Gode tips til deg som planlegger sommerferien

Publisert: 19. Dec 2016 | Kategori: Ferie

Når julematen er spist og gavene er åpnet begynner mange familier å planlegge sommerferien. Og dersom du skal være sikker på å få den ferien du drømmer om, så er det faktisk på tide å bestille.

– Ja, det stemmer! Det er mange som benytter fridagene sammen med venner og familie til å se på neste års sommerferie, og de første bestillingene tikker gjerne inn allerede sent om kvelden på julaften. Det er gjerne barnefamilier og gjester med spesielle ønsker og behov som er tidligst ute.

FAMILIEPARADIS: Vings populære familiehotell, Sunwing Alcudia, fyller seg raskt opp når barnefamiliene begynner å planlegge sommerferien i romjula. Foto: Ving

– Det er alltid de beste rommene og de mest attraktive datoene som går først, så dersom du har spesielle ønsker så lønner det seg å være tidlig ute, sier kommunikasjonsdirektør Tonje Løkaas Fossum i Ving.

Tips! Hvis du er medlem av et LO-forbund får du 500,- i rabatt på nesten alle pakkereiser (det vil si at fly og hotell bestilles sammen) så lenge reisen bestilles via denne siden.

Har du bestilt en charterreise på den samme siden kan du også endre reisen én gang uten ekstra kostnad. Det betyr at du kan flytte datoen for avreise eller forandre feriens varighet hvis det blir behov for det.

Mallorca er mest populært

Det er Mallorca som spås å bli sommerens store feriefavoritt. Norges største feriearrangør øker antall sommerreiser med hele 22 prosent!

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Det betyr at vi skal sende drøyt 70 000 nordmenn på ferie til den populære ferieøya, og vi er slett ikke alene. Det er stor pågang etter Mallorca-ferier fra hele Europa. Den som vil velge fra øverste hylle begynner faktisk å få dårlig tid, fortsetter Fossum.

Mallorca er kanskje sommerens mest allsidige reisemål. Her finner du herlig, spansk stemning på tapasbarene, olivenlunder, turkis hav og fantastiske strender.

– Vi har alt fra barnevennlige Alcudia til storbyen Palma i programmet – totalt 21 reisemål og nesten 200 hotell. En av neste sommers nyheter er dessuten at den vakre landsbyen Valldemossa er tilbake i programmet.

– Ta gjerne kontakt med oss dersom du trenger hjelp til å finne hotell og område som passer for deg, sier kommunikasjonsdirektøren.

Rekordmange nyheter

Ving har aldri hatt flere sommernyheter enn for neste år, og det er flyplassene i distriktene som får flest nyheter. Både Tromsø, Evenes, Trondheim, Ålesund og Haugesund får direktefly til Mallorca neste sommer.

BEST LIKT: Parga ligger på det greske fastlandet, og er det reisemålet Vings gjester er aller mest fornøyd med – år etter år. Foto: Ving

Dessuten regner feriearrangøren med at Hellas-feberen vil stige mot sommeren 2017.

– Landet med gyros, fetaost og gode olivenoljer utgjør omtrent en tredjedel av alle reisene våre neste sommer. En av nyhetene våre er den koselige øya Lesvos fra Oslo, Parga er nyhet fra Bergen, Rhodos er nyhet fra Molde og det legges opp til flere reiser til Kreta fra Oslo.

Suksessen fortsetter

«Alle» snakker om Kroatia, og etterspørselen etter reiser til landet med den vakre kyststripen i Adriaterhavet nærmest eksploderte i sommer.

– Det skyldes i stor grad lanseringen av suksesshotellet Family Garden Waterman. Neste sommer åpner vi derfor ruter fra både Bergen og Trondheim, sier Fossum, som håper bergensere og trøndere vil ta vel imot sommernyheten.

Nytt luksushotell

Det blir stadig vanskeligere å finne hvite flekker på kartet rundt Middelhavet. I stedet satser feriearrangørene på å utvikle sine egne hotellkonsept.

