Derfor bør du bruke eiendomsmegler når du skal selge bolig

Skrevet av: Mailen Sorknes | Publisert: 16. Mar 2017 | Kategori: Eiendomsmegling

Skal du selge boligen din med eller uten hjelp fra en eiendomsmegler? Dersom du ønsker å få best mulig pris og du ikke sitter med ekspertkunnskapen selv, er det bare gode grunner til at du bør snakke med en megler.  

Det å selge bolig kan være en krevende prosess, særlig for dem som velger å selge boligen selv uten eiendomsmegler. Boligsalg er nemlig ikke for amatører. En ekspert kan bidra med innsikt i markedet, lovverket og objektet som skal selges. Megleren tar seg i tillegg av alt det juridiske papirarbeidet, som for eksempel å skreddersy kjøpekontrakt, hente inn viktige opplysninger og bistå med tinglysing, oppgjør og overtakelse.

Meglere kjenner boligmarkedet, og det er nettopp denne kunnskapen som kan avgjøre pris på boligen

En eiendomsmegler jobber rett og slett for at du skal få den aller beste prisen for din bolig, og veileder deg derfor fra start til mål. Meglere vet hva som skjer på boligmarkedet, og det er nettopp denne kunnskapen som kan avgjøre om du får en veldig god pris på boligen din eller ikke. Du kan i tillegg føle deg trygg på at du under hele prosessen blir ivaretatt på en god måte.

Markedet i stadig endring

LOfavør fordelsprogram

LOfavør er fordelsprogrammet for deg som er organisert i et LO-forbund. Det inneholder fordelene vi får når 900.000 medlemmer går sammen om å få gode betingelser. Hvordan vi hjelper deg:

  • Ferdig forhandlede avtaler der det er viktig å velge riktig
  • Gode betingelser og langsiktige avtaler til en konkurransedyktig pris
  • Samarbeider med trygge leverandører som respekterer etiske retningslinjer og miljø

For mer informasjon om fordelene, se www.lofavor.no eller ring vår Medlemstelefon på 416 06 600.

Selv om prisnivået på boligmarkedet har steget kraftig over hele landet de siste årene, er det store regionale forskjeller. Den generelle prisstigningen, som også fører til gjeldsvekst blant nordmenn, er nå forsøkt bremset med nye og strengere boliglånsregler. Oslo har uten tvil vært det heteste området i lang tid, men det er også prisøkning i byer som Trondheim og Bergen – dog noe mer moderat enn i hovedstaden.

Etter at markedet i Stavanger fikk en stans som følge av oljenedturen, opplever de nå prisvekst også her. Men i motsetning til i Oslo, der økningen blir sett på med bekymring, blir den i oljebyen møtt med jubel.

De nye reglene for boliglån har foreløpig ikke satt en stopper for de skyhøye boligprisene i Oslo, som ikke ser ut til å bremse med det første. Prognosene tilsier at boligprisene i hovedstaden vil stagnere i 2018 eller 2019, men det gjenstår å se om spekulasjonene stemmer og om de nye lånereglene vil snu på tendensene.

En markedssituasjonen i stadig endring er noe alle boligselgere må ta hensyn til, og du gjør derfor lurt i å kontakte eksperthjelp hos en megler med lokalkunnskap.

God lokalkunnskap med EiendomsMegler 1

En slik megler finner du hos EiendomsMegler 1, som har veletablerte kontorer de aller fleste steder i landet, og besitter god kjennskap til området der du skal selge. Sørg for å kontakte megleren så tidlig som mulig – god tid i forkant er nemlig en forutsetning for at du skal kunne få mest mulig ut av salget.

En megler vil skaffe flere interessenter enn du ville klart selv

Megleren vil blant annet bistå deg i å klargjøre boligen til visning, markedsføre den og skaffe flere interessenter enn du ville klart selv. De vet også når på året det lønner seg å selge akkurat din bolig i ditt område. EiendomsMegler 1 har i tillegg utviklet en løsning sammen med FINN.no, som nå fungerer enda bedre til å vise frem akkurat din boligannonse til relevante interessenter – og luke bort de som allerede har sett den.

Husk at du som medlem i et LO-forbund har en medlemsfordel å benytte deg av innen eiendomsmegling. Ved salg av bolig eller fritidseiendom får du nemlig 5000 kroner i rabatt hos EiendomsMegler 1.