Hit reiser ekspertene i sommer

Publisert: 12. Jun 2017 | Kategori: Ferie

Har du noen gang lurt på hvor de som brenner for å reise helst drar på ferie? Nå deler de både sine sommerplaner og reisetips med deg – les og la deg inspirere!

Tonje Løkaas Fossum

Markedsdirektør i Ving
Skal til: Sri Lanka og Dubai

– Jeg har kastet meg på trenden med eksotiske reisemål om sommeren og har lagt ferien til Sri Lanka og Dubai, forteller Tonje.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Ifølge henne ser Ving en økning på nesten 50 prosent i antallet reiser til eksotiske steder denne sommeren.

– Vi starter ferien vår med noen dager i Bentota for litt akklimatisering, før vi begir oss ut på en tredagers rundreise i minibuss. Da skal vi blant annet besøke et barnehjem i Colombo, klatre opp til klippefortet Sigiriya, ut på jeepsafari og på teplantasje-besøk. Deretter roer vi ned på stranden i Negombo.

Etter de innholdsrike dagene på Sri Lanka går turen til Dubai. Siden turen er bestilt med Ving og Emirates, får Tonje og familien anledning til å ta en «stopover» på veien hjem.

– Tre dager i Dubai må jo være den perfekte måten å utnytte en mellomlanding på. Jeg har store forventninger til en spennende ferie med store kontraster og mange opplevelser!

Truls Nordbrenden

Reiserådgiver i Ving
Skal til: Bali

– Jeg og tre kamerater reiser til Bali. Jeg har aldri vært der før og gleder meg stort, forteller Truls.

KULTUROPPLEVELSER: Bali byr på en rekke storslagne natur- og kulturopplevelser. Her venter imponerende templer, spennende historie og frodige, spektakulære omgivelser.

Valget falt på Bali fordi den indonesiske øya er et av de mest solsikre eksotiske reisemålene om sommeren, og fordi prisen var relativt rimelig. I løpet av to og en halv uke skal han og vennene utforske det som også kalles De tusen templers øy.

– Vi skal bo i Sanur som ligger ved kysten, men vi har planer om å reise rundt også. Vi har lyst til å se det kjente landskapet med rismarkene, og naturen rundt Ubud, som regnes som Balis kulturelle sentrum. I det samme området ligger også Monkey Forest, et naturreservat med mer enn 700 aper. Det må jo bare bli en spennende opplevelse, sier han.

Truls og vennene har i tillegg planer om å besøke de idylliske Gili-øyene som ligger ca. to og en halv time øst.

Bente Borvik

Senior Key Account Manager i Royal Caribbean Cruise Lines
Skal til: Frankrike

– Jeg skal som vanlig tre uker til Nice med venner og familie. Vi leier en stor leilighet sentralt i byen, med kort vei både til sentrum og den flotte strandpromenaden. Dette blir vel den femtende sommeren der, forteller Bente.

STRAND OG STORBY: Nice byr på både storbypuls og strandliv. Place Girabaldi er en av byens eldste og største torg, og har flere trivelige uteserveringer.

Ifølge henne har Nice alt man kan ønske seg, og er den perfekte kombinasjon av by og bad, og koselige restauranter og kule barer er det mange av.

– Etter så mange besøk har vi selvsagt våre stamsteder. Magenta på Rue Massena er en koselig fortausrestaurant med kjempegod korsikansk rosevin og hjemmelaget foie gras. I gaten Cours Salaya i gamlebyen ligger restaurantene på rekke og rad, men vi synes La Storia er den beste. Lam eller pasta vongole er høydepunktene her.

Nice er også et strålende utgangspunkt for oppdagelsesreiser, forteller Bente.

– Bare 6 minutter sydover med tog så er du i pittoreske Villefranche. 15 minutter til og du er i glamorøse Monte Carlo. Helt perfekt. Je t’aime Nice!

