Slik gjør du de beste reisekuppene

Publisert: 1. Aug 2016 | Kategori: Ferie

Nå som sommeren og fellesferien er på hell, tynnes det sakte, men sikkert ut i rekkene på sommerens mange tettpakkede sydenstrender. Og når støvet etter årets sommerferiegjester legger seg, synker prisene – og du kan gjøre flere gode reisekupp.

– Høsten er en periode med store variasjoner i både etterspørsel og pris, og hvis du har mulighet til å reise utenfor sommerens høysesong er det muligheter for å spare litt penger på det, sier Eirik Gjønnes, produktsjef i Ving.

– Særlig i siste halvdel av august kan du gjøre et reisekupp eller to. Etter det stiger prisene igjen, og så topper de seg i skolenes høstferie. Det kan imidlertid være lurt å huske at høstferieuken varierer fra fylke til fylke, så du kan få en rimelig høstferiereise hvis du kan reise fra en annen flyplass, fortsetter Gjønnes.

– Du kan si at lavsesong er høysesong for alle som er ute etter en ferie til lavere pris enn ellers. I tillegg er det mindre trafikk på reisemålene utenom høysesong – det er færre folk og roligere omgivelser.

LAVSESONG: Reiser du i lavsesongen er det godt om solsenger – og billigere! Foto: Ving

Velg høsten og vinteren

Når høstmørket kommer smygende her hjemme er det mange som ønsker seg til sol og sommer. Og reiser du litt utenfor Europa, finnes det mange steder som byr på sommervarme langt utover høsten og vinteren, for eksempel Dubai og Marokko.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Høsten er faktisk også en av de beste tidene å reise til middelhavsområdet, og da særlig reisemålene i øst som Kreta og Kypros. På disse reisemålene kan varmen bli ganske intens midt på sommeren, men på høsten byr de på en mer behagelig varme og ikke minst – perfekte badetemperaturer.

– Et annet populært reisemål med stabilt og behagelig vær utover høsten er Kanariøyene. Der kan du nyte sol og storbyliv på ferieklassikeren Gran Canaria, utforske fjellene på grønne og vakre Tenerife, se vulkanlandskapet på Lanzarote eller kanskje nyte fred og ro på den lille, stemningsfulle øya La Gomera, foreslår Gjønnes.

September er sesongslutt for mange av charterreisemålene ved Middelhavet og Svartehavet, og Gjønnes bekrefter at høstflyene til Bulgaria, Kroatia og småstedene i Hellas, som Skiathos, Skopelos, Thassos, Kos og Parga, begynner å bli fulle.

– Det er fortsatt godt med plasser til noen av de større reisemålene som Kreta, Rhodos og Mallorca, og også til Gran Canaria, oppmuntrer han.

At chartersesongen er over betyr imidlertid ikke at det er umulig å reise til de samme stedene både i oktober og november:

– Vi har et stort utvalg av reiser med rutefly i tillegg til de vanlige charterreisene våre. Med rutefly får du stor valgfrihet i forhold til avreisedag og reiselengde, samtidig som du beholder tryggheten ved å bestille en pakkereise, forklarer Gjønnes.

VARM HØST: Kypros og det østlige middelhavsområdet har behagelig varme langt utover høsten. Foto: Ving

Bestill tidlig hvis du må reise i skoleferiene

Hvis du ikke har anledning til å reise utenom skoleferiene og planlegger høstferie i sydenvarmen, bør du ikke vente altfor lenge med å bestille.

– Det er fortsatt et bra utvalg av reiser igjen i høstferien, men flyene med de mest attraktive avgangene – det vil si lørdag og søndag i begynnelsen av høstferieukene – er snart fulle, sier Gjønnes.

Ofte selges også juleferiereisene unna ganske kjapt, men i år er det foreløpig mye å velge i.

– Den foreløpige rolige etterspørselen etter reiser i juleferien i år preges nok av at det er få fridager denne julen. De mest gunstige avgangsdatoene er naturlig nok etterspurte, men ellers er det lett å finne ledige plasser, avslutter Gjønnes.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving.

HOLD PÅ HATTEN… og gjør årets feriekupp! Foto: Ving