Nå finnes det helt nye måter å leie bil på

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 28. Aug 2015 | Kategori: Ferie

Har du ikke bil, men ønsker noen ganger at du hadde en lett tilgjengelig? Hertz Bilutleie tilbyr løsninger som gir deg muligheten til enten å leie bil gratis eller låne biler fra automatiske lånepunkter.

Er du medlem i et LO-forbund får du gode rabatter på leiebil fra Hertz Bilutleie, og med over 8000 utleiestasjoner fordelt på 150 land, finner du garantert en leiebil ved din reisedestinasjon.

Bare i Norge er det totalt 170 utleiepunkter og Hertz har lansert to smarte måter for deg å leie bil på. Nå kan du nemlig kjøre en leiebil gratis over en viss strekning via Freerider eller finne tilgjengelige biler ved utlånspunkter via løsningen Bilpool.

Leie bil gratis

Freerider er et returbiltilbud der du kan kjøre en trygg og moderne leiebil tilbake til leiestasjonen den ble leid ut fra – uten å betale for den.

– Vi har en del biler som leies ut én vei og som må tilbake til den stasjonen de blir leid ut fra. Tidligere ble de sendt via lastebil, men nå tilbyr vi kundene å kjøre bilen tilbake gratis, forteller Jonas Rellsve, salgs- og forretningsutvikler i Hertz Bilutleie.

En perfekt løsning for deg som ikke har bil og vil besøke venner og familie som bor et stykke unna

Melder du deg inn i Freerider får du en epost eller sms når det er en bil tilgjengelig der du er, med tilbud om at du kan kjøre bilen til den aktuelle byen. Returbiltilbudet er noe Hertz vil satse mer på, og er en perfekt løsning for deg som ikke har bil og vil besøke venner og familie som bor et stykke unna. Det passer også for deg som ønsker en opplevelse langs norske veier.

– Vi tenker at det er spesielt aktuelt for studenter, for vi har utleiestasjoner i alle de store byene der det finnes universiteter og høyskoler. Skal du hjem til jul eller påske kan du dermed kjøre leiebilen gratis.

For å kunne leie bil gjennom Freerider må du være over 21 år og ha hatt førerkort i ett år. Du får full tank når du henter bilen, men bompenger, parkering og andre lignende kostnader må du selv dekke.

Del bilen med flere

Bilutleiefirmaet har også utviklet et annet konsept, nemlig Hertz Bilpool. Dette passer for deg som ikke bruker bil så ofte, men likevel ønsker å ha en tilgjengelig når du har behov for det.

Bilpool er en selvbetjent bildelingstjeneste som er veldig enkel å bruke – det er rett og slett samme konsept som bysykler. Bilen bestilles via app og hentes på en parkeringsplass nær deg. Den må leveres tilbake samme sted du hentet den. Du betaler kun for ditt eget bruk og slipper bekymringer over dyre kostnader du ville hatt på en egen bil. Drivstoff er inkludert i prisen.

– Vi mener Bilpool er et veldig bra produkt som spiller mye på det som er fremtiden for bilutleie – nemlig at det er helautomatisk og at det ikke er noen ansatte som må printe ut avtalen for deg. Du ordner alt selv via nettsiden eller mobilappen vår, sier Rellsve.

Det smarteste er å utvide reiseforsikringen til Toppdekning, for da er du i utgangspunktet dekket så fort du går ut av døren

Ved å benytte deg av Bilpool sparer du ikke bare penger, men også miljøet. En delingsbil kan faktisk erstatte miljøutslipp og kostnader til flere privatbiler.

Ikke glem forsikringen

Når du først skal legge ut på tur er det viktig å føle seg trygg på reisen. Det gjelder uansett hvor lang turen er, og med LOfavør reiseforsikring er du forsikret hele året. Du kan velge mellom to typer; standard og topp reiseforsikring.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Standard reiseforsikring forutsetter minst én overnatting utenom din folkeregistrerte adresse og har en egenandel på 1000 kroner. Det smarteste er å utvide reiseforsikringen til Toppdekning, for da er du i utgangspunktet dekket så fort du går ut av døren.

– Forsikringen dekker deg alle steder utenfor huset, bare ikke når du er på jobb eller skole, forklarer Ola Bakke, salgssjef i SpareBank 1.

Benytter du deg av Freerider og Bilpool fra Hertz er du også dekket av Topp Reiseforsikring.

– Så lenge det foreligger en leiekontrakt for bilen innenfor et gitt tidspunkt, dekker vi egenandelen opp til 8000 kroner per skadetilfelle. Dette forutsetter at skaden skjer under den gitte leieperioden.

Det er mange nordmenn som leier bil i ferien, både i inn- og utland, og som medlem av et LO-forbund kan du føle deg trygg både før og under reisen.

Les mer om hvilke gode fordeler LOfavør kan tilby.