Dette er viktigst når vi reiser på ferie

Skrevet av: Tonje Robertsen | Publisert: 15. Mar 2016 | Kategori: Ferie

Nordmenn bruker stadig mer penger på ferie. Men til forskjell fra tidligere, er ikke selve reisemålet det viktigste. Det å kunne bo godt og trygt når vi kommer fram, betyr mer for oss enn hvilket land vi drar til.

– Før var det som regel et spørsmål om “hvor skal dere?”. Nå handler det mest om hvordan man skal bo i ferien, sier Tonje Løkaas Fossum, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Ving Norge.

Mange er så opptatt av hva slags type overnatting de skal ha, at selve reisemålet blir underordet. Tonje forteller at nordmenn liker å ha egen leilighet på ferie. Det er mye å velge mellom i ulike typer hoteller også, men leilighet er den store vinneren.

Jeg tror ikke man skal være så redd for å tenke litt annerledes rundt ferien selv om man skal ha med barn

– Selv om vi liker å gå ut og spise på restaurant, vil vi gjerne lage vår egen frokost og ha eget kjøkken og kjøleskap. Det er enkelt og praktisk, samtidig som noen vasker og rer opp sengene, forklarer hun.

Med barna på opplevelsesferie

Valgene er mange når det gjelder både destinasjon og hvordan du kan bo. Mange ønsker et velkjent hotellkonsept med alt inkludert. Den store feriefavoritten for norske barnefamilier er fortsatt Spania, hvor Mallorca og Gran Canaria er de mest populære reisemålene.

Stadig flere barnefamilier ønsker seg en opplevelsesferie, og det er fullt mulig å fylle ferien med små og store eventyr uten å måtte gjøre det altfor avansert.

For eksempel kan du legge turen til  reisemål som Kroatia eller Thailand. Der kan hele familien få oppleve nye kulturer, mat og inntrykk, samtidig som dere ferierer i barnevennlige hotellomgivelser.

– Jeg tror ikke man skal være så redd for å tenke litt annerledes rundt ferien selv om man skal ha med barn, anbefaler Tonje.

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Prøv en kombinasjon

Hun foreslår å prøve en kombinasjonsferie. Da kan Hellas være en god løsning. Der kan du for eksempel begynne med en uke på et større reisemål som Rhodos, etterfulgt av en uke på en liten øy som Tilos eller Symi. Der kommer du tettere på lokalbefolkningen og den greske kulturen.

– Da får du en fantastisk kombinasjon. Det kan til og med føles som en litt lengre ferie, ettersom du får to ulike ferier i én, smiler Tonje.

En annen mulighet er Mallorca. Der kan du kan kombinere en uke i nærheten av Palma med  en uke på nordsiden av øya, for eksempel i barnevennlige Alcudia med sine flotte sandstrender.

Også cruisereiser øker med full fart hos barnefamilier.

– Cruise er en super kombinasjon i seg selv, fordi du kan komme innom mange forskjellige land uten å måtte pakke kofferten mellom hvert sted. Spesielt populært er det å kombinere cruise med noe tid i Florida, sier hun.

Helt greit å bare slappe av

For mange er fortsatt ferien årets store anledning til å få ladet batteriene. Spesielt for deg som har små barn, kan det være trygt og godt å dra på pakketur med barneklubb og alt inkludert, for utelukkende å slappe av på en solseng ved hotellbassenget.

– Det er selvfølgelig også helt greit å bare slappe av og ha ferie, smiler Tonje.

Selv om det som står øverst på gjøremålslisten er å koble ut og slikke sol, kan du fortsatt finne fram til ulike hotelltyper som passer best for akkurat deg og din familie.

– Vi ser at folk velger dyrere hotell. De vil bo godt, ha det godt, og vite at alt det praktiske blir ordnet, sier hun.

Det er selvfølgelig også helt greit å bare slappe av og ha ferie

Og det er vel nettopp derfor vi velger hvordan vi vil bo før vi ser på hvor vi vil dra. Ferie handler om å ha det litt bedre enn i hverdagen.

Du som er medlem i et LO-forbund får gunstige medlemsfordeler hos Ving. Blant annet har du muligheten til å endre på charterreisen én gang uten ekstra kostnad. Det betyr at du kan bytte for eksempel hotell eller romtype, eller andre ting som antall reisende, feriedatoer eller reisemål.

Bestiller du sommerferien nå, får du også 500 kroner i rabatt på alle charterreiser i sommer.