Shopping og strand? Ja takk, begge deler!

Publisert: 30. Jun 2017 | Kategori: Ferie

Lyst til å kombinere sol og strand med skikkelig bra shopping? Her er de beste storbyene hvor du kan gjøre mye av begge deler.

Palma

DET BESTE AV TO VERDENER: I disse storbyene trenger du ikke velge mellom sol og shopping! Foto: Ving

Denne spennende, lille storbyen rommer både heftig uteliv, blomstrende kulturliv, deilige kafeer og sanseløs shopping. Og bare et steinkast unna ligger Palmabukten med alle sine strender.

Få byer har en så harmonisk blanding av gammelt og nytt som Palma. I det ene øyeblikket rusler du rundt i pittoreske middelaldersmug med lokale håndverkere, kafeer og tapasbarer. Og i det neste mingler du med det spanske in-folket på hippe restauranter, gallerier, designerbutikker, eksklusive beach clubs og barer.

Barcelona

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Hva er vel bedre enn å ta en forfriskende dukkert i havet etter en lang dag med sightseeing og shopping? I en av Europas hippeste og mest spennende byer, Barcelona, kan du ta turen innom stranden når som helst, den ligger nemlig midt i byen. I Barcelona har Ving over 50 hotell å velge mellom – alt fra enkle budsjetthotell til 5-vingers luksushotell for deg som vil ha det lille ekstra.

Uansett hvor du velger å bo så ligger de store severdighetene, shoppinggatene og byens uteliv innen kort rekkevidde. Vil du gå i fotsporene til Picasso og Dalì, og rusle rundt i labyrinten av trange gater? Eller besøke La Sagrada Familia – den eksentriske arkitekten og multikunstneren Antoni Gaudís ufullendte kirke som ble påbegynt allerede i 1882. Eller vil du shoppe i eksklusive shoppinggater? Utelivet i Barcelona er også hot, hot hot!

Malaga

Malaga er kjent som utfartsåren videre til de kjente badebyene langs Costa del Sol, og mange haster avsted uten å ofre Malaga en tanke. Men Malaga er en trivelig by med et hint av storby du ikke bør gå glipp av.

MALAGA: Kombinér shopping på Malagas markeder med avslappende strandliv på La Malagueta. Foto: Ving

Calle Larios er byens handlegate og sentrum med trendy butikker på rekke og rad, og i de trange brosteinsgatene som strekker seg ut herfra finner du flust av koselige spisesteder og småbutikker.

Vil du på stranden følger du bare havnepromenaden så langt det går, og tar til venstre inn på La Malagueta. Herlig!

Nice

Nå snakker vi seriøst bad og shopping! I herlige Nice skinner solen ned på byens trendy butikker, nydelige strender og utsøkte restauranter. Nice er rett og slett et paradis for deg som elsker å sol og shopping! Mange av butikkene ligger i den nye delen av byen, spesielt rundt Avenue Jean Mèdicin. Alle de eksklusive motehusene er representert, men du finner også butikker med mer moderate priser. Du kan også kjøpe mye mer enn bare klær her – for eksempel olivenolje, krydder, provencestoffer og antikviteter.

Med Ving kan du bo på Promenade des Anglais, byens berømte strandpromenade som ble skapt av britiske overklasseturister på 1820-tallet. Her kan du spasere, jogge eller gå på rulleskøyter mens du nyter den vakre utsikten.

New York

NEW YORK: Alltid aktuelle New York byr på mer enn bare shopping og skyskrapere. Foto: Ving

Strand i storbyen New York? Ja visst! Hopp om bord på metrolinje D, Q, N eller F fra Manhattan i retning Brooklyn og gå av på Stillwell Avenue. Rett ved ligger verdenskjente Coney Island med en lang, fin strandpromenade og en like lang sandstrand.

Langs promenaden ligger pølsekjendisen Nathan’s Famous, fornøyelsesparken Deno’s Wonder Wheel Amusement Park og New York Aquarium, for å nevne noe. Perfekt avkobling etter noen dager med shopping, ikke sant?

Lisboa

LISBOA: Storbyturen til Portugal kan enkelt kombineres med strendene du finner litt utenfor byen. Foto: Ving

Stadig flere får øynene opp for Portugals sjarmerende hovedstad. Restaurantlivet er fremdeles ganske rimelig her, og du kan blant annet besøke den middelalderske bydelen Alfama med sine trange smug, bydelen Bairro Alto eller teste den spesielle gateheisen Elevator de Santa Justa ved Rossio.

Og det aller beste: De langstrakte, nydelige sandstrendene finner du rett utenfor byen. Estoril og Cascais ligger ca. 30 minutters togreise fra Lisboa og passer perfekt for deg som vil kombinere sol og badeliv med storbyens mangfold, eller omvendt.

Downtown Dubai

Downtown Dubai ekstravagant, overdådig og enorm. Her finner du verdens største shoppingsenter med nesten 1500 butikker, og bare ti minutter unna den intense storbyen ligger kritthvite strender og turkisblå bølger. Perfekt for en liten pause!

Her er det også lekre hotell, ubegrenset shopping, en helt ny souk (markedsplass) der man kan hvile bena mellom slagene – og (selvsagt) verdens største fontene med et fantastisk vannshow hver kveld.

Tips: Kunstige strender

Ikke alle storbyer kan skilte med flotte sandstrender, men litt kreativitet kan fikse det meste. I Berlin kan du bade i Arena Badeschiff, et basseng som er senket ned i elven Spree. Bassenget holder ca. 24 grader. Ikke så verst! Paris og London har også lignende kunstige badeplasser for alle badeentusiaster.

Se bilder i bildekarusellen under:

 • PALMA: Palma er en storby i lite format, med fristende strender som denne – Playa de Palma – rett i nærheten. Foto: Ving

 • BARCELONA: Den perfekte destinasjonen for sol, shopping og kultur. Foto: Ving

 • MALAGA: Kombinér shopping på Malagas markeder med avslappende strandliv på La Malagueta. Foto: Ving

 • NICE: Storbysus og strandliv i skjønn forening – i lekre Nice. Foto: Ving

 • NEW YORK: Alltid aktuelle New York byr på mer enn bare shopping og skyskrapere. Foto: Ving

 • LISBOA: Storbyturen til Portugal kan enkelt kombineres med strendene du finner litt utenfor byen. Foto: Ving

 • DUBAI: Ekstravagante Dubai har intens storbypuls og fantastiske strender. Foto: Ving

 • BERLIN: Du kan ta en dukkert i storbyene uten strand også, som i Arena Badenschiff i Berlin. Foto: Flickr: luke7100 (Copyrighted/CC-licensed/no edits)

Med Ving kan du reise til over 50 spennende storbyer. Du velger selv om du vil være borte en uke, ti dager eller kanskje bare en langhelg.

Visste du? Som medlem av et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen hos Ving som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill reisen via LOfavør.