangspunktet for alle aldersgrupper.

Maldivene er mitt paradis på jord

– Reiser du med barn bør du gå for en av de større øyene, de er best tilrettelagt. Svært mange par besøker også Maldivene for en kjærlighetsferie med det lille ekstra, og mange velger seg øyparadiset når de skal på bryllupsreise, fortsetter hun.

Temperaturen i havet ligger på rundt behagelige 27 grader. Lufttemperaturen er på rundt 30 grader i vintermånedene. Januar, februar og mars er perioden med færrest regndager, men det er fullt mulig å reise ellers i året også.

NYTER LIVET: På Maldivene spiser du lunsj med bena i vannkanten. Når du får champagne i glasset og grillet hummer og kjempereker på tallerkenen så kan det vel knapt bli bedre! Foto: Kjersti Engebrethsen

Rimeligere paradis

Selv om prisen på reiser til Maldivene har sunket betraktelig er det godt å vite at det også finnes rimeligere alternativ. Thailand har etablert seg godt som en vinterfavoritt hos mange nordmenn. Kanskje ikke så rart, med temperaturer på rundt 30 grader og minimalt med regn fra desember til mars.

– Thailand er herlig! Jeg har vært flere steder, men favoritten min er nok den lille øya Koh Mook som jeg besøkte med samboeren min i mars, forteller sier Lén Kongerud, tekstforfatter i Ving. Hun anbefaler Koh Mook til alle som er ute etter et rolig, romantisk strandparadis i vinter. Og gjerne i kombinasjon med større og mer livlige Koh Lanta.

AVSLAPPENDE ØYLIV: Bor du i en strandbungalow på østspissen av Koh Mook kan du våkne til denne utsikten hver dag. Foto: Lén Kongerud

Action i vest

– Alle undersøkelser vi gjør viser at nordmenn gjerne vil ha opplevelser og inspirasjon når vi reiser på ferie, i følge Larsen-Vonstett. Hun tror det er en av de viktigste grunnene til at stadig flere av oss setter kursen vestover mot USA. I desember er det vanligvis rundt 20-25 grader i Florida, og badeløver kan leke seg i bølgene med akseptable 23 grader.

– Florida er et av mine favorittreisemål i USA, ikke bare fordi det er sol og sommer der om vinteren, men fordi det er så uendelig mye å finne på. Lei den kule, amerikanske bilen du alltid har drømt om å kjøre, det er ikke så dyrt, og reis litt rundt omkring, sier Christian Grønli, administrerende direktør i Ving.

Du kan for eksempel fly til luksuriøse Fort Lauderdale eller trendy Miami, og deretter kjøre ned til Key West, USAs sydligste punkt.

BERØMT SOLNEDGANG: Hver kveld samles turister og fastboende på Sunset Pier i Key West for å se sola gå ned i havet. Her kryr det også av akrobater, sverdslukere og andre artister som kjemper om oppmerksomheten. Foto: Lén Kongerud

Karibia er perfekt for deg som er ute etter en fullstendig avslappende strandferie i vinter. Reiser du med kjæresten er romantiske og idylliske Aruba et alternativ. Mars er den tørreste måneden, men solen skinner stort sett året rundt, og gjennomsnittstemperaturen er ca. 28 grader. De beste strendene finner dere på vestkysten, skjermet fra nordavind og vinden fra øst. Vanntemperaturen ligger på ca. 25 grader året rundt.

For familier med større barn som higer etter opplevelser og action er cruise i Karibia et godt alternativ. De store cruiseskipene kan nemlig by på alt fra kino og klatrevegg til badeland, vannsklier og surfesimulator – og selvfølgelig solsenger og basseng til foreldre som trenger en pust i bakken.

Kultur og strand

Foretrekker du unik kultur i kombinasjon med lekre strender er Cuba et hett tips. Hovedstaden Havanna er en spesiell og minneverdig opplevelse, og strendene i Varadero kan lett konkurrere med andre karibiske strender. På vinterstid har Cuba omtrent 30 grader, og øya passer spesielt godt for par og familier med litt større barn.

UNIKE BILER: Bilimporten til Cuba har vært begrenset etter revolusjonen i 1959, og i Havannas gater ruller det derfor et museum av amerikanske kjøretøy fra 40- og 50-tallet. FOTO: Ving

Matentusiaster bør sikte seg inn ørlite grann lenger vestover på kartet, til Mexico. I likhet med Cuba byr Mexico på spennende kultur og strender i verdensklasse, og attpåtil et kjøkken uten sidestykke. Fredagstacoen vil aldri bli det samme igjen. I desember kryper gradestokken opp mot 28 grader, og badetemperaturen ligger på ca. 25 grader.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Men det er ikke alltid nødvendig å reise så langt for å finne sommer om vinteren. Kanariøyene har vintertemperaturer som tilsvarer en fin, norsk sommer og er nordmenns favorittreisemål i vinterhalvåret. Kanariøyene er også et utmerket vinteralternativ for barnefamilier som kanskje ikke har anledning – eller ork – til lengre flyreiser.

– Familien vår har feriert på Kanariøyene mange ganger. Det er forholdsvis kort avstand fra Norge, deilig klima sommer som vinter og alltid noe nytt å finne på. I vinterferien var vi på Gran Canaria for å teste det nye Ocean Beach Club-hotellet i Playa del Cura. Vi hadde kostet på oss en leilighet med stor terrasse og direkte utgang til bassenget. Kanskje unødvendig å si at vi hadde en utrolig avslappende ferie, sier Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Ving.

Les mer om reiser til Kanariøyene her

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving.