Julegaven de aldri glemmer

Publisert: 8. Dec 2017 | Kategori: Ferie

Hvis du pleier å glemme hva som lå under treet i fjor er du ikke alene, men for disse to reiseentusiastene er saken en helt annen. De har nemlig gitt og fått gaver de aldri glemmer: en uke i Dubai, og en langhelg i Malaga. Nå deler de opplevelsene og sine beste tips med deg som drømmer om gjøre det samme.

Vi nordmenn elsker å reise, og du er kanskje en av dem som er fristet til å legge en reise under juletreet i år? En som allerede har gjort det er moren til Mari Hole. Hun overrasket datteren med en reise til Dubai for noen år siden.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Mamma er en av de mest reiseglade personene jeg vet om. Hun hadde nevnt at hun ville reise til Dubai i julen, og da jeg og lillesøsteren min – som begge levde på studentbudsjett da – fikk vite at vi fikk turen dit i julegave ble vi både overrasket og glade, forteller Mari.

Familien reiste noen dager før julaften, og til sammen var de syv personer på tur: Mari og søsteren, moren deres, en tante, to fettere og den ene fetterens samboer.

– Vi pleier egentlig å ha en veldig tradisjonell julefeiring, så vi var nysgjerrige på hvordan feiringen i Dubai ville bli sammenlignet med den, sier Mari.

På julaften så familien først på Disney-filmer på pc-en iført nisseluer, før turen gikk ned på stranden – også iført nisseluer. Der tilbrakte de nesten hele dagen. Julemiddagen besto av en overflod av godsaker i det Mari kaller verdens største buffe, og kvelden ble avsluttet med drinker i baren på et av verdens mest luksuriøse hotell, Burj Al Arab.

JULEFEIRING I DUBAI: Mari var spent på hvordan det ville bli med julestemningen, men forteller at de spektakulære juledekorasjonene og den gode stemningen gjorde julaften til en flott dag. Foto: Privat

– Jeg forventet egentlig en julaften uten så mye julestemning, men jeg tror sjeldent jeg har fått mer julestemning enn i Dubai. Den kom med én gang, for til og med juledekorasjonene er verdens største og beste der, akkurat som alt annet. Det ble en veldig fin dag, forteller Mari.

I Dubai bodde Mari sammen med familien i en suite med fire soverom på JA Oasis Beach Tower.

En ørkenutflukt var blant opplevelsene som gjorde mest inntrykk

– Det er ikke mange steder du kan starte dagen med å ligge på stranden mens kameler går forbi, for så å ta en taxi-båt over elven, gå på markedene i den gamle bydelen og deretter ta turen opp i verdens høyeste bygg Burj Khalifa.

En ørkenutflukt var imidlertid blant opplevelsene som gjorde mest inntrykk.

– Omgivelsene er så eksotiske og vakre i Dubai! Vi kjørte jeep over sanddynene i full fart, før vi parkerte bilene, plantet føttene i sanden og beundret solnedgangen i ørkenhorisonten. Når mørket senket seg fikk vi servert en skikkelig god middag. Utflukten var i det hele tatt en spennende opplevelse utenom det vanlige.

VERDENS HØYESTE BYGG: I løpet av besøket i Dubai var Mari innom Burj Khalifa, verdens høyeste bygg, og beundret den spektakulære utsikten. Foto: Privat

Mari kan også tipse om den libanesiske restauranten Abd El Wahab, som bød på en av turens beste matopplevelser.

– Bestill et bord på terrassen, så kan du nyte fantastisk mat og samtidig ha utsikt til det spektakulære fonteneshowet foran Burj Khalifa. Det høres kanskje ut som en klisjé, men det er virkelig en opplevelse å få med seg.

Dubai er et reisemål som passer for de fleste

Både Mari, søsteren og moren er enige om at julegavereiser kan anbefales.

– Absolutt! Reiser gir minner som varer livet ut, og for meg er det en mye finere og mer personlig gave enn ting du egentlig bare kan gå i butikken og kjøpe selv. Det trenger ikke nødvendigvis være den dyreste eller lengste reisen, og man kan jo også gå sammen og bli enige om at man gir hverandre en reise i julegave, tipser Mari.

Ifølge henne er Dubai et godt alternativ hvis man er på utkikk etter en reise som passer for de fleste.

– Dubai er virkelig det perfekte stedet for en variert og allsidig ferie. Alt føles luksuriøst og overdådig. Alt er verdens største, verdens høyeste, verdens beste eller verdens eneste et eller annet, noe som er fascinerende i seg selv. Det er så mye å finne på der at det garantert finnes noe for enhver smak og interesse, avslutter Mari.

IKKE GÅ GLIPP AV: Fonteneshowene foran Burj Khalifa er en opplevelse det er verdt å få med seg. Foto: Ving

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på denne siden.

Mor og datter på spansk storbytur

Marianne Kongerud ble overrasket av datteren med en langhelg i Malaga. Datteren Lén-Veronica hadde ringt arbeidsgiveren og sørget for fri på hennes vegne – uten at Marianne fattet mistanke.

– Malaga har lenge vært mest kjent som utfartsåren videre til de kjente badebyene langs Costa del Sol, men det er en kul by med storbyvibber, og jeg tenkte det ville falle i smak hos mamma, forteller Lén-Veronica.

Tidligere har hun og moren vært i både Paris og London på gaveturer, men denne gangen var det hennes tur til å overraske.