– Vi er veldig fornøyd med å åpne dørene til vårt tredje Ocean Beach Club på Kypros til sommeren, fortsetter Tonje Løkaas Fossum.

 • NYHET! MENORCA: Mallorcas lillesøster er grønn, frodig og vakker. Her finner du hele 122 badeviker, og mange av dem når du bare ved hjelp av sykkel. Foto: Ving

 • FAMILIEPARADIS: Vings populære familiehotell, Sunwing Alcudia, fyller seg raskt opp når barnefamiliene begynner å planlegge sommerferien i romjula. Foto: Ving

 • LEKKERT OG AVSLAPPENDE: Illetas ligger noen mil vest for Palma og er perfekt hvis du vil bo bra uten å befinne deg for langt unna Palmas mange fristelser. Foto: Ving

 • BEST LIKT: Parga ligger på det greske fastlandet, og er det reisemålet Vings gjester er aller mest fornøyd med – år etter år. Foto: Ving

 • NYTT OG LEKKERT: I juni åpner Ving dørene til sitt Ocean Beach Club-hotell, denne gang på Kypros. Hotellet ligger rett ved to av de flotteste strendene i Ayia Napa. Foto: Ving

 • NYTT OG LEKKERT: I juni åpner Ving dørene til sitt Ocean Beach Club-hotell, denne gang på Kypros. De mest populære rommene har terrasse med direkte utgang til bassenget. Foto: Ving

 • GRESK OG GENUIN: Den koselige øya Lesvos er en av Ving-nyhetene neste sommer. Den stemningsfulle havnen i Molivos er som skapt for romantiske middager. Foto: Ving

Ocean Beach Club finnes fra før av på Kreta og Gran Canaria og er en luksuriøs og mer dempet utgave av de populære og velkjente Sunwing familiehotellene.

Her er det rom med direkteutgang til svømmebassenget, lekker innredning, nydelig mat og generelt en veldig stilfull og moderne, nordisk stil. Lollo og Bernie og de kjente barneklubbene finnes naturligvis her, men i en mye mer nedtonet og dempet versjon.

– Hotellet på Gran Canaria var fullt allerede før det åpnet i januar, og vi venter stor interesse for det nye hotellet på Kypros. Mange av oss nordboere sverger til denne enkle, lekre stilen med naturmaterialer fremfor enorme, internasjonale hotell med store lysekroner i taket og vannfontener, mener Fossum.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving. Husk at du må bestille via LOfavør for å få feriefordelen din.

NYHETER FRA VING SOMMEREN 2017

LesvosMange reisemål omtales som genuine og ekte, men dette er øya hvor du virkelig opplever å bli tatt imot som en gjest, ikke som turist.
Sivota og AmmoudiaParga er alltid med på topplisten over steder hvor kundene er mest fornøyd, og nå lanserer Ving to småbyer i samme region.
ValldemossaEt av Mallorcas vakreste og mest eksklusive steder er tilbake i programmet.
MenorcaMenorca har vakker natur, nydelige strender og krystallklart vann. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud vi har med rutefly.
Pisa: En av de eldste byene i Italia, kanskje mest kjent for sitt skjeve tårn. Ving har hotell i Pisa, Viareggio og Forte dei Marmi. Dette er ikke en charternyhet, men et tilbud vi har med rutefly.
Ocean Beach Club på KyprosSuksesskonseptet som nordmenn elsker!
Casa Cook på KosI juni neste år åpner vi dørene til vårt andre Casa Cook, denne gang på greske Kos.
Rekordmange nyheter fra distriktene:

 • Ålesund – Mallorca
 • Bergen – Parga og Kroatia
 • Evenes – Mallorca
 • Haugesund – Mallorca
 • Molde – Rhodos
 • Stavanger – Gran Canaria
 • Tromsø – Mallorca
 • Trondheim – Bulgaria og Kroatia
 • Torp – Kreta