Høstens beste storbytips

Publisert: 1. Aug 2016 | Kategori: Ferie

Høsten er like rundt hjørnet, men det betyr ikke bare regn og mørketid – det betyr også høysesong for storbyreiser.

– De tre mest populære storbyene denne høsten er foreløpig London, Barcelona og Roma, sier Svein Erik Bjørheim, sjef for Vings ruteflyavdeling.

Disse byene er mer eller mindre evigpopulære storbyklassikere som nesten alltid ligger på topplisten. Og med tanke på at Barcelona byr på heftig storbyliv i kombinasjon med myk sand mellom tærne, at Roma lar deg fråtse i kunst, kultur og det italienske kjøkken og at London har alt fra kule markeder til verdens beste puber – så er det kanskje ikke så rart.

– Også Lisboa er en by som over tid har etablert seg godt på topp 10-listen. Det er en spennende by med deilig klima, spennende kultur og god mat og drikke. Også er det noe billigere enn spanske storbyer, forklarer Bjørheim.

SPANSK FAVORITT: Lisboa er blant de mest populære storbyene. Foto: Ving

Og ja visst, i Lisboas smale smug og trange gater ligger herlige restauranter som byr på fantastisk fisk og skalldyr, så ferske at du nesten smaker saltet fra Atlanterhavet et drøyt steinkast bortenfor. Mer dominerende enn saltsmaken (heldigvis) er deilige, smakfulle krydder fra alle verdenshjørner.

Bjørheim har imidlertid en annen favorittby.

STORBYTIPS: - London er min favorittby, sier Svein Erik Bjørheim. Foto: Ving

– London er nok min favoritt. Jeg har bodd der i flere år og har lært byen å kjenne, og kosmopolitiske London er noe helt for seg selv, forteller Bjørheim.

Og sine beste London-tips deler han gjerne.

– Mange nordmenn har vært i London og på kjente Camden Market allerede. Men mange tar seg dit med tuben, og i stedet for å gjøre det bør du heller ta en kanalbåt fra Little Venice. Det er en avslappende og romantisk måte å ta seg dit på, sier Bjørheim.

– Hvis du er på jakt etter en bra restaurant ligger det en i enden av Kensington Park Road. Osteria Basilico er en sjarmerende italiensk restaurant som er verdt et besøk. Se for deg gaten med bokhandelen til Hugh Grant i filmen Notting Hill og bland inn en rustikk, italiensk restaurant. Akkurat sånn er Osteria Basilico, forteller Bjørheim.

Tenk utenfor boksen

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Riga og Krakow øker også i popularitet nå. Det er sannsynligvis fordi det går mange direktefly dit, noe som gjør reisetiden relativt kort, også får du mye for pengene der. Det er billig å gå ut og spise og drikke, og ellers å oppleve byen, utdyper Bjørheim.

Og apropos rimelige storbyer – ikke glem de mindre tradisjonelle storbyvalgene, som for eksempel Marrakech i Marokko. På de særegne, labyrintiske markedene i gamlebyen kan du handle alt fra skinn og safran til aladdinlamper og snegler til en billig penge, og et besøk der blir garantert en utradisjonell storbyopplevelse du sent vil glemme.

I tillegg finnes det mange spennende storbyer i USA – New York, selvfølgelig – men også byer som Washington D.C., San Francisco og Boston.

– Boston har alt og er en fantastisk by. Selv om det er en storby har den en intim atmosfære og føles mindre hektisk enn New York og Chicago, sa Christian Grønli, direktør i Ving, tidligere i år.

Islands hovedstad Reykjavik er også et forholdsvis utradisjonelt storbyreisemål som har fått vind i seilene i år. Byen ligger bare en snau tre-timers flytur unna og er full av designbutikker og trendy restauranter – Ostabudin og Resto er blant de mest populære.

EKSOTISK STORBY: Marrakech byr på storbyopplevelser utenom det vanlige. Foto: Ving

Ikke vær redd for å ta med barna

Det er fort gjort å utelukke storbyreiser som foreldre, i frykt for at det skal bli for mye mas og kjas, men det er det ingen grunn til så lenge du er realistisk og fleksibel. De store byene passer nemlig også for små gjester.

– I London har du alt fra barnevennlige musikaler som Charlie og sjokoladefabrikken og Aladdin til naturhistorisk museum med sitt eget dinosaurgalleri. New York har flere dyreparker, blant annet sjarmerende Central Park Zoo og kjempestore Bronx Zoo, og et akvarium nede på strandpromenaden på Coney Island som kan være til glede og underholdning for både store og små, tipser Bjørheim.

BARN I STORBY: Både barn og voksne kan kose seg på storbytur. Foto: Ving

Og hvis du vurderer Paris kan det være greit å vite at det bare tar 40 minutter med toget derfra til et av barnas ubestridte paradis – Disneyland Paris. Kombinerer dere byen med parken får dere det beste av to verdener.

En annen fordel med å besøke storbyene rundt om i verden er at alt er lett tilgjengelig, så det er ingen grunn til panikk hvis du glemmer bleier eller caps.

– Når du bestiller storbyreiser med Ving trenger du heller ikke å bekymre deg for hva som skjer hvis noe skulle gå galt – du dekkes nemlig av pakkereiseloven, avslutter Bjørheim.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving.