Disse storbyene bør du besøke denne våren

Publisert: 8. Mar 2017 | Kategori: Ferie

Lyst til å reise på storbytur? Her får du tips og råd til hva du bør få med deg i tre av de mest spennende storbyene akkurat nå.

– Jeg husker da jeg skulle til New York for første gang. Kunne det virkelig være så mye kulere der enn i andre byer? Vel, svaret var ja. Atmosfæren der er helt spesiell. New York har alt, sier Ann-Renée Degnes, reiserådgiver og avdelingsleder for nettsupport i Ving.

I New York har alt sin egen unike energi

Etter det første besøket har det blitt flere turer til en av verdens mest berømte storbyer.

– New York er en massiv storby, men det er utrolig enkelt å bli kjent og å ta seg rundt på Manhattan. T-banen er lett å forstå, og det er raskt og rimelig. Taxi kan være litt vanskelig å få tak i til tider, og for den vågale er sykkeltaxi en mulighet. Det er imidlertid ikke noe jeg anbefaler, for jeg trodde vi skulle krasje 50 ganger på den korte turen, forteller Degnes.

BYEN SOM ALDRI SOVER: New York er en av verdens kuleste storbyer, og ekstra hyggelig er det å besøke byen om våren når trærne i Central Park blomstrer. Foto: Ving

I New York har alt sin egen unike energi, og i de mange forskjellige bydelene på Manhattan finner du restauranter med mat fra alle verdenshjørner. Ann-Renée anbefaler Tao, en asiatisk fusion-restaurant du finner både i Chelsea og i nærheten av Central Park.

– Tao er en av mine favorittrestauranter, det er hipt, stilig og populært. De har fantastisk god mat som dim sum og hummer, og servicen er utrolig bra. Det er ikke spesielt billig, men atmosfæren, maten og hele opplevelsen gjør det verdt det. Men husk for all del å bestille bord, og gjerne før du drar hjemmefra, anbefaler hun.

Og har du fulgt godt med i Sex og singelliv-serien kjenner du deg kanskje igjen på Tao: Det er nemlig her jazzmusikeren og restauranteieren Ray King flørter med Carrie Bradshaw.

Vil du heller ha storbytips fra Lisboa, London eller Barcelona? Klikk her

Eksotisk storbyhelg på Island

Reykjavik er kanskje ikke det første som faller deg inn når du tenker på storbyreiser, men Islands hovedstad har vært i vinden i flere år. Malin Tengheden Løken var fem dager på sagaøya i fjor, og besøket falt i smak – hos både store og små.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

 • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
 • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
 • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

– Vi ønsket oss et spennende alternativ til sol og bad, et sted hvor vi kunne kombinere vakker natur, med byliv og spennende utflukter, og et mer perfekt reisemål kan jeg nesten ikke tenke meg.

Familien bodde på hotell i Reykjavik, og i løpet av ferien fikk de utforsket både badeland og shoppingmuligheter.

– Reykjavik er en liten by, men shoppingmulighetene er overraskende gode. Det er ingen kjedebutikker, kun små lokale designere og spennende interiørbutikker. Utrolig utvalg for den som liker klær, design og interiør, tipser Malin.

Island er kjent for sin eventyrlige natur, så familien benyttet sjansen til å dra på dagsutflukter fra Reykjavik med leiebil.

– Det var så lett å ta seg rundt med bil, og det var fint å se barnas reaksjoner på den spektakulære naturen og hvordan de syntes alt var spennende.

EVENTYRLIG FAMILIEFERIE: For barna i familien Løken var fossefallene og geysirene en ny ferieopplevelse, og et klart høydepunkt i løpet av dagene på Island. Foto: Malin T. Løken

– Noen av Islands fineste severdigheter ligger i «The Golden Circle», et område som omfatter blant annet Gullfoss, geysirområdet og Tingvalla (Thingvellir). Den ca. 30 mil lange rundreisen gjør du lett på en dag.

Ifølge Malin var det særlig de store fossefallene og geysirene barna på 6 og 7 syntes det var mest gøy å se. Minstemann fikk et overraskende møte med en av de sprutende kildene.

– Han gikk litt for nær og fikk seg en skikkelig dusj. Han ble rett og slett søkkvåt! Heldigvis hadde vi med skift, så det som kunne blitt en kald og trist opplevelse ble raskt et morsomt ferieminne.

Kulturfråtsing i Roma

Den evige byen har noen av verdens mest imponerende severdigheter. Da Marianne Kongerud og familien besøkte Roma i fjor var det nettopp disse som sto på programmet.

– For oss var det et «must» å oppleve Roma og verdenskjente steder som det enorme amfiteatret Colosseum, det gamle tempelet Pantheon og Vatikanstaten. Den majestetiske Peterskirken var definitivt et høydepunkt, sier hun.

 • VERDENS STØRSTE: Peterskirken i Roma er verdens største kirke, og med en guidet omvisning får du mest mulig ut av besøket. Foto: Ving

 • KULTURELLE OPPLEVELSER: Roma er et «must» for alle kulturinteresserte, og da Marianne Kongerud og familien reiste til Roma sto severdigheter som Colosseum og Pantheon på programmet. Foto: Marianne Kongerud

 • BYEN SOM ALDRI SOVER: New York er en av verdens kuleste storbyer, og ekstra hyggelig er det å besøke byen om våren når trærne i Central Park blomstrer. Foto: Ving

 • USLÅELIG UTSIKT: Det er et must å besøke en skybar i New York, for eksempel den på toppen av Gansevoort Hotel eller The Standard. Foto: Ann-Renée Degnes

 • REYKJAVIK: Island byr på mange spennende opplevelser. Foto: Ving

 • EVENTYRLIG FAMILIEFERIE: For barna i familien Løken var fossefallene og geysirene en ny ferieopplevelse, og et klart høydepunkt i løpet av dagene på Island. Foto: Malin T. Løken

 • UT PÅ TUR: Malin tok med familien til Reykjavik og utforsket Island med leiebil. Det ble en familieferie de sent vil glemme. Foto: Malin T. Løken

Peterskirken ligger i Vatikanet, pavens suverene område i Roma og verdens minste selvstendige stat. Kirken er en av verdens største og huser kunstverk som Michelangelos kjente skulptur Pieta fra 1500-tallet og Filaretes bronsedører, for å nevne noe.

– Selve kirken er helt enorm, så jeg vil anbefale en guidet omvisning. Vi bestilte på forhånd en omvisning i Vatikanet som endte i Peterskirken, og da slapp vi de lange billettkøene og lærte mye som vi sikkert ikke hadde fått med oss ellers, tipser Marianne.

Kjekt å vite om storbyreiser med Ving
 • Ving har reiser til over 50 storbyer blant annet i Europa, USA, og Asia.
 • Alle storbyreisene finner du på ving.no/lofavor.
 • Du er dekket av pakkereiseloven, og Ving tar vare på deg hvis uhellet er ute.
 • Du kan fly direkte fra flere norske avreiseflyplasser.

For øvrig er det ikke bare i Vatikanet du kan se kunstverk av de store mesterne – i en liten gate ved Piazza Navona ligger Basilica de San Agostino. Der kan du gå inn helt gratis og beundre et barokkmaleri av selveste Caravaggio. Rundt Piazza Navona ligger det mange trivelige fortauskafeér hvor du kan nyte et annet «must» i Roma: italiensk mat.

– Jeg ELSKER pasta, så det er nok ingen overraskelse at det italienske kjøkkenet er min favoritt. Et godt restauranttips er å unngå turiststrøkene, der er det ofte dyrt og ikke nødvendigvis best. Se etter mindre restauranter med mange italienere, da er du sikker på at maten smaker som den skal. Og prøv en bellini eller to, kombinasjonen av prosecco og ferskenpure smaker ekstra godt etter en lang dag med mye gåing og mange inntrykk, tipser Marianne.

Visste du? Som medlem i et LO-forbund kan du benytte deg av feriefordelen som gir deg 500 kroner i rabatt på reiser (så lenge fly og hotell bestilles samlet). Les mer og bestill på lofavør.no.