– Det var utrolig gøy når det gikk opp for meg hva det sammenrullede papiret jeg fikk i gave var. Jeg hadde overhodet ikke forventet en reise, og at alt var bestilt og tatt hånd om gjorde det ekstra morsomt, sier Marianne.

MOR OG DATTER-TURER: Marianne og Lén-Veronica har vært både i Malaga, London og Paris på «gaveturer» og synes det er en fantastisk gave – både å få og å gi. Foto: Privat

I løpet av helgen i Malaga sto blant annet shopping i handlegaten Calle Marqués de Larios og en tur opp til den gamle borgen Castillo de Gibralfaro i åssiden på programmet.

– Malaga er en spennende by, og vi rakk å oppleve litt av hvert bare på en langhelg. Jeg vil anbefale alle å stikke innom markedshallen Mercado Central Atarazanas, der matbodene står tett i tett og bugner av frukt, oliven, nøtter og skinker. Det store glassmaleriet som nærmest utgjør hele veggen mot Calle Sagasta, setter prikken over i-en, tipser Lén-Veronica.

Turen til Malaga er en av de beste gavene hun har fått

Ifølge Marianne er turen til Malaga en av de beste gavene hun noen gang har fått.

– Det var helt fantastisk. Jeg fikk tilbringe tid med datteren min og samtidig oppleve en by jeg aldri hadde vært i før. Det var rett og slett en perfekt gave og en perfekt helg.

For Lén-Veronica er et av de beste minnene fra turen da hun og moren ruslet gjennom de trange brosteinsgatene og slo seg ned på et koselig spisested de fant underveis.

– Restauranten var det egentlig ikke noe spesielt med, men det å være på jentetur, bare oss to, og å sitte å skravle og le mens vi stappet i oss manchego-ost og spansk skinke med cava til – det er ett av de triveligste minnene fra hele turen, forteller hun.

STORBY I LITE FORMAT: I Malagas trange brosteinsgatene bugner det av sjarmerende butikker og koselige spisesteder. Malaga er kjent for tapas, og når du smaker forstår du hvorfor. Foto: Ving

Hun er heller ikke i tvil når vi spør om hun vil anbefale å gi bort en reise i gave.

– Uten tvil! Det er ikke til å stikke under en stol at det koster litt mer å kjøpe en reise enn det gjør å kjøpe en vanlig julegave, men en gang i ny og ne er det fantastisk å kunne gi bort en opplevelse som du vet vil bli husket i lang tid.

Marianne er helt enig med datteren.

– Vi burde egentlig være mye flinkere til å gi hverandre gaver som dette. Å reise eller bare å oppleve noe sammen gir hyggelige minner vi kan kose oss med i lang tid, i stedet for materialistiske ting vi egentlig ikke trenger, sier Marianne.

Slik kjøper du en reise i gave til noen du er glad i

Å kjøpe en overraskelsestur er ikke så vanskelig som det kan høres ut. Det vanskeligste er å holde på hemmeligheten helt til jul!

 • Det enkleste er å bestille en helgetur, for eksempel til en storby, men du kan selvfølgelig også bestille reiser til sydenreisemål eller andre eksotiske destinasjoner. Pass på at turen ikke kolliderer med jobb eller lignende.
 • Ving tilbyr direktefly til flere spennende reisemål i vinter.
 • Allier deg med personens nærmeste, for eksempel kjæresten, en god venn eller foreldre. Dobbeltsjekk at personen du vil overraske ikke har planer i det aktuelle tidsrommet.
 • Be de du kontakter om å passe på at det ikke legges noen uforanderlige planer akkurat i perioden du planlegger reisen. Du kan også be dem om å legge noen fiktive planer med personen for å være sikker på at det ikke planlegges noe annet. Husk å si at det er en hemmelighet!
 • Når du har bestilt reisen kan du printe ut billetten og rulle den sammen, pynte med et silkebånd og legge den i en fin gaveeske som du pakker inn som en vanlig julegave. Det blir garantert god stemning på julaften!
 • Vær obs på at endring av billetter som regel medfører ekstrakostnader, så vær helt sikker på at datoene du velger passer. Og pass på at du skriver navnet til personen du skal overraske riktig på billetten!

Tips! Hvis du ikke vil bestille hele reisen på forhånd kan du for eksempel gi bort et reisegavekort.

Se flere bilder fra Dubai og Malaga i bildekarusellen under:

 • SPENNENDE: Ørkenutflukt i Dubai. Foto: Ving

 • NYDELIG UTSIKT: Fra JA Oasis Beach Tower i Dubai. Foto: Ving

 • SOLNEDGANG: Ørkenuflukt i Dubai. Foto: Privat

 • KOSELIG SENTRUM: I handlegaten Calle Marqués de Larios i Malaga summer det av liv både morgen og kveld. Foto: Privat

 • MARKEDSHALL: Mercado Central Atarazanas i Malaga. Foto: Privat

 • STRAND OG BY: Havnepromenaden Muelle Uno byr på en hyggelig spasertur langs havet. Følger du den hele veien ut til fyrtårnet havner du på den fine bystranden La Malagueta. Foto: Ving

 • MALAGA: Utsikt fra Castillo de Gibralfaro. Foto: Privat

 • GI BORT EN SPANSK LANGHELG: Malaga har lenge vært mest kjent som utfartsåren til badebyene i nærheten, men den kule byen er perfekt for en liten storbyhelg. Foto: Privat