Hvor skal vi reise og når er det for sent å bestille?

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 10. May 2016 | Kategori: Ferie

At nordmenn er reiseglade er gammelt nytt for de fleste. Men hvor er det vi egentlig liker å reise, og når lønner det seg å bestille for å sikre drømmeferien? Her får du gode råd.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Med typiske regnvåte somre og lange vintre er det ikke så rart at vi drømmer om sol, varme, kritthvite strender og krystallblått hav. Reiselysten blant nordmenn er stor, men det er forskjell på hvor vi reiser om sommeren og vinteren.

– I vinterhalvåret er det Kanariøyene som gjelder, mens om sommeren er det de greske øyer og andre områder rundt Middelhavet som frister mest. Mallorca og Hellas er de mest populære reisemålene, forteller Elisabeth Larsen-Vonstett, informasjonssjef i Ving Norge AS.

Er du medlem i et LO-forbund kan du bestille reise av Ving gjennom LOfavør og få både trygghet og gunstige fordeler med på kjøpet.

Chartertur eller reise med rutefly?

Hva liker vi egentlig best av charter- eller ruteflypakker? Vil vi sette sammen hele ferien selv eller kjøpe en ferdigpakket tur hvor feriearrangøren har tenkt på det meste for oss? Ifølge informasjonssjefen står charterferiene fremdeles høyt i kurs når nordmenn legger ut på ferie.

– Rundt én million nordmenn kommer til å reise på en charterferie i løpet av året, men det er selvfølgelig mange som også har lyst til å pakke ferien selv. Da har du blant annet frihet til å velge både avreisedag og reiselengde ettersom det passer deg. Fordelen ved å bestille en ruteflypakke hos Ving er at du er dekket av pakkereiseloven. Dette betyr at vi alltid har en plikt til å få deg hjem dersom det skulle skje noe uforutsett, sier Elisabeth.

Vær tidlig ute hvis du for eksempel ønsker et rom med havutsikt, eget basseng eller plass til hele storfamilien

Uansett hva slags tur vi bestiller, er det fortsatt de typiske Middelshavslandene som tiltrekker nordmenn. Hellas, Kypros og Tyrkia har lenge vært populære reisemål, men hos Ving er det Mallorca som er årets store vinner. Og selv om mange av oss kun reiser litt lenger sør i Europa, er det stadig flere som velger andre destinasjoner.

– Flertallet reiser ikke så langt om sommeren, men vi ser en trend med at flere prøver seg på mer eksotiske reiser, forteller hun.

Mange drømmesteder har lavsesong i sommerhalvåret, som gjør at du da kan oppleve eksotiske reisemål som Maldivene, Bali og Seychellene til en langt mer behagelig pris enn det som er vanlig.

Når skal du bestille ferien?

Akkurat når du bør bestille ferien kommer an på hvor du skal, ønsket reisedato, hvor opptatt du er av bosted og om du har noen spesielle ønsker til oppholdet. Det aller beste er å være tidlig ute med bestillingen, særlig hvis du planlegger en reise midt i en av skolens ferier – for prisene blir sjelden lavere i de mest populære ferieukene. Planlegger du derimot en hoppe-på-tur er det ikke så nøye med tidspunktet for bestilling, men vær oppmerksom på at det ofte er få restplasser i forbindelse med hovedferiene.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Skal du reise i skoleferien kan du ikke vente til siste minutt. Hvis høsten kommer og du vet at dere vil bort neste sommer, er det ingen grunn til å vente med bestilling. Jo tidligere, desto bedre. Det er naturligvis mulig å bestille sommerferien så sent som i mai, men mange steder kan være ganske utplukket, forteller informasjonssjefen.

Det kan nemlig bli utsolgt – og uavhengig av om du velger ruteflypakke eller chartertur, forsvinner de beste hotellene først. Dette gjelder særlig populære hotell som familiehotellet Sunwing og voksenhotellet Sunprime.

– Det blir fort fullsatt, særlig de aller fineste rommene, samt spesialrom og handikap-rom. Vær tidlig ute hvis du for eksempel ønsker et rom med havutsikt, eget basseng eller plass til hele storfamilien, avslutter hun.

Husk reiseforsikringen

Uansett når eller hvor du ønsker å reise, så må du ikke glemme den viktige reiseforsikringen. Med LOfavør Reiseforsikring er du og familien forsikret hele året og i hele verden, slik at du får én bekymring mindre hver gang du eller dere skal ut og reise. Forsikringen dekker blant annet reisesyke og hjemtransport, avbestilling og tyveri av reisegods.

Les mer om LOfavør Reiseforsikring.