Lén-Veronica Kongerud

Tekstforfatter i Ving
Skal til: USA

– Denne sommeren skal jeg reise på kryss og tvers i USA sammen med kjæresten min. Vi har snakket om å reise på en klassisk roadtrip lenge, men for å se mest mulig i løpet av de drøye tre ukene vi har til rådighet endte vi opp med en kombinasjon av innenlandsfly og leiebil, forteller Lén.

– Vi starter i det som må være verdens kuleste by: New York. Jeg har vært der flere ganger, for det er noe med stemningen og atmosfæren der som gjør at jeg kan reise tilbake igjen og igjen. Etter et par dager flyr vi til San Francisco, og etter hvert skal vi kjøre den klassiske kystveien derfra sørover til Los Angeles.

 • DUBAI. Foto: Ving

 • DUBAI. Foto: Ving

 • DUBAI. Foto: Ving

 • KULTUROPPLEVELSER: Bali byr på en rekke storslagne natur- og kulturopplevelser. Her venter imponerende templer, spennende historie og frodige, spektakulære omgivelser. Foto: Ving

 • BALI. Foto: Ving

 • BALI: Sanur. Foto: Ving

 • FRANSK FAVORITTBY: For Bente Borvik i RCCL er franske Nice byen over alle byer. I 15 år har sommerferien gått til byen som ifølge Bente har alt du trenger. Foto: Privat

 • STRAND OG STORBY: Nice byr på både storbypuls og strandliv. Place Girabaldi er en av byens eldste og største torg, og har flere trivelige uteserveringer.

 • NICE. Foto: Ving

 • PÅ KRYSS OG TVERS I USA: Vings tekstforfatter Lén Kongerud skal besøke blant annet New York, San Francisco, Los Angeles, New Orleans og Miami når hun og kjæresten reiser rundt i USA i sommer. Foto: Privat

 • REISER TIL RHODOS: Reiserådgiver Karen Kaupang skal til et av Vings favoritthotell i sommer: Sunprime Miramare på Rhodos. Foto: Privat

 • BARNEFRITT PARADIS: “Voksenhotell” høres kanskje litt kjedelig ut, men hvis du reiser uten barn foretrekker luksus og avslapning er Vings Sunprime-konsept midt i blinken. Foto: Ving

 • RHODOS. Foto: Ving

 • BUSINESS AS USUAL: Reiseblogger Erik Valebrokk tilbringer som regel sommerferien i Spania og liker å slappe av med en god bok og la humla suse. En forfriskning eller to er heller ikke å forakte! Foto: Helle Øder Valebrokk.

 • SOMMER I BARCELONA: En av Europas hippeste byer byr på både severdighetssafari og shoppingbonanza. Når du trenger en pust i bakken ligger den langstrakte stranden like ved. Foto: Ving

 • BARCELONA. Foto: Ving

 • ET GODT ØYE TIL HELLAS: Vings salgskoordinator Ann-Renée Degnes reiser som regel til Hellas hvert år. Denne sommeren går ferden til øya Lefkas. Foto: Privat

 • LEFKAS. Foto: Ving

 • SKIKKELIG GRESK: Lefkas er øya for deg som er ute etter et autentisk gresk miljø, og er du en skikkelig strandløve tipper vi at stranden også vil falle i smak. Foto: Ving

 • KJÆRESTETUR TIL GRESK ØYFAVORITT: I sommer går turen til Skiathos for Vings reiserådgiver Benedikte Døhlen. Foto: Privat

 • STRANDLIV I SUS OG DUS: Skiathos byr på bortgjemte klippeviker og vakre rullesteinsstrender i frodige omgivelser. Foto: Ving

 • SPANSK SOMMER: Reiserådgiveren Anne Nygaard skal til Cala d’Or på Mallorca. Der skal hun og kjæresten leie bil og dra på oppdagelsesferd, og ikke minst – spise masse god, spansk mat. Foto: Privat

 • CALA D’ORS BADEVIKER: Cala d’Or består av fem små badeviker omgitt av bratte klipper og frodig natur. Et lite reisemål med eksklusive vibber. Foto: Ving

 • MALLORCA: Sunprime Monsuau i Cala d’Or. Foto: Ving

Fra Los Angeles går ferden tilbake mot østkysten igjen, med stopp i både Tennessee og Alabama underveis. I løpet av ferien skal Lén og kjæresten innom minst åtte byer før hjemreisen fra Miami. Hun forteller at det har vært et stort prosjekt å planlegge en såpass omfattende tur.

– Vi begynte planleggingen i fjor, og har vært innom utallige varianter og versjoner av reiseruten vi nå har endt opp med, men halve moroa er jo planleggingen. Heldigvis har jeg mange reiseglade og erfarne kolleger som har bidratt med gode tips og råd, og nå gleder vi oss bare til det som garantert blir en innholdsrik sommerferie!

Karen Kaupang

Reiserådgiver i Ving
Skal til: Hellas

– I sommer går turen til Rhodos! Jeg tar med meg mamma og pappa til lekre Sunprime Miramare Beach på vestkysten, forteller Karen.

På 1960-tallet var Sunprime Miramare, da under navnet Miramare Wonderland, et populært tilholdssted for den internasjonale kjendiseliten. Blant annet skal Jackie Kennedy ha bodd her. Karen oppdaget Vings konsepthotell da hun var på studietur til Rhodos i fjor.

– Det var ikke lange besøket da, men det ga absolutt mersmak. Hotellområdet er virkelig helt spesielt, med gangstier som slynger seg mellom de lave leilighetsbygningene og bungalowene, den lille lagunen, bassengområdet og strandstripen, forteller hun.

I tillegg planlegger Karen en utflukt til naboøya Symi, drøye to mil nord for Rhodos.

Erik Valebrokk   

Reiseblogger
Skal til: Spania

– Jeg og min kone skal som vanlig til Spania. Så godt som hver sommer drar vi til Barcelona og Cadaques, der vi starter med tre dager i storbyen, tar bussen til Cadaques der vi har fredelige dager, og reiser tilbake til Barcelona for å få litt mer storby når vi er lei av å sitte stille, sier Erik.

SOMMER I BARCELONA: En av Europas hippeste byer byr på både severdighetssafari og shoppingbonanza. Når du trenger en pust i bakken ligger den langstrakte stranden like ved.

Du har kanskje ikke hørt om Cadaques? En liten og pittoresk fiskerlandsby på Costa Brava, nær grensen til Frankrike. Rett i nærheten, i Portlligat, bodde Salvador Dalí mesteparten av sitt liv.

– Ser du på klippeformasjonene i området kjenner du dem igjen fra kunsten hans. En statue av den store mannen står da også på torget midt i byen, og det gamle huset hans er omgjort til museum, forteller Erik.

– Vi reiser såpass mye i jobb ellers i året at det er godt å komme tilbake til de samme kjente stedene når vi skal ha ferie. Da er også utforskertrangen på ferie. Det er ikke mye mer å gjøre her enn å ta livet med ro og la humla suse. I utgangspunktet synes jeg det er ganske gørr å sole meg, men noen timer på solseng både før og etter lunsj med en god bok og regelmessige bad er rett og slett veldig deilig en ukes tid. Det er også nok restauranter her til at man ikke går lei, og fjellene rundt byen gir veldig gode turmuligheter når du trenger å bevege deg litt.

Ann-Renée Degnes

Salgskoordinator/Avdelingsleder Nettsupport i Ving
Skal til: Hellas

– Jeg er veldig glad i Hellas og forsøker å få til en uke dit hvert år. I år skal jeg en uke til Lefkas som jeg kun har vært innom på dagstur for mange år siden.

SKIKKELIG GRESK: Lefkas er øya for deg som er ute etter et autentisk gresk miljø, og er du en skikkelig strandløve tipper vi at stranden også vil falle i smak.

Lefkas ligger i Det joniske hav, vest for det greske fastlandet. Dette er øya for deg som vil bo i et autentisk gresk miljø og liker å dra på oppdagelsesferd på egen hånd. På øyas sydspiss stuper de bratte, hvite klippene dramatisk ned i havet, og øya er i det hele tatt en sjelden naturopplevelse.

– Jeg gleder meg til å spise god gresk mat, nyte sol og varme, og selvfølgelig til å utforske både øya og det greske fastlandet like ved. Vi har planer om å kjøre til Meteora som jeg ikke har besøkt på over 20 år. Det er et spektakulært sted med voldsomme klippeformasjoner og et helt utrolig klosterkompleks bygget på disse, forteller Ann-Renée.

Vibeke Montero

Reisejournalist og blogger
Skal til: Spania

– Ingen sommer er komplett for meg uten et lengre opphold på Costa de la Luz i Spania. Jeg finner en helt egen ro her, og de milelange strendene er min type pudder, sier Vibeke.

Lyskysten ligger et par timers kjøring fra Malaga, og er et Spania få nordmenn kjenner til. Alt fra tapas til strandliv er preget av det autentiske spanske.

–  Det er fantastisk å se hvordan landskapet skifter karakter fra oppbygd og reklamebombardert i Fuengirola til jomfruelig vakkert så snart man passerer havnebyen Algeciras.

– Min favoritt er ridetur på stranda når sola er på vei ned og maler himmelen i det lyset som har sjenket navn til Lyskysten, mens barna helst boltrer seg i surfebølgene, forteller Vibeke.

Benedikte Døhlen   

Reiserådgiver i Ving
Skal til: Hellas

– Jeg skal en uke til Skiathos sammen med kjæresten min, forteller Benedikte.

Denne lille, frodige øya er kjent for sine mange lekre strender og med over 60 av dem er Skiathos som skapt for herlige strandsafarier med leiebil. Du finner alt fra bortgjemte klippeviker, vakre rullesteinstrender til populære strender som Vromolimnos, Kolios og den langstrakte Koukounaries-stranden på sydsiden.

For Benedikte og kjæresten var det dette, i tillegg til de små hotellene og den typisk greske atmosfæren, som gjorde at valget falt på den greske øya litt øst for fastlandet.

– Vi liker å være aktive når vi er på ferie, så vi kommer helt sikkert til å farte rundt på de ulike strendene og dra på utflukter til naboøyene. Ingen av oss har vært der før, så alt ligger til rette for mange nye opplevelser, sier hun.

Anne Nygaard    

Reiserådgiver i Ving
Skal til: Mallorca

– I sommer går turen til Mallorca og Sunprime Monsuau i Cala d’Or. Jeg har aldri vært der før, så jeg gleder meg veldig, sier Anne, som reiser sammen med kjæresten Joachim.

CALA D’ORS BADEVIKER: Cala d’Or består av fem små badeviker omgitt av bratte klipper og frodig natur. Et lite reisemål med eksklusive vibber.

Ving-hotellet de skal bo på har perfekt beliggenhet mellom de fine badebuktene Cala Ferrera og Cala Serena i den pene turistlandsbyen Cala d’Or. Anne og kjæresten har planer om å leie bil for å utforske mer av øya.

– Jeg har lyst til å besøke Port D’ Andratx og Puerto De Soller, og kanskje ta en overnatting i Valldemossa like ved. Sistnevnte er en liten landsby i en frodig dal i fjellkjeden Tramuntana som ser utrolig hyggelig ut. Ellers har vi tenkt til å spise masse god, spansk mat og drikke vin – typisk feriehygge rett og slett, avslutter Anne.

Visste du? Som medlem av et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500,- i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill reisen via LOfavør.