Her er det fremdeles ledig i sommer

Publisert: 14. Jun 2016 | Kategori: Ferie

Lengter du etter sol og varme, men har fortsatt ikke bestilt årets sommerferie? Her får du ekspertenes beste råd for å slippe unna norsk drittvær. Det første: Skynd deg!

– Nå er nærmere syv av ti reiser i skoleferien solgt, så det lønner seg å være rask hvis du skal få den ferien du ønsker deg, sier kommunikasjonsdirektør i Ving, Tonje Løkaas Fossum.

Det er allerede mye som er utplukket til reisemål som Mallorca, Kanariøyene og Kroatia, men det er likevel ingen grunn til panikk. Rhodos, Kreta, Bulgaria og Tyrkia har fremdeles mye ledig, og det er mange gode hoteller å velge blant.

Vings informasjonssjef, Elisabeth Larsen-Vonstett, trekker blant annet frem det populære familiehotellet Sunwing Kallithea på Rhodos, hvor hun selv var i fjor sommer.

– Rhodos har noe for alle! Vi hadde en fantastisk leilighet med stor terrasse og havutsikt på Sunwing Kallithea. Rett nedenfor hotellet ligger en strand med krystallklart vann og perfekte forhold for snorkling. Vi hadde årets beste ferieuke her, sier Larsen-Vonstett.

UTSIKT: Avslappende og fint på balkongen på Sunwing Kallithea. Foto: Elisabeth Larsen-Vonstett.

Dra på oppdagelsesferd

Larsen-Vonstett og familien leide bil i flere dager på Rhodos, noe hun kan anbefale både der og når du besøker andre reisemål.

– På Rhodos kjørte vi sørover til den hvite byen Lindos. Veiene er fine og det er mye å se på underveis. Det blir litt varmt midt på dagen, så jeg anbefaler å legge besøket til ettermiddagen. På vei ned dit kan dere stoppe og bade.

– Anthony Quinn Bay er et must, fortsetter hun, og tipser om å gå til høyre ved parkeringsplassen dersom det er fullt på stranden.

– Der finnes det en liten badebrygge med tidenes klareste badevann, forteller informasjonssjefen.

Tonje Løkaas Fossum i Ving ferierte selv i Hellas i fjor sommer. Da var familien en uke på fantastiske Skiathos og en uke på Skopelos.

– Begge disse øyene har en nydelig sjarm som man lengter etter med en gang man har vendt snuta hjemover. I de trange bakgatene hører du latter fra turister og lokalbefolkning, grekerne spiller opp til dans og restaurantene byr på herlige opplevelser for enhver smaksløk.

– Å kombinere to ulike reisemål slik vi gjorde i fjor, anbefales. Med større barn går det veldig greit.

Båtreisen mellom Skiathos og Skopelos tar ca. en time, sier hun.

Ferierer du på Rhodos anbefaler hun en kombinasjon med Symi eller Tilos. De to sjarmerende øyene ligger et par timers båttur unna Rhodos med hurtigbåt.

ØYHOPPING: Kombiner flere reisemål, for eksempel i Hellas og få mest mulig ut av ferien. Foto: Ving

Perfekt for kjærestepar

Rhodos har vært gjennom en ansiktsløftning de siste årene, og det har blitt bygget mange nye og lekre hoteller på øya. For deg som reiser uten barn anbefaler Elisabeth det helt nye strandhotellet Casa Cook i Kolymbia.

– Hotellet har 16-års aldersgrense og har stort fokus på å skape en hyggelig atmosfære. Gjestene inviteres blant annet til å spise sammen ved langbord og lokalbefolkningen oppfordres til å komme dit på middag, forteller hun.

KOSELIG ATMOSFÆRE: Nye og lekre Casa Cook i Kolymbia passer ypperlig for deg som reiser uten barn. Foto: Ving

Fortsatt mulig å reise billig

Har du lagt feriebudsjettet litt lavere i år, er Bulgaria et godt alternativ. Der får du mye for pengene, og landet blir stadig mer populært. FOREX Banks ferieindeks viser at Bulgaria er et av de billigste landene i Europa å feriere i.

– Vi ser en stor økning i år, og tror det skyldes det lave prisnivået. Men Bulgaria har også fine strender og gode hoteller, sier Tonje Løkaas Fossum.

For barnefamilier passer blant annet Albena i Varna-området godt. Her er det langgrunne strender og rolig stemning. Det kan være greit å ha i bakhodet at snittkvaliteten på ferieanleggene og restaurantene ligger noe under den du er vant til fra for eksempel Spania, Hellas og Italia.

– Men både strendene og klimaet er strålende. Mange av spa-anleggene holder også god kvalitet, og er forholdsvis rimelige, forklarer Løkaas Fossum.

FERIEKUPP: Bulgaria er et av de rimeligste landene å feriere i, og både strendene og været er strålende. Foto: Ving

Vil du gjøre et feriekupp bør du velge Tyrkia. Ving har 12 ulike reisemål i Tyrkia, og i sommer får du hotell med god standard helt ned i 2000 kroner per person.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Larsen-Vonstett pakker kofferten og tar med seg familien på det barnevennlige Sunwing-hotellet utenfor Side i høstferien. Da er det høst hjemme i Norge, men fremdeles gode temperaturer både i havet og i luften i Tyrkia.

– Vi er veldig glade i Tyrkia. Hotellene holder høy kvalitet, maten er nydelig og folk er gjestfrie. Og ikke minst er det et solsikkert reisemål, sier hun.

Har du lyst til å sikre deg sommerferien bør du ikke vente altfor lenge:

– Hvis sommerværet blir like vått og kaldt som i fjor tar godbitene raskt slutt, avslutter Ving-ekspertene.

Er du medlem i et LO-forbund får du blant annet eksklusive medlemstilbud og gode betingelser på reiser med Ving.