Opplevelsesferier blir stadig mer populært

Publisert: 29. Sep 2016 | Kategori: Ferie

Det er lenge siden ferie var ensbetydende med solseng og paraplydrinker. Stadig flere oppdager og omfavner den nye ferietrenden med spennende og spesielle opplevelser i fokus.

Faktisk mener hele tre av fem at det er viktig å reise på utenlandsferie for å få nye opplevelser, og det gjelder den eldre reisegarde så vel som ungdommen – det viser tall fra Vings Ferierapport*. I tillegg påvirker det stadig økende fokuset på helse, trening og sunnhet reisemønsteret vårt. Resultatet?

– Vi ser at treningsreiser øker i popularitet, og både antall reiser og deltakere er mangedoblet på få år, sier Kaja Olafsen, ansvarlig for treningsreiser i Ving.

Den stigende interessen har sørget for et bredt utvalg treningsreiser tilpasset enhver makspuls, og du kan velge mellom triatlonleir, yoga på stranden, løpe- eller sykkelreiser, treningscamp og fotturer (noen med vinsmaking!) – for å nevne noe.

Treningsreiser øker i popularitet, og både antall reiser og deltakere er mangedoblet på få år

– Det fine med treningsreiser er at det ikke spiller noen rolle om du er en hardbarka treningsentusiast eller hobbymosjonist, det viktigste er at du er i bevegelse og finner glede i å være aktiv. Treningsreiser bidrar til masse inspirasjon og de fleste får motivasjon til å fortsette med treningen når de kommer hjem. Jeg tror det er en av flere grunner til at det har blitt så populært, fortsetter Olafsen.

*Vings Ferierapport fra 2015

ØKER I POPULARITET: Stadig flere vil kombinere ferie med trening og andre opplevelser. Foto: Ving

Se verden – uten å løfte en finger

En annen ferieform som stadig blir mer populær er cruiseferier. Glem alle mytene du har hørt om blått hår og strikkeklubb, cruise er for alle eventyrlystne som liker å få reisemålene servert på sølvfat.

Bente Borvik, Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines (RCCL) sa følgende når vi tidligere i år spurte hvem som egentlig reiser på cruise i dag:

– Jeg vil faktisk si alle. Med det store utvalget av skip som finnes i dag, fra små Azamara-skip med plass til 700 gjester til Harmony of the Seas, verdens største cruiseskip, med plass til over 6000 – da skal det godt gjøres å ikke finne noe som passer for deg – uansett alder og preferanser.

Klassiske cruiseruter går som regel i Middelhavet og har stopp på steder som Barcelona, Marseilles, Dubrovnik, Palma, Sardina, Santorini og Venezia, eller i Karibia med paradissteder som Bahamas, Antigua, Mexico og Jamaica blant stoppene underveis. Den siste tiden har det også dukket opp flere spennende cruiseruter, for eksempel cruise i Det indiske hav med stopp på Seychellene, Madagaskar og Mauritius – og cruise i Hawaiis øyrike med Honolulu, Waikiki Beach og Maui på programmet.

Når det gjelder valg av skip finnes det en tommelfingerregel ifølge Borvik: Jo større skip, desto lavere snittalder, og jo kortere cruiseruter, desto lavere snittalder. Så er det snakk om et langvarig cruise med et lite skip, så kan du forvente deg en relativt høy snittalder.

Les også: 7 gode grunner til å reise på cruise

REISEMÅL PÅ SØLVFAT: På cruise får du reist til flere reisemål på en og samme ferie, uten å måtte sjekke ut av det fine hotellet! Foto: Ving

Mer tid på hvert sted

To eller flere reisemål på en og samme tur sørger for en ekstra innholdsrik og spennende ferie, og mange har – ikke uventet – lagt sin elsk på komboreiser.

– En av de mest populære kombinasjonsvariantene finner du på Cuba , der du kan kombinere hovedstaden Havanna med strandparadiset Varadero, forteller Tonje Løkaas Fossum, markedsdirektør i Ving.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Man kan si mye om Castros Cuba, men et besøk i Havanna er et minne for livet. Den staselige, men falmede koloniarkitekturen, lyden av salsamusikk, de trange smugene, lukten av cubanske sigarer – sukk! Gamlebyen Ciudád Vieja er ikke oppført på UNESCOs verdensarvliste for ingenting.

– Den cubanske halvøya Varadero er perfekt for å fordøye alle inntrykkene fra Havanna. Der kan du slappe av med en cuba libre eller en original mojito i skyggen av kokospalmene på en av de gnistrende vakre, hvite korallstrendene, forteller Fossum.

Dette er bare en av de mange kombinasjonsmulighetene som finnes. Du kan for eksempel kombinere Maldivene eller Malaysia med noen dager i Dubai – perfekt for deg som vil kombinere en uslåelig strandferie med en helt særegen storby. Eller hva med noen dager i New York før du setter kurs mot Karibia? Mulighetene er nesten uendelige, det eneste du trenger å gjøre er å finne frem et verdenskart og drømme deg bort – og kontakte en reisearrangør.

Velger du en litt annerledes ferie neste gang kan du utforske verden, utfordre deg selv, dyrke lidenskapene dine, og ikke minst – sitte igjen med ferieminner du aldri vil glemme.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving. Les mer om feriefordelen du får gjennom LOfavør.

I POSE OG SEKK: Kombinasjonsreiser lar deg oppleve flere reisemål i løpet av ferien, og du bestemmer selv hvor lenge du vil være på hvert sted. Her fra Cuba. Foto: Ving